Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επαγγελαματικό "μαρινάρισμα": Το κόλπο με το λεμόνι στο ψήσιμο του κρέατος για γεύση που ξετρελαίνει

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

12 Φεβρουαρίου 2023 16:06
Επαγγελαματικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί σεφ χρησιμοποιούν το λεμόνι για να μαρινάρουν ή να μαλακώσουν το κρέας πριν το μαγείρεμα. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό των σεφ για κεφτεδάκια με ομοιόμορφο σχήμα.

Άλλοι πάλι επιλέγουν να το προσθέσουν στο τέλος αφού πρώτα το έχουν μαγειρέψει για να παραμείνει πιο ζουμερό.

Το κρέας καθώς και ο τρόπος ψησίματος καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.Σύμφωνα με το Slate, η οξύτητα του λεμονιού αυξάνει τη σιελόρροια, η οποία κυριολεκτικά κάνει το στόμα και τον εγκέφαλο να αντιλαμβάνεται τη γεύση.

Πώς να μαρινάρετε σωστά το κρέας με λεμόνι

Κάθε μαρινάδα αποτελείται από τρία βασικά συστατικά: οξύ, λάδι και αρωματικές ύλες. Το λάδι προσδίδει υγρασία στο κρέας ενώ τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά προσθέτουν γεύση. Το οξύ βοηθά να μαλακώσει το ωμό κρέας, επιτρέποντας έτσι το λάδι και τα μπαχαρικά να εισχωρήσουν στο κρέας.

Πολλές μαρινάδες χρησιμοποιούν ξίδι ως υποκατάστατο του οξέος, αλλά ο χυμός λεμονιού είναι πιο αποτελεσματικός.

Επαγγελαματικό 'μαρινάρισμα': Το κόλπο με το λεμόνι στο ψήσιμο του κρέατος για γεύση που ξετρελαίνει

Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας έως 1/4 φλιτζάνι (15 έως 60 χιλιοστόλιτρα) χυμό λεμονιού για μαρινάδες, ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος καθώς και πόσο τρυφερό και ζουμερό θέλετε να είναι.

Φροντίστε να επιλέξετε τα σωστά μπαχαρικά και βότανα

  • Μαζί με το χυμό λεμονιού επιλέξτε μαύρο πιπέρι, σκόρδο, άνηθο ή μαϊντανό , είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές.
  • Μαρινάρετε το κόκκινο κρέας για δύο ώρες για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση

Το κόκκινο κρέας είναι συγκριτικά πιο σκληρό, επομένως ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος για να γίνει πιο τρυφερό. Τα μικρότερα κομμάτια κόκκινου κρέατος μπορούν να πάρουν γεύση από μια μαρινάδα σε περίπου 45 λεπτά, ενώ τα ψητά και τα μεγάλα κομμάτια απαιτούν μαρινάρισμα περισσότερες ώρες.

Ανθεκτικός κιμάς: Παρατείνετε την ζωή του στην κατάψυξη με 1 θαυματουργό υλικό

O ωμός κιμάς αντέχει μόνο μία έως δύο ημέρες στο ψυγείο, σύμφωνα με το FoodSafety.gov. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά επιπλέον μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προσπαθήσετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μοσχαρίσιου κιμά σας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια.

Πρώτον, η ποιότητα του μοσχαρίσιου κιμά που αγοράζετε θα επηρεάσει αναπόφευκτα τη διάρκεια ζωής του (ή το χρονικό διάστημα για το οποίο το τρόφιμο μπορεί να αποθηκευτεί πριν υποβαθμιστεί η ποιότητά του). Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράζετε μοσχαρίσιο κιμά υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Θα πρέπει, επίσης, να δώσετε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο το αποθηκεύετε. Διατηρήστε τον χωρίς να τον ανοίξετε στη συσκευασία που τον αγοράσατε και αποθηκεύστε τον στο κάτω ράφι του ψυγείου προς τα πίσω.

Πώς να καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να κάνετε τον κιμά σας να διαρκέσει περισσότερο από δύο ημέρες είναι να τον καταψύξετε. Όταν διατηρείται στην κατάψυξη (στους -17), ο μοσχαρίσιος κιμάς και άλλα είδη κιμά διατηρούνται για τρεις έως τέσσερις μήνες.

Για να καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά, αφήστε το στην αρχική του συσκευασία και τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου, πλαστική μεμβράνη, χαρτί κατάψυξης ή τοποθετήστε το σε πλαστική σακούλα που είναι ασφαλής για την κατάψυξη, προκειμένου να αποφύγετε το κάψιμο από την κατάψυξη. Εάν έχετε ήδη ανοίξει τη συσκευασία, μπορείτε να μεταφέρετε τον κιμά σε μια ασφαλή για κατάψυξη σακούλα και να σημειώσετε πάνω την ημερομηνία κατάψυξής του.

Ανθεκτικός κιμάς: Παρατείνετε την ζωή του στην κατάψυξη με 1 θαυματουργό υλικό

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share