Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μυστικό των σεφ: Το κόλπο για να βγαίνουν τα κεφτεδάκια απόλυτα σφαιρικά

Μιλούν οι επαγγελματίες

8 Ιανουαρίου 2023 11:24
Το μυστικό των σεφ: Το κόλπο για να βγαίνουν τα κεφτεδάκια απόλυτα σφαιρικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος μπορεί να πει όχι στα κεφτεδάκια; Κι αν είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι τα προτιμούν με τον τρόπο που τα φτιάχνουν στο σπίτι τους, λίγοι θα τα αρνηθούν όταν τους τα σερβίρουν κάπου αλλού.

Όταν μάλιστα αυτό το κάπου αλλού είναι ένα εστιατόριο, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσεις το τέλειο σχήμα που έχουν οι κεφτέδες.

Και δεν είναι η ικανότητα του σεφ, αλλά το μικρό μυστικό του επαγγελματία: το scoop παγωτού! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια που ξεμυαλίζουν.

σφαιρικά κεφτεδάκια

Τέρμα λοιπόν στα κακοσχηματισμένα κεφτεδάκια, με μια κουτάλα παγωτού ο κιμάς βγαίνει πάντα ομοιόμορφος και σε μέγεθος και σε σχήμα. Χωρίς λάθη και ατέλειες…

Το μυστικό του κιμά: Το ιδανικό κομμάτι για να μαγειρέψετε μπιφτέκια και κεφτεδάκια

Από λάπα, από κιλότο ή από ελιά; Από μοσχάρι, από χοιρινό ή μήπως από αρνί; Το τι κιμά θα πάρουμε, εξαρτάται από τη συνταγή μας, αλλά και από τη διατροφή μας. Με την ευκαιρία, δείτε την εναλλακτική συνταγή για μακαρόνια με κιμά στον φούρνο.

Κιμάς από μοσχαρίσιο στήθος

Νόστιμος κιμάς με αρκετό λίπος για μπιφτέκια και κεφτέδες. Τα πολυαγαπημένα μικρών και μεγάλων κεφτεδάκια για να γίνουν πεντανόστιμα δεν θέλουν ό,τι κι ό,τι. Το μοσχαρίσιο στήθος είναι το ιδανικό κομμάτι κιμά.

Το μυστικό του κιμά: Το ιδανικό κομμάτι για να μαγειρέψετε μπιφτέκια και κεφτεδάκια

Ξεχάστε ψωμιά και μπαχαρικά - Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας για πεντανόστιμο κιμά

Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε το απόλυτο μυστικό για κεφτεδάκια ή μπιφτέκια νόστιμα και αφράτα, Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για τα πιο συναρπαστικά μπιφτέκια που φάγατε ποτέ.

Ο κιμάς θέλει ξεκούραση! Αφήνουμε το μίγμα του κιμά για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ένα μπολ, σκεπασμένο στο ψυγείο, για να αναδειχθούν οι γεύσεις των υλικών. Και μην ξεχνάμε πως η κρύα ζύμη του κιμά πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share