Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Μοιραίο σφάλμα στο σπίτι: Το «ασυγχώρητο» λάθος που δεν αφήνει τη μούχλα να φύγει από τους τοίχους

Έτσι θα απαλλαγείτε μια και καλή!

11 Φεβρουαρίου 2023 15:00
Μοιραίο σφάλμα στο σπίτι: Το «ασυγχώρητο» λάθος που δεν αφήνει τη μούχλα να φύγει από τους τοίχους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μούχλα στους τοίχους είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετά νοικοκυριά και πολλές φορές αιτία πρόκλησής της είναι υπεράνω υποψίας αντικείμενα μέσα στο σπίτι, που δεν μας πήγαινε το μυαλό ότι μπορεί να ευθύνονται για αυτό το φαινόμενο.

Ένα από αυτά είναι και τα ξύλα για το τζάκι. Αν έχετε τζάκι αποφύγετε να διατηρείτε τα ξύλα σας μέσα στο σπίτι. Τα φρεσκοκομμένα ξύλα περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο. Προτιμήστε να αποθηκεύετε τα ξύλα εκτός σπιτιού.

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες μπάνιου από τη μούχλα – Αυτοί είναι οι 5 αποτελεσματικοί τρόποι

Αν και ορισμένα αξεσουάρ μπάνιου θεωρούνται απλώς στολίδια, είναι στην πραγματικότητα μια σημαντική πηγή μόλυνσης, εάν δεν απολυμαίνονται σωστά. Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες μπάνιου και έτσι να αποτρέψετε τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων και των βακτηρίων.

Το μπάνιο είναι ένα μέρος που ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών, οι οποίοι μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία μας, λόγω της υγρασίας και της θερμότητας που είναι συχνή σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού. Οι κουρτίνες είναι ένα από τα αντικείμενα που λερώνονται περισσότερο από άλλα, αλλά συχνά δεν τους δίνουμε μεγάλη προσοχή.

Μούχλα στους τοίχους του σπιτιού

Έριξε λίγες σταγόνες από αυτό το αιθέριο έλαιο στο πλυντήριο ρούχων και έλυσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα

Εσείς γνωρίζατε πως υπάρχει ένα αιθέριο έλαιο με το οποίο μπορείτε να κάνετε… θαύματα και το πλυντήριό σας να φαίνεται σαν καινούριο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Προσοχή! 5 λάθη που μπορεί να καταστρέφουν το πλυντήριο ρούχων σας

Αιθέριο έλαιο σκόρδου για την απομάκρυνση της μούχλας από το πλυντήριο

Το αιθέριο έλαιο για το οποίο σας μιλάμε είναι το αιθέριο έλαιο σκόρδου. Ρίξτε το αιθέριο έλαιο απευθείας πάνω στο λάστιχο του πλυντηρίου που έχουν τη μούχλα. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, ψεκάστε με ένα μείγμα από ξύδι και νερό. Αφήστε το να δράσει για άλλη μια ώρα. Έπειτα τρίψτε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share