Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έπιασε πάγο το ψυγείο σας; Έτσι θα το επαναφέρετε στις αρχικές ρυθμίσεις

Δώστε βάση!

6 Φεβρουαρίου 2023 20:16
Έπιασε πάγο το ψυγείο σας; Έτσι θα το επαναφέρετε στις αρχικές ρυθμίσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο σας. Τι γίνεται όμως με τον πάγο στην κατάψυξη;Πολλοί είναι εκείνοι που ταλαιπωρούνται και δεν ξέρουν ότι χωρίς κόπο μπορούν να απαλλαγούν από τον πάγο στην κατάψυξη! Εμείς σας έχουμε τη λύση. Με την ευκαιρία, δείτε τι πρέπει να προσέχετε με την μεμβράνη του τυριού στο ψυγείο.

Είχατε βάλει στο πρόγραμμα να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο για να το καθαρίσετε αλλά συνεχώς το αναβάλετε γιατί σκέφτεστε όλο αυτόν τον πάγο στην κατάψυξη. Το πρόβλημα του πάγου είναι ένα θέμα που έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε και στο ψυγείο του χωριού, αν το έχετε αφήσει στο ρεύμα.

Στο ψυγείο του σπιτιού σας όμως σας απασχολεί περισσότερο επειδή θα πρέπει να λιώσει ο πάγος πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο και συνεπώς θα χρειαστεί να μείνει το ψυγείο χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα. Διαβάστε παρακάτω έναν εύκολο τρόπο για να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο.

Έπιασε πάγο το ψυγείο σας; Έτσι θα το επαναφέρετε στις αρχικές ρυθμίσεις

Αρχικά βγάζετε την πρίζα από το ρεύμα, στη συνέχεια αλείφετε ή ψεκάζετε τον καταψύκτη σας εσωτερικά με φυτικό λάδι. Αφήνετε λίγη ώρα και θα δείτε τον πάγο να φεύγει μόνος του!

Tips από τον Σπύρο Σούλη: Έτσι θα καθαρίσετε τον χώρο κάτω από το ψυγείο (Video)

Αλήθεια έχετε καθαρίσει ποτέ κάτω και πίσω από το ψυγείο σας; Οι περισσότερες νοικοκυρές σε αυτή την ερώτηση απαντάνε αρνητικά ή αναφέρουν πως πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να καθαρίσουν κάτω από το ψυγείο τους, όπως αναφέρει ο Σπύρος Σούλης.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τίποτα δεν πάει χαμένο: Το έξυπνο κόλπο για να μην μουχλιάσει ποτέ ξανά το τυρί στο ψυγείο σας

Επειδή το καθάρισμα του ψυγείου είναι πολύ σημαντική υπόθεση μέσα, έξω, πάνω, κάτω και πίσω από αυτό, σας έχουμε σήμερα τον τρόπο για να καθαρίσετε το κάτω μέροε του ψυγείου σας εύκολα και γρήγορα.

Βήμα 1ο: Βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα.

Βήμα 2ο: Απομακρύντε χαλάκια και πατάκια που ίσως έχετε στο μπροστινό μέρος του ψυγείου σας ή και κάτω από αυτό. Στη συνέχεια ανοίξτε το ψυγείο και αφαιρέστε τη σχάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ψυγείου.

Βήμα 3ο: Χρησιμοποιήστε μια σκούπα ή βούρτσα με λεπτό χερούλι και καθαρίστε κάτω από το ψυγείο σας. Ό,τι δεν φτάνετε μπορείτε να το μαζέψετε με μια ηλεκτρική σκούπα.

Βήμα 4ο: Καθαρίστε τη σχάρα στην μπανιέρα σας και από τις 2 μεριές. Χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων ή κάποιο άλλο απορρυπαντικό κα στη συνέχεια ξεπλύντε καλά. Αφήστε τη να μουλιάσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Βήμα 5ο: Βάλτε τη σχάρα και πάλι στη θέση της, όταν θα έχει στεγνώσει καλά, και το ψυγείο σας είναι πεντακάθαρο και θα λειτουργεί τώρα πολύ καλύτερα.

Ρητή απαγόρευση: Τέλος τα μαγνητάκια από το ψυγείο - Ο λόγος που πρέπει να τα αφαιρέσετε

Απίστευτο και όμως αληθινό. Γι αυτό πάρτε τα μέτρα σας και βγάλτε τα μαγνητάκια από το ψυγείο σας, καθώς υπάρχει ρητή απαγόρευση και θα καταλάβετε το λόγο!

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι το οποίο δε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένοι στην πόρτα του. Με την ευκαιρία δείτε τι άλλο θα πρέπει να προσέχουμε στο ψυγείο.

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα. Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τρόφιμα από τους μαγνήτες είχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα.

μαγνητάκια στο ψυγείο

Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλεκτρική οικιακή συσκευή, αυξάνουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λόγω συσκευής διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.
Ο καθένας έχει ένα διακοσμητικό μαγνήτη στο ψυγείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε η υποψία ότι είναι επιβλαβή.

Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει όταν βάζετε τα πορτοκάλια στο ψυγείο

Βρήκαμε το κόλπο με το πορτοκάλι στο ψυγείο που θα σας λύσει τα χέρια και είναι πανεύκολο.

Τα πορτοκάλια είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο θρεπτικά φρούτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μάλιστα και με την μαγειρική σοδα για διάφορες χρήσεις στο σπίτι.

Ωστόσο, μπορεί να δώσει μικρολύσεις και σε άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα καθαριότητας και μυρωδιάς. Τι θα συμβεί για παράδειγμα αν το βάλετε στο ψυγείο μαζί με λίγο αλάτι;

Πάρτε ένα πορτοκάλι και κόψτε το στη μέση. Βγάλτε τη σάρκα του και χρησιμοποιήστε τις φλούδες ως μπολάκι. Τι πρέπει να κάνετε; Αρχικά πάρτε ένα πορτοκάλι και κόψτε το στη μέση. Βγάλτε τη σάρκα του και χρησιμοποιήστε τις φλούδες ως μπολάκι.

 κόλπο με το πορτοκάλι

Στη συνέχεια γεμίστε τη μισή φλούδα με αλάτι και τοποθετήστε τη μέσα στο ψυγείο και συγκεκριμένα στη μέση στο πίσω μέρος.

Αφήστε το πορτοκάλι με το αλάτι μέσα στο ψυγείο μέχρι να δείτε το αλάτι να υγροποιείται. Μόλις το αλάτι γίνει διαφανές, πετάξτε το πορτοκάλι και τοποθετήστε νέα φλούδα με αλάτι. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία θα διαπιστώσετε ότι όλες οι άσχημες μυρωδιές θα έχουν φύγει από το εσωτερικό του ψυγείου σας και όλος ο χώρος θα μοσχομυρίσει. Δοκιμάστε το κόλπο σε περίπτωση που ξεχάσατε κάποιο φρούτο, λαχανικό ή φαγητό μέσα στο ψυγείο και χάλασε ή αν το ψυγείο σας έχει κάποιο πρόβλημα και μυρίζει εσωτερικά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share