Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο; Υπάρχει τρόπος να το διορθώσετε στο πι και φι πριν το μαγείρεμα

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και δεν θα χάσετε

3 Φεβρουαρίου 2023 13:43
Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο; Υπάρχει τρόπος να το διορθώσετε στο πι και φι πριν το μαγείρεμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το να ξεπαγώσετε ένα κοτόπουλο είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Απλά το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να ξεπαγώσει μόνο του. Τι γίνεται, όμως, όταν ξεχάσετε να βγάλετε το κοτόπουλο από την κατάψυξη; Ιδού η απορία. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί πρέπει να ψήνετε το κοτόπουλο πάνω σε λαχανικά.

Καταρχάς αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως πάνω από όλα σημασία έχει η ασφάλεια. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς όταν το ωμό κρέας βρίσκεται μεταξύ 4 και 60 βαθμών Κελσίου η παρουσία των βακτηρίων μπορεί να διπλασιαστεί μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά. Επομένως καλό θα είναι να αποφύγουμε κάτι τέτοιο.

Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο; Υπάρχει τρόπος να το διορθώσετε στο πι και φι πριν το μαγείρεμα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπαγώσετε γρήγορα το κοτόπουλό σας είναι να το βάλετε μέσα σε κρύο νερό. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και βάλτε μέσα το κοτόπουλο. Αλλάζετε το νερό κάθε 20-30 λεπτά. Μην χρησιμοποιήσετε σε καμιά περίπτωση ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το κοτόπουλό σας.

Αν θέλετε να μαγειρέψετε ολόκληρο το κοτόπουλό σας -και θέλετε να το σερβίρετε και ολόκληρο- τότε θα πρέπει να αγοράσετε καινούργιο κοτόπουλο μιας και δεν πρόκειται με τίποτα να ξεπαγώσει. Ακολουθήστε την παραπάνω μέθοδο μόνο αν θέλετε να το ξεπαγώσετε σε κομμάτια.

Ένας άλλος τρόπος για να ξεπαγώσετε το κοτόπουλό σας άμεσα είναι να το ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς κάτι τέτοιο επιτρέπεται. Απλά θα χρειαστεί να το ψήσετε κατά 50% περισσότερο.

Πασπαλίζει το κοτόπουλο με αυτό το μείγμα και το βάζει στον φούρνο - Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο!

Αν δεν έχετε ακούσει για την προσθήκη μπύρας στο μαγείρεμα ενός κοτόπουλου χάνετε. Το Every Day Good Thinking έχει καταλήξει σε μια συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Τα συστατικά είναι απλά και εύκολο να βρεθούν στο ντουλάπι σας. Και μιας και μιλάμε για μυστικά σχετικά με το κοτόπουλο, δείτε εδώ ποιο είναι το μυστικό μπαχαρικό που θα απογειώσει τη γεύση του.

Μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο να σιγοβράζει στην μπύρα όλη την ημέρα ή μπορείτε να το βάλετε στη γάστρα για μερικές ώρες.

Ανακατέψτε την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό μπολ.

Τοποθετήστε 4 μπάλες αλουμινόχαρτου στο κάτω μέρος της γάστρας – θα στηρίξουν το κοτόπουλο σας, έτσι ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Ρίξτε την μπύρα στη γάστρα.

Ξεπλύνετε το κοτόπουλο σας, στεγνώστε και απλώστε το μείγμα καρυκευμάτων πάνω του. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πάνω από τις μπάλες αλουμινόχαρτου. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 3 ώρες ή σε χαμηλή για 5-7 ώρες.

Το κόλπο με το πιστολάκι μαλλιών για την τέλεια πέτσα στο κοτόπουλο σας

Κοτόπουλο στον φούρνο

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε. Το οποίο, απροσδόκητα, κρύβεται στο ντουλάπι του μπάνιου, γιατί δεν είναι άλλο από το πιστολάκι μαλλιών!

Φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η πέτσα είναι εκείνη με τις περισσότερες θερμίδες στο κοτόπουλο και τη θεωρούν "απαγορευμένη", δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν αρχίσετε να τρώτε πέτσα από κοτόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Ροζνερ συμβουλεύει να αλατίσουμε το κοτόπουλο, όπως είναι ολόκληρο, να το αφήσουμε ακάλυπτο για 24 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια να το… στεγνώσουμε με το πιστολάκι για να απομακρυνθεί από την επιφάνειά του οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προτείνει να βάλουμε το σεσουάρ στην κουζίνα μας. Μια άλλη food editor, συμβουλεύει να το χρησιμοποιήσουμε για να λιώσουμε σοκολάτα: «Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας, η επιφάνεια κοπής, το μαχαίρι, η σπάτουλα και το μπολ είναι απόλυτα στεγνά.

Κομματιάστε τη σοκολάτα –δεν χρειάζεται να την ψιλοκόψετε– και βάλτε τη στο μπολ. Κρατήστε ένα πιστολάκι μαλλιών σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών από τη σοκολάτα, με τη μύτη του στραμμένη προς το μπολ. Ενεργοποιήστε το και με, κυκλικές κινήσεις, ζεστάνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντάς την περιστασιακά, μέχρι να λιώσει».

Μάλιστα πριν από τη Μέρντιχ και μια άλλη ειδικός, στο βιβλίο μαγειρικής «Essentials of Classic Italian Cooking» προέτρεπε τον αναγνώστη να στεγνώσει την πέτσα της πάπιας με ένα πιστολάκι στο ζεστό αέρα για 6-8 λεπτά προτού την ψήσει στο φούρνο.

Τουλάχιστον στην περίπτωση της Ρόζνερ, το αποτέλεσμα φαίνεται να τη δικαιώνει: Η φωτογραφία της δείχνει ένα κοτόπουλο ομοιόμορφα χρυσαφένιο και τραγανό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα το ψήσεις στο φούρνο, μην παραλείψεις να περάσεις από το στάδιο του… styling.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share