Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αρχίστε να τρώτε την πέτσα από το κοτόπουλο - Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας

Μην την ξαναπετάξετε

28 Ιουνίου 2020 17:45
Αρχίστε να τρώτε την πέτσα από το κοτόπουλο - Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πέτσα του κοτόπουλου προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και είναι και πολύ γευστική. Σας έχουμε πολλούς λόγους για να μην την ξαναβγάλετε.

Η πέτσα του κοτόπουλου είναι πλούσια σε υγιεινά, μη κορεσμένα λίπη που μειώνουν την κακή χοληστερόλη όπως και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Επίσης, αυτά τα ακόρεστα λίπη διατηρούν το κοτόπουλο νωπό και εύγευστο και έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολύ αλάτι. Πρέπει να προσέχετε όμως όταν καθαρίζετε το κοτόπουλο, διότι υπάρχουν κάποιοι κρυφοί κίνδυνοι.

Οφέλη στην υγεία

  • Μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση ζάχαρης και συντελεί στην απώλεια βάρους. Όταν οι γευστικοί κάλυκες ικανοποιούνται, μειώνεται η επιθυμία για κατανάλωση ζάχαρης. Οι 50 επιπλέον θερμίδες που περιέχει η πέτσα του κοτόπουλου είναι ελάχιστες σε σύγκριση με το σακουλάκι με τα μπισκότα που ίσως φάτε αργότερα.
  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με μία Σουηδική έρευνα, οι γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε μη κορεσμένα λίπη, διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Παρόλο που δεν συνιστάται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πέτσας, όταν την αφήνετε πάνω στο κρέας και προσθέτετε παρόμοια υγιεινά λίπη όπως ελαιόλαδο και καρύδια στην καθημερινή σας διατροφή, αποζημιώνεστε και με το παραπάνω.
  • Επιβραδύνει τη γήρανση. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση. Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν την καταναλώνουν σε αρκετή ποσότητα. Ένας τρόπος να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή τη βιταμίνη που είναι ελεύθερη ρίζα και καταπολεμά τη γήρανση είναι μέσω των ακόρεστων λιπών, όπως της πέτσας του κοτόπουλου.
  • Ελέγχει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Αυτό το είδος λίπους που βρίσκεται στην πέτσα του κοτόπουλου βοηθάει στη διατήρηση του επιπέδου της ινσουλίνης και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Συνταγές

  • Τραγανιστή πέτσα κοτόπουλου. Αυτή η εύκολη συνταγή δεν συνιστάται για καθημερινή κατανάλωση όμως είναι το καταλληλότερο ορεκτικό για βραδινά γεύματα και πάρτυ. Απλώς, απλώστε τρία κομμάτια πέτσας κοτόπουλου, μήκους 7 εκατοστών, σε ένα ταψί, καλύψτε τες με άλλο ταψί για να μη μετακινηθούν και ψήστε τες για σχεδόν 1 ώρα, μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανιστή.
  • Τάκος με πέτσα κοτόπουλου. Σε αυτό το κυρίως πιάτο, η τραγανιστή πέτσα κοτόπουλου και το άκρως γευστικό στήθος κοτόπουλου έχουν θεϊκή γεύση όταν είναι τυλιγμένα σε τορτίγια που είναι γαρνιρισμένη με ξινή κρέμα, σάλτσα και κόλιανδρο.
  • Ψητό κοτόπουλο. Για τη συνταγή αυτή δεν χρησιμοποιείται τίποτε περισσότερο από ολόκληρο το κοτόπουλο (με την πέτσα φυσικά), αλάτι, πιπέρι και σκόνη από σκόρδο. Σας εγγυόμαστε πως όλοι μπορείτε να καταφέρετε να το φτιάξετε.
  • Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου. Αυτή η ελαφριά συνταγή είναι κατάλληλη για οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας. Χρειάζεται μόνο 15 λεπτά προετοιμασίας και 35 λεπτά ψησίματος.

Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού .

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share