Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κόκκινος "συναγερμός" στην κουζίνα - Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσετε να βάζε αλουμινόχαρτο στον φούρνο

Μία συνήθεια που έχουν πολλοί και πρέπει να την κόψετε

27 Ιανουαρίου 2023 12:52
Κόκκινος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αλουμινόχαρτο είναι χρήσιμο σε πολλούς τομείς της καθημερινή ζωής. Πολλοί όμως το χρησιμοποιούν και σε μέρη που δεν πρέπει.

Πέρα από ότι χρησιμεύει στην αποθήκευση τροφίμων, μπορεί να βοηθήσει και στην εκτέλεση κάποιον συνταγών σαν αυτή εδώ, αλλά και σε θέματα υγιεινής. Κάτι όμως που πολλοί δεν γνώριζαν είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνει στον φούρνο.

Στο φούρνο: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου. Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση!

Κόκκινος 'συναγερμός' στην κουζίνα - Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσετε να βάζε αλουμινόχαρτο στον φούρνο

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Πακετάκια αλουμινόχαρτου που «απογειώνουν» τις ψητές πατάτες!

Θέλεις να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό για εσένα και την οικογένειά σου; Δοκίμασε τα παρακάτω πακετάκια με πατάτες ψητές. Θα ξετρελαθείς και εσύ και όλοι οι άλλοι που θα τα δοκιμάσουν! Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για τέλειες τηγανητές πατάτες.

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  • Ετοίμασε το γκριλ μέχρι να είναι μέτρια ζεστό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βράσε τις πατάτες σου σε ένα κατσαρολάκι με νερό για 5-7 λεπτά.
  • Πάρε μία κουταλιά από το νερό που έβρασαν οι πατάτες και πρόσθεσέ το στο μπολ με τα υλικά (το ζεστό νερό θα βοηθήσει να διαλυθεί λίγο το μέλι).
  • Ρίξε και τις πατάτες στο μπολ και νανακάτεψέ τες με το μείγμα.

Πηγή: dearlife.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share