Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μην το κάνετε ξανά! Αυτός είναι ο πολύ σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε

Μην το επιχειρήσετε ξανά

23 Ιανουαρίου 2023 14:39
Μην το κάνετε ξανά! Αυτός είναι ο πολύ σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ στην κουζίνα μιας νοικοκυράς. Ωστόσο, είστε σίγουροι ότι το χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο κατά την πλύση στα ρούχα.

Αν είστε από εκείνους που τυλίγουν το φαγητό που περίσσεψε σε αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύσουν στο ψυγείο, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε συνήθεια. Είναι πολύ εύκολο να σκεπάσετε απλώς το πιάτο σας με ένα αλουμινόχαρτο, χωρίς να του αλλάξετε σκεύος αλλά θέτετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας σε κίνδυνο!

Γιατί; Όταν αφήνουμε ένα ζεστό φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δυο ώρες, δημιουργούνται σιγά σιγά κάποια βακτήρια, τα οποία είναι αιτίες για σοβαρές ασθένειες. Το ίδιο ωστόσο, μπορεί να συμβεί και αν καλύψουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, καθώς δεν το κλείνει αεροστεγώς και τα βακτήρια κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε αυτό.

Πώς να αποθηκεύουμε σωστά το φαγητό

Για να κρατήσει το φαγητό μας και να μην είναι επικίνδυνο για την υγεία μας, πρέπει να το αποθηκεύσουμε σωστά, μέσα σε πλαστικά δοχεία, που κλείνουν αεροστεγώς. Και φυσικά τη διαδικασία αυτή οφείλουμε να την κάνουμε το πολύ 2 ώρες αφού έχει ετοιμαστεί για να μην επιτρέψουμε στα βακτήρια να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται! Τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα είναι επιρρεπή σε βακτήρια, οπότε οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη συντήρησή τους. Αν έχει μείνει πολύ φαγητό, είναι καλύτερο να βάλουμε και λίγο στην κατάψυξη, μέσα στο αντίστοιχο τάπερ φυσικά. Και φυσικά υπάρχει και κάποιο χρονικό όριο για το μέχρι πότε είναι ασφαλές να καταναλώσουμε το φαγητό που περίσσεψε.

Μην το κάνετε ξανά! Αυτός είναι ο πολύ σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε

Ξεφλούδισε τις πατάτες και χρησιμοποίησε τις φλούδες για να αντιμετωπίσει ένα μείζον πρόβλημα της κουζίνας

Γνωρίζατε ότι ένα καθαριστικό για τα πιάτα από φλούδες πατάτας μπορεί να χρησιμεύσει και σε άλλες δουλειές του σπιτιού; Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για τέλειες τηγανητές πατάτες.

Ακριβώς, αυτό το φυσικό καθαριστικό μπορεί να αντικαταστήσει πολλά εμπορικά προϊόντα που περιέχουν φωσφορικό άλας. Αυτό δε βλάπτει την υγεία σας μονάχα, αλλά μολύνει και το νερό.

Πολλοί άνθρωποι δε το γνωρίζουν αλλά οι πατάτες λειτουργούν ως απολιπαντικά. Έτσι, αποτελούν εξαιρετική βάση για μείγματα ώστε να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες. Διαβάστε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό παρακάτω!

Καθαριστικό για τα πιάτα από φλούδες πατάτας

Σε αντίθεση με τα εμπορικά προϊόντα, ένα καθαριστικό από βιολογική πατάτα δεν περιέχει χημικά. Έτσι, χρησιμοποιώντας το βοηθάτε το περιβάλλον και αποφεύγετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούν τα σκληρά χημικά.

Να θυμάστε όμως ότι αυτό το καθαριστικό για τα πιάτα έχει μικρή διάρκεια ζωής και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το φτιάχνετε κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε.

Ξεφλούδισε τις πατάτες και χρησιμοποίησε τις φλούδες για να αντιμετωπίσει ένα μείζον πρόβλημα της κουζίνας

Πώς λειτουργεί όμως;

Καθαριστικό για τα πιάτα από φλούδες πατάτας για τη βρομιά

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η σύνθεση της φλούδας της πατάτας είναι καταπληκτική για την αφαίρεση του λίπους και της βρομιάς που κολλούν σε διάφορες επιφάνειες, κυρίως της κουζίνας. Έτσι, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το καθαριστικό για να αφαιρέσετε το λίπος από τα πιάτα, τους πάγκους, ακόμη και από τα ρούχα.

Παραδείγματος χάρη, μόλις ανακαλύψατε έναν λιπαρό λεκέ στο αγαπημένο σας μπλουζάκι. Μην ανησυχείτε! Τρίψτε απλώς με μια φλούδα πατάτας και θα δείτε πόσο γρήγορα θα εξαφανιστεί. Ωστόσο, δε θα πρέπει ποτέ να τη χρησιμοποιήσετε σε ευαίσθητα υφάσματα τα οποία απαιτούν ειδική φροντίδα, να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα για να καθαρίσετε βρόμικα σκεύη κουζίνας.

  • Τρίψτε με δύναμη μια φλούδα πατάτας στις θαμπές επιφάνειες.
  • Αφήστε τη να κάνει τα “μαγικά” της για δύο με τρία λεπτά και έπειτα ξεβγάλετε.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share