Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δυσωδία στο πλυντήριο πιάτων: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες οσμές

Φυσικό και δραστικό κόλπο

17 Ιανουαρίου 2023 14:27
Δυσωδία στο πλυντήριο πιάτων: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες οσμές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τα χρόνια ίσως έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά να αναδύεται από το πλυντήριο πιάτων σας. Μήπως τα πιάτα και τα ποτήρια σας πλέον βγαίνουν λίγο θολά μετά το τέλος του πλυσίματος; Με την ευκαιρία, δείτε πως θα απομακρύνετε τα καμμένα λίπη από το ταψί.

Με τα tips που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο θα καταφέρετε να κάνετε το πλυντήριο να λειτουργεί και πάλι σαν καινούριο.

  • Καθαρίστε το φίλτρο

Ξεκινήστε βάζοντας το φίλτρο σας μέσα σε ένα μείγμα χλιαρού νερού και απορρυπαντικού. Αφήστε το φίλτρο στο νερό για 10 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το.

  • Ρίξτε ξίδι

Βάλτε 1 φλ. ξίδι μέσα στο πλυντήριο και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά με κλειστή την πόρτα. Το ξίδι θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές εύκολα και γρήγορα.

  • Βάλτε μαγειρική σόδα

Το τελευταίο βήμα καθαριότητας θα γίνει με μαγειρική σόδα. Ρίξτε στον πάτο του πλυντηρίου μαγειρική σόδα και αφήστε την να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα. Το πρωί βάλτε ένα κανονικό άδειο πλυντήριο και μόλις αυτό τελειώσει, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Λεκές από μαρκαδόρο ή μελάνι: Εξαφανίστε τους λεκέδες με ξύδι και άλλα 2 υλικά σε χρόνο ντε τε

Όλοι μας έχει τύχει να λερωθούμε από μαρκαδόρους ή στυλό. Ακόμη περισσότερο οι μανούλες έχουν βρει τα παιδιά τους μετά το σχολείο με βαμμένα ρούχα ή στο σπίτι να έχουν βάψει τους τοίχους, τους καναπέδες ή οτιδήποτε άλλο σε μια στιγμή που αλλάξαμε βλέφαρο. Μην απογοητεύεστε για όλα υπάρχουν λύσεις.

Γι’ αυτό είμαι εδώ, να σας δώσω συμβουλές πως θα βγάλετε αυτούς τους λεκέδες:

Το μελάνι από τον τοίχο βγαίνει με οδοντόκρεμα. Αφήνουμε την οδοντόκρεμα 1-2 λεπτά και ξεπλένουμε με καθαρό πανί. Επίσης η οδοντόκρεμα κάνει και για ξύλινες επιφάνειες,

Επίσης ο λεκές από τον τοίχο βγαίνει και με λακ.

Λεκές από μαρκαδόρο ή μελάνι: Εξαφανίστε τους λεκέδες με ξύδι και άλλα 2 υλικά σε χρόνο ντε τε

Οι μαρκαδόροι από τα ρούχα βγαίνουν με μαγειρική σόδα. Βάλτε τα ρούχα σας μέσα σε μια σακούλα και ρίξτε ένα διάλυμα ενός λίτρου νερό αναμειγμένο με ένα ποτήρι μαγειρική σοδα. Αφήστε για ένα 24ώρο και μετά πλύντε κανονικά στο πλυντήριο.

Επίσης για λεκέδες ρούχων κάνει το ξύδι ή το οινόπνευμα. Γυρίστε το ρούχο ανάποδα και βάλτε πάνω στο σημείο του λεκέ ένα απορροφητικό χαρτί, ρίξτε λίγο καθαρό οινόπνευμα στο λεκέ και τρίψτε με λίγο σαπούνι. Έπειτα πλύντε κανονικά στο πλυντήριο.

Οι μαρκαδόροι απο τα χαλιά καθαρίζουν με λευκό ξύδι. Ρίχνουμε στο λεκέ και το τρίβουμε καλά.

Το μελάνι απο τα έπιπλα βγαίνει με λίγο χλιαρό γάλα.

Tip: Να ξέρετε ότι οι λεκέδες από μελάνι στα υφάσματα αφαιρούνται με χλιαρό γάλα και από τα βαμβακερά υφάσματα με χυμό λεμονιού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share