Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αρωματικό σπρέι για χαλιά: Τα δύο σπιτικά κόλπα με μαγειρική σόδα, λεμόνι και άλλα 2 υλικά για να μοσχομυρίζουν όλον τον χειμώνα

Θα σας λύσει τα χέρια!

4 Δεκεμβρίου 2022 10:54
Αρωματικό σπρέι για χαλιά: Τα δύο σπιτικά κόλπα με μαγειρική σόδα, λεμόνι και άλλα 2 υλικά για να μοσχομυρίζουν όλον τον χειμώνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά στο σπίτι σας που δεν φεύγει ποτέ όσο κι αν καθαρίζετε τα πατώματα, τα έπιπλα και τους τοίχους; Υπεύθυνα για τη μυρωδιά αυτή είναι τα υφάσματα και τα χαλιά που υπάρχουν στον χώρο σας και είναι πιθανόν να έχουν απορροφήσει δυσάρεστες οσμές δημιουργώντας αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Για να απαλλαγείτε από αυτήν σας έχουμε 2 τρόπους!

Λεμόνι και Ξύδι

Προσθέστε μια φέτα λεμονιού μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι και στη συνέχει γεμίστε το με ίση ποσότητα ζεστού νερού και ξιδιού. Ανακινήστε και με αυτό το σπρέι ψεκάστε όλα τα υφάσματα στο σπίτι σας. Ψεκάστε τις κουρτίνες, τους καναπέδες, τα χαλιά και τα μαξιλάρια και αμέσως το σπίτι θα αρχίσει να μυρίζει και πάλι όμορφα.

Μαγειρική σόδα και Σαπούνι

Ανακατέψτε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 φλ. υγρό σαπούνι μαζί με 2 φλ. ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα να ανακατευτεί καλά για μισή ώρα μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα βαποριζατέρ. Ψεκάστε, όπως προηγουμένως, όλα τα υφάσματα και τα χαλιά μέσα στο σπίτι σας για να διώξετε μακριά όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Υγρασία στην ντουλάπα: Βάλτε τέλος με μαγειρική σόδα και απαλλαγείτε οριστικά

Βάλτε μαγειρική σόδα στην ντουλάπα σας και αυτό που θα συμβεί δεν θα το πιστεύετε. Πραγματικά είναι ένα κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια! Με την ευκαιρία, δείτε το καθαριστικό κόλπο που θα κάνει την κεραμική σας εστία "καθρέφτη".

Για να απαλλαγείτε από την υγρασία στην ντουλάπα και την αποκρουστική μυρωδιά της κλεισούρας δοκιμάστε το κόλπο αυτό!

μαγειρική σόδα ντουλάπα

Για να τα αποφύγετε και αυτά αλλά και οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά τοποθετήστε στο κάτω μέρος της ντουλάπας μία ανοιχτή συσκευασία μαγειρικής σόδας. Θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές αλλά και την υγρασία. Ανανεώστε κάθε 10 μέρες!

Μούχλιασε η κουρτίνα του μπάνιου; Το εύκολο κόλπο για να εξαφανίσετε τις βρομιές ανέξοδα

Η κουρτίνα του μπάνιου όσο και να μην το πιστεύετε θέλει συχνό καθάρισμα και μάλιστα πολύ συχνό καθάρισμα. Ο λόγος είναι ότι γεμίζει μούχλα και κιτρινίλες. Παράλληλα, δείτε πως θα κάνετε πεντακάθαρα τα πλακάκια του μπάνιου με ένα πάμφθηνο υλικό

Κάποιοι από εσάς έχουν υφασμάτινες και κάποιοι πλαστικές κουρτίνες οι οποίες χρειάζονται διαφορετικού είδους καθάρισμα.

Αν έχετε υφασμάτινη κουρτίνα στο δικό σας μπάνιο τότε θα χρειαστείτε για το καθάρισμά σας:

Ξεκινήστε διαλύοντας τη σόδα μέσα στο καυτό νερό, προσθέστε το μείγμα στο πλυντήριο και πλύντε κανονικά την κουρτίνα σας σε αυτό.

Μούχλιασε η κουρτίνα του μπάνιου; Το εύκολο κόλπο για να εξαφανίσετε τις βρομιές ανέξοδα

Αν η κουρτίνα σας είναι πλαστική τότε για το καθάρισμά σας θα χρειαστείτε:

  • χυμό από 5 λεμόνια
  • και 1 λίτρο καυτό νερό.

Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε μια λεκάνη και μουλιάστε μέσα στο μείγμα την κουρτίνα σας. Αφήστε την εκεί για 30 λεπτά. Έπειτα πλύντε την με απορρυπαντικό είτε στο πλυντήριο είτε στο χέρι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share