Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κεραμική εστία "καθρέφτης": Αναμείξτε την με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά και κάντε την του "κουτιού"

Φυσικό και αποτελεσματικό κόλπο!

2 Δεκεμβρίου 2022 14:52
Κεραμική εστία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας μάλλον έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στις κεραμικές σας εστίες.

Αν είστε από τις νοικοκυρές που μαγειρεύουν συνεχώς τότε οι κεραμικές εστίες θα χρειάζονται συχνό καθάρισμα. Δείτε πώς μπορείτε να τις λάμψετε μέσα σε μερικά λεπτά ακολουθώντας τα tips που σας δίνουμε. Με την ευκαιρία, δείτε το φυσικό κόλπο για να καθαρίσετε τον νιπτήρα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Βήματα

  • Ξεκινήστε ρίχνοντας πάνω στις εστίες σας μια στρώση ξίδι. Ρίξτε από πάνω μαγειρική σόδα και δείτε να δημιουργείται ένας αφρός. Αυτός ο αφρός είναι που θα κάνει όλη τη δουλειά.
  • Αφήστε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα πάρτε ένα κομμάτι εφημερίδας και αρχίστε να τρίβετε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Αντικαταστήστε την εφημερίδα σας μόλις μαλακώσει πολύ.
  • Αφού περάσετε όλη την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί αφαιρέστε όλο το μείγμα ξιδιού-μαγειρικής σόδας. Περάστε άλλη μια με ένα καθαρό πανί και η εστία σας θα λάμψει.

 Αναμείξτε μαγειρική σόδα με 2 ακόμα υλικά και κάντε την κεραμική εστία του

Γιατί τα εστιατόρια σερβίρουν συνήθως δωρεάν ψωμί; - Ιδού η απορία

Κάθε ιδιοκτήτης εστιατορίου ελπίζει πως οι πελάτες θα πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα για περισσότερα έσοδα. Ωστόσο πολλά εστιατόρια και ταβέρνες δίνουν το ψωμί δωρεάν. Κάτι που μας έκανε να το ψάξουμε γιατί είναι λίγο παράξενο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης:Τα 'χετε φάει τα ψωμιά σας: Είναι ώρα για αδυνάτισμα!

Γιατί λοιπόν το κάνουν; Υπάρχουν αρκετές θεωρίες. Η πιο πειστική έχει να κάνει με την παράδοση. Όταν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες σέρβιραν μόνο ένα πιάτο με ακριβά υλικά, επέτρεπαν στους πελάτες να τρώνε όσο ψωμί θέλουν ώστε να γεμίσουν τα στομάχια τους και να μην φάνε άλλο από το κοστοβόρο υλικό. Και όταν τα μενού άρχισαν να προσφέρουν περισσότερα πιάτα, οι πελάτες είχαν δεδομένο ότι το ψωμί είναι δωρεάν. Και η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Άλλοι πάλι λένε ότι οι εστιάτορες δεν θέλουν οι πελάτες να εκνευριστούν από την πείνα όσο περιμένουν τα πιάτα τους, οπότε δίνουν δωρεάν το ψωμί.

Μια ακόμα εξήγηση λέει πως το σερβίρισμα του ψωμιού επιτρέπει στα εστιατόρια να συνδυάσουν το φαγητό με τη φιλοξενία. Πάντως τα εστιατόρια αυτά δεν φαίνονται να ενδιαφέρονται ότι οι πελάτες θα χορτάσουν με το ψωμί. Αλλά θα έχετε παρατηρήσει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το ψωμί είναι άσπρο, με το λευκό αλεύρι να είναι απλός υδατάνθρακας που ίσως αυξήσει το αίσθημα της πείνας.

Γιατί τα εστιατόρια σερβίρουν συνήθως δωρεάν ψωμί; - Ιδού η απορία

Τα τελευταία χρόνια αρκετά εστιατόρια πάντως έχουν σταματήσει αυτή την παράδοση, από τον φόβο της σπατάλης φαγητού αλλά και περιττής δαπάνης ψωμιού που στο τέλος δεν τρώγεται.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share