Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαγειρεμένο κοτόπουλο: Όλη η αλήθεια για το πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο

Ανάλογα με την περίσταση

23 Νοεμβρίου 2022 14:57
Μαγειρεμένο κοτόπουλο: Όλη η αλήθεια για το πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαγειρέψατε ένα ολόκληρο κοτόπουλο και έχετε αρκετά περισσεύματα, αλλά τελικά πόσο κρατάει το ψητό κοτόπουλο στο ψυγείο; Οι περισσότερες κοπές του κοτόπουλου δεν συντηρούνται για όσο καιρό μπορεί να φαντάζεστε. Με την ευκαιρία, δείτε 4 βήματα για να διατηρήσετε ζουμερό το κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο είναι αγαπημένη μας πρωτεΐνη. Είναι απλό στο μαγείρεμά του και ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα: σαλάτες, σάντουιτς, τάκος, σούπες, ορεκτικά και φυσικά κυρίως πιάτα. Συνηθίζουμε να ψήνουμε ολόκληρο το κοτόπουλο και το κρέας του μας περισσεύει για αρκετά γεύματα. Για πόσο όμως κρατάει στο ψυγείο το κοτόπουλο; Όχι όσο νομίζετε. Παρακάτω ακολουθούν συστάσεις των ειδικών σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, ανάλογα με τον τύπο του κοτόπουλου.

  • Στο ψυγείο

Ολόκληρο κοτόπουλο, στήθη κοτόπουλου ή κιμάς κοτόπουλου
Βάλτε στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από την ώρα του μαγειρέματος και καταναλώστε το μέσα σε τρεις με τέσσερις ημέρες.

  • Κοτοσαλάτα

Βάλτε τη στο ψυγείο αμέσως μετά την παρασκευή της και καταναλώστε τη μέσα σε τρεις με πέντε ημέρες. Ξεκινήστε το μέτρημα από την ημέρα που ψήθηκε το κοτόπουλο και όχι τη μέρα που φτιάχτηκε η σαλάτα. Η μαγιονέζα δεν παγώνει καλά, οπότε μην την καταψύξετε.

Μαγειρεμένο κοτόπουλο: Όλη η αλήθεια για το πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο

  • Κοτόπουλο αλλαντικό σε φέτες

Συντηρήστε στο ψυγείο αμέσως μόλις γυρίσετε σπίτι από το κατάστημα αλλαντικών. Χρησιμοποιήστε μέσα σε τρεις με πέντε ημέρες.

  • Κοτόπουλο αλλαντικό, σε αεροστεγή συσκευασία

Τοποθετήστε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το μέσα σε δύο εβδομάδες από την αγορά του ή μέσα σε μία εβδομάδα της ημερομηνίας λήξης. Από τη στιγμή που θα ανοιχθεί η συσκευασία, καταναλώστε το μέσα σε τρεις με πέντε ημέρες.

Στην κατάψυξη

Όλα τα μέρη του κοτόπουλου κρατάνε περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη: περίπου έναν χρόνο. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο μετά το οποίο η ποιότητα αρχίζει να μειώνεται. Για το ψητό κοτόπουλο αυτό είναι περίπου μετά τον τέταρτο μήνα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το κοτόπουλο θα χάσει τη γεύση του και την υφή του όταν ξαναζεσταθεί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share