Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ρούχα στο μπαλκόνι: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να στεγνώνουν γρήγορα τον χειμώνα

Πολύ εύκολα

7 Νοεμβρίου 2022 12:51
Ρούχα στο μπαλκόνι: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να στεγνώνουν γρήγορα τον χειμώνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια από τις δυσκολίες του χειμώνα είναι πως δεν στεγνώνουν εύκολα τα ρούχα στη βεράντα.

Το κρύο και η υγρασία δεν βοηθούν καθόλου στο στέγνωμα και έτσι μπορεί να περάσουν και 3 ημέρες χωρίς να έχουν καταφέρει να στεγνώσουν εντελώς. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για αστραφτερά ρούχα μετά το πλύσιμο.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα σας.

  • Βάζετε πλυντήριο νωρίς το πρωί. Έτσι μπορεί να καταφέρουν τα ρούχα σας να στεγνώσουν πριν τα προλάβει η υγρασία της νύχτας.
  • Απλώνετε τα ρούχα σας καλά τεντωμένα και όχι διπλωμένα στη μέση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να κρεμάτε τις μπλούζες από τις άκρες και όχι από τη μέση και τα παντελόνια σας από τα μπατζάκια.
  • Μην υπερφορτώνετε την απλώστρα. Αφήνετε κενά ανάμεσα στα ρούχα σας για να κυκλοφορεί ο αέρας και να τα στεγνώνει πιο εύκολα.
  • Αν είναι εφικτό κατά τη διάρκεια της ημέρας καλό είναι να γυρίζετε τα ρούχα σας και από την άλλη μεριά έτσι ώστε να τα διαπερνάει ο αέρας και από εκεί.
  • Μαζεύετε τα ρούχα σας πριν νυχτώσει. Ακόμα κι αν είναι λίγο νωπά μην τα αφήσετε στα σχοινιά το βράδυ. Την επόμενη μέρα μπορείτε να τα απλώσετε και πάλι. Αν είναι πολύ λίγο βρεγμένα σιδερώστε τα κανονικά και βάλτε τα στην ντουλάπα σας μόλις στεγνώσουν εντελώς.

Ρούχα στο μπαλκόνι: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να στεγνώνουν γρήγορα τον χειμώνα

Έπεσε μέλι στα ρούχα; 3+1 τρόποι για να αφαιρέσετε τον λεκέ από το ύφασμα

Τι γίνεται όταν το μέλι πέφτει στα χαλιά και τους καναπέδες; Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τον λεκέ γρήγορα - πριν προλάβει να στεγνώσει για τα καλά. Παράλληλα, δείτε πως θα καθαρίσετε αποτελεσματικά λεκέ από λάδι από τα ρούχα σας

3+1 διαφορετικοί και εύκολοι τρόποι που θα σας απαλλάξουν από το λεκέ μελιού

  • Ένας τρόπος είναι να ανακατέψετε 1/4 κ.γ. απορρυπαντικό για τα πιάτα με 1 φλ. νερό. Βουτήξτε ένα βαμβακερό πανί στο μείγμα. Σκουπίστε τον λεκέ και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με πριν. Σκουπίζετε, γυρίζετε το πανί, το ξαναβουτάτε στο μείγμα και ξανασκουπίζετε. Κάνετε το ίδιο μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.
  • Τέλος, μπορείτε να αναμίξετε 1 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων με 1 φλ. νερό. Τρίψτε με μία παλιά οδοντόβουρτσα αφού πρώτα την έχετε βουτήξει στο μείγμα. Ξεπλύνετε σκουπίζοντας με κρύο νερό. Αφήστε το χαλί να στεγνώσει μόνο του.

λεκές από μέλι

  • Για να αφαιρέσετε λεκέ μελιού από οποιοδήποτε ύφασμα καναπέ αναμίξτε 1 κ.γ. απορρυπαντικό για τα πιάτα (προσέξτε αυτό να είναι ουδέτερο και να μην περιέχει χλώριο) σε 1 φλ. χλιαρό νερό και βρέξτε με το διάλυμα ένα πανί. Ταμπονάρετε με το μίγμα το λεκέ χωρίς να τον τρίψετε. Διαλύστε 1 κ.σ. μαγειρική αμμωνία με 1/2 φλ. νερό και ταμπονάρετε και πάλι με ένα πανί τον λεκέ. Επαναλάβετε το πρώτο βήμα. Έπειτα, με ένα σφουγγάρι το οποίο έχετε βουτήξει σε κρύο νερό, ξεβγάλετε το λεκέ.
  • Αν, από την άλλη μεριά, δείτε λεκέ από μέλι στο χαλί, τη μοκέτα ή τον καναπέ σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να το καθαρίσετε με σαπουνάδα. Χρησιμοποιήστε ένα πηρούνι για να αφαιρέσετε το μέλι. Έπειτα καλύψτε το λεκέ με λίγο αφρό ξυρίσματος και τρίψτε τον ελαφρά με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε και ένα πανί σε λίγο κρύο νερό και σκουπίστε από πάνω.

Μην ξεχνάτε να τεστάρετε τα διαλύματα που χρησιμοποιείτε σε ένα σημείο που δεν είναι εύκολα ορατό για να ελέγχετε την ευαισθησία των χρωμάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share