Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο για αστραφτερά ρούχα από καθαριότητα

Δοκιμασμένο κόλπο!

5 Νοεμβρίου 2022 16:13
Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο για αστραφτερά ρούχα από καθαριότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ανέξοδη λύση και φυσική για να κρατάμε τα ρούχα μας στην κατάσταση που τα αγοράσαμε. Θα μείνετε έκπληκτοι με το αποτέλεσμα όσο περιέργο και αν ακούγεται. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να εξαφανίσετε τη σκουριά από τα μαγειρικά σκεύη.

Μπορεί να ζούμε σε μια υπερ-καταναλωτική εποχή που όσο κι αν μας έχει γονατίσει η κρίση μια μικρή παρασπονδία την κάνουμε που και που και αγοράζουμε εκείνο το γλυκό ρουχαλάκι στη βιτρίνα που μας φώναζε «πάρε με».

Ας το επιτρέψουμε στον εαυτό μας δεν είναι δα και τόσο κακό! Πώς μπορούμε, όμως, να το κρατήσουμε όπως την πρώτη μέρα που το πήραμε; Η μόνη σίγουρη λύση είναι να μην το φοράμε και να το αφήσουμε στη βιτρίνα της ντουλάπας μας. Το πήραμε για να το φοράμε, όμως, και όχι για να το θαυμάζουμε.

Πώς να κάνετε τα ρούχα σας αστραφτερά με μια μπάλα από αλουμινόχαρτο

Πήρε μια μπάλα αλουμινόχαρτο και την πέταξε μέσα στο πλυντήριο ρούχων – Το αποτέλεσμα; Δεν έχετε δει πιο αστραφτερά ρούχα

Η λύση είναι απλή και το πιο σημαντικό σχεδόν ανέξοδη αρκεί να έχετε στο σπίτι λίγο αλουμινόχαρτο. Η διαδικασία δε είναι ακόμη πιο απλή! Κόψτε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο (κάτι παραπάνω απ’ όσο θα χρειαζόσασταν για να σκεπάσετε ένα πιάτο για παράδειγμα) και τσαλακώστε το μέσα στην παλάμη σας, σφιχτά, προσπαθώντας να φτιάξετε μια σφαίρα. Αυτό ήταν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου την ώρα της πλύσης μαζί με τα ρούχα.

Το αλουμινόχαρτο θα αποτρέψει τον στατικό ηλεκτρισμό και θα κρατήσει την υφή των υφασμάτων στην αρχική τους κατάσταση ενώ ταυτόχρονα θα κάνει το σιδέρωμα να μοιάζει παιχνιδάκι!

Μείναμε άφωνοι: Έβαλε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο καστανή ζάχαρη και το έβαλε στον φούρνο

Παλιότερα χρησιμοποιούσαμε το αλουμινόχαρτο για να πιάνουν καλύτερο σήμα οι κεραίες της τηλεόρασης. Πλέον, η μοναδική χρήση που έχει είναι να σκεπάζουμε τα φαγητά στις πιατέλες ή στον φούρνο. Πίστεψε με, δεν είναι το μόνο για το οποίο είναι χρήσιμο.

Μιας και το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και μιας και πιστεύουμε στην πολλαπλή χρήση ενός πράγματος, ανακαλύψαμε ότι μπορεί να σου προσφέρει λύσεις σε απλές καθημερινές συνήθειες, για παράδειγμα, δες εδώ τι θα συμβεί αν τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ένα πιρούνι.

Πώς μπορεί να βοηθήσει όμως το αλουμινόχαρτο με την καστανή ζάχαρη που έχει την τάση να "πετρώνει";

Μην ξεκινάς να την κοπανάς στον πάγκο ή με το σφυρί. Με απόλυτη ψυχραιμία, τύλιξε την σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο καλά και βάλε την στον φούρνο στους 150 για 5 λεπτά. Έτοιμη για να την χρησιμοποιήσεις στα γλυκά σου!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share