Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο σιδέρωμα

Τα γνωρίζατε;

26 Σεπτεμβρίου 2022 17:38
Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο σιδέρωμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας επαγγελματία στο σιδέρωμα, υπάρχουν κάποια βασικά λάθη που οι περισσότεροι κάνουν χωρίς να το γνωρίζουν.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το απίθανο κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να απομακρύνετε τα άλατα από το σίδερο

Δείτε ποια είναι αυτά και σιδερώστε τα ρούχα σας… στην εντέλεια:

1. Σιδερώνετε υφάσματα που είναι πολύ στεγνά

Ένα μικρό ποσοστό υγρασίας είναι απαραίτητο για να χαλαρώσει το ύφασμα όταν περνάει το σίδερο από πάνω. Χρησιμοποιήστε τον ατμό για εξαλείψετε πλήρως τις ζάρες που… επιμένουν.

2. Αφήνετε τα εσώρουχα για το τέλος

Τα σίδερα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν απ’ ότι για να ζεσταθούν. Γι αυτό και πρέπει να ξεκινάτε με τα υφάσματα που χρειάζονται την χαμηλότερη θερμοκρασία. Ξεκινήστε με πολυεστέρα και μετάξι και προχωρήστε στα βαμβακερά και τα λινά. Αν κάνετε το αντίθετο ρισκάρετε να δείτε κάποια υφάσματα να… λιώνουν.

3. Ανεβάζετε πολύ την θερμοκρασία

Αν κάποιο ρούχο αποτελείται από δύο υφάσματα χρησιμοποιήστε την θερμοκρασία που είναι κατάλληλη για το πιο ευαίσθητο. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε το ρούχο σας.

4. Δεν χρησιμοποιείτε νερό της βρύσης

Σήμερα τα σίδερα λειτουργούν μια χαρά με νερό της βρύσης. Εκτός αν το νερό της βρύσης σας είναι πολύ σκληρό, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό.

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο σιδέρωμα

5. Δεν καθαρίζετε το σίδερο

Κάποια υφάσματα αφήνουν αποτύπωμα πάνω στο σίδερο, όπως και διάφορα σπρέι. Καθαρίστε, λοιπόν, το σίδερο με μαγειρική σόδα όταν είναι κρύο. Διαφορετικά ρισκάρετε να μείνουν λεκέδες στα ρούχα σας.

6. Αποθηκεύετε το σίδερο με νερό μέσα

Πάντα να αδειάζετε το νερό από το σίδερο πριν το αποθηκεύσετε. Το νερό που μένει μέσα μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά εξαρτήματα του σίδερου.

7. Δεν αντικαθιστάτε την σιδερώστρα

Προμηθευτείτε ένα κάλυμμα για την σιδερώστρα σας και αντικαταστήστε το όταν δείτε ότι αρχίζει να φθείρεται. Θα διαπιστώσετε πως παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του σιδερώματος.

8. Ρίχνετε ατμό σε υφάσματα χωρίς να τα τεντώνετε

Για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τον ατμό πιάστε το ρούχο από την πλευρά που κρέμεται και τεντώστε το ελαφρά. Αν το ρούχο είναι βαρύ και ο ατμός δεν εισχωρεί εύκολα, γυρίστε το έξω μέσα και σιδερώστε το και από τις δύο πλευρές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share