Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα κόλπα της μαμάς: Τα 3 βήματα που καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριο πιάτων

Θα σας λύσει τα χέρια!

9 Μαΐου 2022 08:36
Τα κόλπα της μαμάς: Τα 3 βήματα που καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριο πιάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί το πλυντήριο πιάτων να είναι μια συσκευή που καθαρίζει άλλα πράγματα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται και το ίδιο ένα καλό καθάρισμα συχνά-πυκνά.

Ο τακτικός καθαρισμός στο πλυντήριο πιάτων δεν το κάνει απλά πιο αποτελεσματικό στην λειτουργία του (δηλαδή τον καθαρισμό των πιάτων, των ποτηριών κλπ), αλλά επεκτείνει και τη διάρκεια ζωής του σε καλή λειτουργία.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να βάζουμε αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο πιάτων.

Μόλις ακολουθήσετε το παρακάτω κόλπο, το πιο πιο πιθανό είναι να εκπλαγείτε με τη διαφορά στο πόσο καθαρό θα φαίνεται το εσωτερικό του πλυντηρίου.

Τα κόλπα της μαμάς: Τα 3 βήματα που καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριο πιάτων

Ακολουθήστε αυτά τα 3 απλά βήματα για να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων

  • Τραβήξτε προς τα έξω κάτω το επάνω ράφι σας και βεβαιωθείτε ότι ο αποχετευτικός σωλήνας του πλυντηρίου δεν έχει βρωμιές και άλλα υπολείμματα, τα οποία ίσως μπλοκάρουν την έξοδο των νερών.
  • Τοποθετήστε ένα μπολ ή άλλο δοχείο στο επάνω ράφι. Γεμίστε το με λευκό ξύδι. Μην βάλετε τίποτα άλλο μέσα, κλείστε την πόρτα και βάλτε το άδειο πλυντήριο πιάτων να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο πλυσίματος στην ρύθμιση με το πιο καυτό νερό.
  • Αφότου ολοκληρωθεί αυτό, βγάλτε το δοχείο (το οποίο πλέον θα έχει γεμίσει με νερό) και πασπαλίστε μια χούφτα μαγειρική σόδα στον πάτο του πλυντηρίου πιάτων. Κλείστε την πόρτα και ξαναβάλτε να τρέξει το ίδιο πρόγραμμα με πριν.

Με αυτό το κόλπο, το πλυντήριο θα καθαρίσει με απίστευτο τρόπο, ενώ το ξύδι και η μαγειρική σόδα προσφέρουν και έξτρα φυσική απολύμανση.

Θαμπά ποτήρια ΤΕΛΟΣ: Τα 3 έξυπνα κόλπα για να λάμπουν μετά το πλυντήριο πιάτων!

Πριν δούμε πως να καταπολεμήσουμε το θάμπωμα, ας μάθουμε πρώτα γιατί θαμπώνουν τα ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων. Ο νούμερο ένα εχθρός των ποτηριών που δημιουργεί το θάμπωμα είναι το σκληρό νερό.

Μυρίζουν άσχημα τα ποτήρια και τα πιάτα σας ενώ τα έχετε πλύνει; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε!

Το σκληρό νερό περιέχει κάποια στοιχεία τα οποία εγκαθίστανται στο εσωτερικό του πλυντηρίου σου και επιβαρύνουν τη λειτουργία του. Σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση υπολειμμάτων, τη συχνότητα πλύσης και την ποιότητα των υλικών, τα ποτήρια θαμπώνουν στο πλυντήριο. Ευτυχώς μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να τα ξεθολώσεις! Το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείς είναι το λευκό ξύδι.

Τα 3 μυστικά κόλπα για να μην ξαναβγούν θαμπά τα ποτήρια σας

πλυντηριο-πιατων

Βάλε ένα μπολάκι με ξύδι στο πλυντήριο

Γέμισε ένα μπολάκι με ξύδι και τοποθέτησε το στο κέντρο του πλυντηρίου σου. Στη συνέχεια, βάλε το πλυντήριο σε λειτουργία για κανονική πλύση. Θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις ότι με κάτι τόσο απλό, τα ποτήρια σου θα γυαλίζουν και πάλι. Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτή το κόλπο ακόμα και για προληπτικούς λόγους. Με αυτό το τρόπο δεν θα θαμπώνουν τα ποτήρια στο πλύσιμο από εδώ και πέρα.

Τοποθέτησε αλάτι πλυντηρίου για να μαλακώσει το νερό

Καλές οι συμβουλές, για να ξεθολώσεις τα ποτήρια προσωρινά. Τώρα όμως που ξέρεις γιατί θαμπώνουν τα ποτήρια στο πλυντήριο, η μόνιμη λύση είναι αυτή που χρειάζεσαι. Είναι αναγκαίο να τοποθετείς αλάτι πλυντηρίου για να «μαλακώνει» το νερό που διαρρέει τις σωληνώσεις της συσκευής. Έτσι δε θα δημιουργούνται αποθέσεις αλάτων που εμποδίζουν τη δράση του καθοριστικού και τη διανομή του νερού.

Μην αμελείς τη συντήρηση του πλυντηρίου σου

Είναι απαραίτητο επίσης να καθαρίζεις το πλυντήριο πιάτων κάθε μήνα από τα υπολείμματα φαγητών που συγκρατούνται. Διαφορετικά, η πλύση δεν μπορεί να γίνει σωστά. Τα πιάτα σου λοιπόν και τα ποτήρια θα θαμπώνουν στο πλυντήριο και δε θα καθαρίζονται σωστά. Για να είσαι απόλυτα σίγουρη για τη σωστή λειτουργία του κι αποδοτικότητα του, πρέπει να γίνεται συντήρηση του πλυντηρίου πιάτων σου περίπου κάθε 6 μήνες. Έτσι, όχι μόνο δεν θα θαμπώνουν τα ποτήρια αλλά θα είσαι απόλυτα σίγουρη ότι το πλυντήριο πιάτων λειτουργεί στο έπακρο των δυνατοτήτων του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share