Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Σίγουρα δεν το ήξερες: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βάζουμε αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο πιάτων

Δεν είχαμε ιδέα!

7 Μαΐου 2022 16:48
Σίγουρα δεν το ήξερες: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βάζουμε αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο πιάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το TikTok είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα δούμε τα πάντα! Από τα trends που κυκλοφορούν, κάποια είναι ακραία, άλλα είναι νόστιμα, ενώ άλλα είναι χρηστικά. Ένα νέο trend αναδεικνύει μια χρήση του αλουμινόχαρτου που δεν είχαμε φανταστεί! Τι θα γίνει αν τοποθετήσoυμε αλουμινόχαρτο στη θήκη όπου τοποθετούμε τα μαχαιροπήρουνα για να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων;

Δείτε επίσης: Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο πιάτων; Μόνο με αυτόν τον τρόπο «εξαφανίζεται» η δυσοσμία!

Η απάντηση έρχεται από του χρήστες του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Η χρήστης @carolina.mccauley δείχνει ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχετε γυαλιστερά και απαστράπτοντα μαχαιροπήρουνα.

Πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο hack;
Παίρνουμε κάμποσο αλουμινόχαρτο, το κάνουμε μπαλάκι και το τοποθετούμε στη θήκη με τα μαχαιροπήρουνα. Στη συνέχεια γεμίζουμε τον υπολειπόμενο χώρο στη θήκη. Όταν θέσουμε σε λειτουργία το πλυντήριο, τότε το αλουμινόχαρτο αλληλεπιδρά με τα χημικά που έχουν οι ταμπλέτες του πλυντηρίου, χαρίζοντας έτσι ένα λαμπερό αποτέλεσμα στα μαχαιροπήρουνά μας. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται στη χημεία ανταλλαγή ιόντων. Τα χημικά της ταμπλέτας ενεργοποιούν τα μέταλλα του αλουμινόχαρτου, δίνοντας έτσι γυαλάδα στα μαχαιροπήρουνα.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Το μυστικό της Θείας Κατρίνας: Έτσι θα έχετε το πιο καθαρό πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι μία συσκευή που πλέον βρίσκεται σε σχεδόν όλες τις κουζίνες, μιας και ο περιορισμένος χρόνος έχει κάνει επιτακτική την ανάγκη τους.

Ωστόσο, όπως κάθε τι που υπάρχει στην κουζίνα μας έτσι και το πλυντήριο πιάτων χρειάζεται να καθαρίζεται. Ποιος είναι όμως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος;

Με την ευκαιρία δείτε ποιο είναι το λάθος που κάνετε πριν βάλετε τα πιάτα στο πλυντήριο.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συνταγές:

  • Ελέγξτε την περιοχή αποστράγγισης και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα φαγητού.
  • Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στο πλυντήριο ένα ποτήρι με λευκό ξύδι. Το ξύδι βοηθά να ξεπλυθεί η λιπαρή βρωμιά, απολυμαίνει, και βοηθά στην απομάκρυνση της μούχλας. Σε μία άλλη κούπα βάλτε μαγειρική σόδα (ως τη μέση της κούπας) και τοποθετήστε την στο πάνω ράφι. Δουλέψτε το πλυντήριο για ένα κύκλο πλυσίματος με το πιο ζεστό νερό. Αφού τελειώσει το πλύσιμο, αφήστε το κλειστό για άλλα 20 λεπτά.
  • Ανοίξτε την πόρτα του και στεγνώστε το εσωτερικό με μία καθαρή πετσέτα ή ένα απαλό σφουγγάρι.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share