Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μυρίζουν άσχημα τα ποτήρια και τα πιάτα σας ενώ τα έχετε πλύνει; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε!

Υπάρχει λύση!

30 Ιανουαρίου 2022 12:29
Μυρίζουν άσχημα τα ποτήρια και τα πιάτα σας ενώ τα έχετε πλύνει; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυριακή συνδυάζεται με πλουσιοπάροχο πρωινό. Τόσο που δε νιώθεις την ανάγκη να φας και μεσημεριανό και πηγαίνεις κατευθείαν στο βραδινό. Τις καθημερινές χρόνος δεν υπάρχει για αυτό κι ένα τοστ με μία κούπα καφέ είναι αρκετό. Τα Σαββατοκύριακα όμως; Δίνεις το κάτι παραπάνω, όπως αυτό κι αν μεταφράζεται. Κατά κύριο λόγο το brunch περιλαμβάνει αυγά σε οποιαδήποτε μορφή. Μαζί με τη γεύση έρχεται και η πολύ έντονη μυρωδιά που αφήνει στα ποτήρια και τα πιάτα. Τι θα κάνεις για να απαλλαγείς από την αυγουλίλα; Υπάρχουν λύσεις.

Ξύδι

Πλένεις τα ποτήρια όπως θα έκανες και πάντα με κρύο νερό. Μόλις λοιπόν τελειώσεις θα αφήσεις τα ποτήρια να μουλιάσουν στο ξύδι. Τα ξεπλένεις και είναι έτοιμα.

ποτήρια άσχημη μυρωδιά

Λεμόνι

Το λεμόνι αφαιρεί τη μυρωδιά του αυγού από πιάτα και ποτήρια. Τα απορρυπαντικά με άρωμα λεμόνι είναι καλά αλλά το φυσικό θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Μαγειρική σόδα

Σε ένα διάλυμα με νερό και μαγειρική σόδα μουλιάζεις για λίγη ώρα τα ποτήρια και τις κούπες σου και μετά τα πλένεις κανονικά με σαπούνι (πάντα κρύο) και νερό.

Κόλπα για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα!

Πολύς κόσμος αποκλείει φαγητά από τη διατροφή του για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το ψάρι ή το μπρόκολο από τη διατροφή σας επειδή η κουζίνα σας μυρίζει άσχημα όταν μαγειρεύονται. Ακολουθήστε το παρακάτω tip και κάθε είδους δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μια και καλή από την κουζίνα σας.

Τι θα χρειαστείτε Για να ξεφορτωθείτε τις δυσάρεστες οσμές θα χρειαστείτε ξίδι και ένα κατσαρολάκι.

Βήμα 1ο
Γεμίστε το κατσαρολάκι κατά το 1/4 με λευκό ξίδι και ανοίξτε το μάτι ώστε να αρχίσει το ξίδι να βράζει.

Βήμα 2ο
Αφού το ξίδι αρχίσει να κοχλάζει, σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το εκεί για λίγα λεπτά.

Βήμα 3ο
Πετάξτε το ξίδι, πλύντε το κατσαρολάκι και συνεχίστε τη ζωή σας.

Η κουζίνα πλέον δεν θα μυρίζει άσχημα και κάθε δυσάρεστη οσμή θα έχει εξαφανιστεί. Μπορεί η κουζίνα να μυρίζει για λίγο ξίδι (όση ώρα βράζει το ξίδι) αλλά μόλις σβήσετε το μάτι η μυρωδιά θα είναι σχετικά ουδέτερη.

Αν θέλετε να δώσετε όμορφη μυρωδιά στο χώρο σας τότε απλά προσθέστε μέσα στο κατσαρολάκι με το ξίδι μερικά στικς κανέλας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share