Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Τρίψτε με μαγειρική σόδα τις μαρμάρινες επιφάνειες και θα αστράψουν από καθαριότητα

Το πιο έξυπνο και οικονομικό κόλπο

20 Απριλίου 2022 13:49
Τρίψτε με μαγειρική σόδα τις μαρμάρινες επιφάνειες και θα αστράψουν από καθαριότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ίσως να έχεις ήδη ακούσει για τις ευεργετικές καθαριστικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας. Μάλιστα, ίσως να την έχεις ήδη χρησιμοποιήσει για να καθαρίσεις κάποιο σημείο του σπιτιού. Επι τη ευκαιρία, δείτε πως θα καθαρίσετε με μαγειρική σόδα τη κεραμική εστία.

Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι θα χαρείς να μάθεις πως ένα τόσο συχνά χρησιμοποιούμενο καθαριστικό είναι κατάλληλο και για τον καθαρισμό των μαρμάρων. Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική επιλογή για δύσκολους λεκέδες που σε προβληματίζουν. Ωστόσο, θα ήταν καλό ,σε κάθε περίπτωση, να προλάβεις το λεκέ σχετικά νωρίς. Είναι δύσκολο να αφαιρέσεις τους παλιούς λεκέδες από το μάρμαρο.

Τρίψτε με μαγειρική σόδα τις μαρμάρινες επιφάνειες και θα αστράψουν από καθαριότητα

Εφαρμογή

Αν, λοιπόν, η ερώτηση σου είναι “ πώς να καθαρίσω τα μάρμαρα στο μπαλκόνι από δύσκολους λεκέδες; ”, να πώς θα σε βοηθήσει η σόδα.

  • Άπλωσε τη μαγειρική σόδα πάνω στα μάρμαρα του μπαλκονιού σου.
  • Στη συνέχεια, τρίψε τα μάρμαρα με ένα υγρό, αλλά καλά στραγγισμένο πανί. Τέλος, σφουγγάρισε το πάτωμα με χλιαρό νερό και στέγνωσε με ένα καθαρό πανί. Τα ίδια, ή και καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να πετύχεις αν αναμείξεις τη σόδα με το νερό εξαρχής.
  • Μπορείς, δηλαδή να δημιουργήσεις μια πάστα σόδας και νερού, με την οποία θα τρίψεις τα μαρμάρινα πατώματα.
  • Άφησε την πάστα να δράσει για αρκετές ώρες, χωρίς να πατάς στα σημεία όπου έχει απλωθεί. Μην ξεχάσεις πως στο τέλος θα πρέπει, και πάλι, να σφουγγαρίσεις με καθαρό νερό και να στεγνώσεις το πάτωμα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share