Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Προσοχή: Μην καθαρίσετε ποτέ με μαγειρική σόδα αυτά τα αντικείμενα

Δώστε βάση!

11 Μαρτίου 2022 11:05
Προσοχή: Μην καθαρίσετε ποτέ με μαγειρική σόδα αυτά τα αντικείμενα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η μαγειρική σόδα να είναι ένα θαυματουργό υλικό για την καθαριότητα, ωστόσο υπάρχουν κάποια αντικείμενα που δεν πρέπει να τα καθαρίσετε με αυτή την λευκή σκόνη. Αυτό συμβαίνει διότι η σόδα έχει λειαντική δράση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε τα 4 σπιτικά υλικά με τα οποία η λεκάνη θα γίνει πεντακάθαρη.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Προσοχή: Μην καθαρίσετε ποτέ με μαγειρική σόδα αυτά τα αντικειμένα

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα

Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share