Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το μυστικό κόλπο για να λάμψουν ξανά τα ποτήρια που θάμπωσαν από το πλυντήριο

Θα σας «λύσει» τα χέρια

21 Ιανουαρίου 2022 16:49
Το μυστικό κόλπο για να λάμψουν ξανά τα ποτήρια που θάμπωσαν από το πλυντήριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν συνηθίζετε να πλένετε τα ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων θα έχετε παρατηρήσει ότι θαμπώνουν. Επίσης, μετά από αρκετά πλυσίματα εμφανίζουν και σημάδια τα οποία δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Πριν δούμε όμως το κόλπο που θα κάνει τα ποτήρια σας να λάμψουν κ πάλι, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήρια.

Το σκληρό νερό είναι ο κύριος λόγος που θαμπώνουν τα ποτήρια. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του νερού σε άλατα, το απορρυπαντικό δεν μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά το ποτήρια κι έτσι παραμένουν θαμπά.

Τρόποι καθαρισμού

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να καθαρίσετε τα ποτήρια για να φύγει η θαμπάδα. Η μία είναι το ξύδι.

Βάλτε σε μια λεκάνη ξύδι με νερό και αφήστε τα ποτήρια να μουλιάσουν για μερικά λεπτά. Αν σας μυρίζουν, μπορείτε να τα σαπουνίσετε πρώτα πριν τα ξεβγάλετε με άφθονο νερό.

Η δεύτερη επιλογή που έχετε είναι η οδοντόκρεμα. Πάρτε την πιο απλή που υπάρχει στο εμπόριο και περάστε με ένα απαλό σφουγγάρι τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική πλευρά των ποτηριών. Ξεβγάλτε με νερό, σαπουνίστε τα και ξεπλύντε τα. Τα ποτήρια θα δείχνουν σαν καινούρια.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα ποτήρια σας όταν τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share