Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Το απίθανο κόλπο για να ξεβουλώσετε τα σιφώνια του σπιτιού με ξύδι και άλλα 2 υλικά

Θα πάθετε πλάκα!

14 Ιανουαρίου 2022 11:57
Το απίθανο κόλπο για να ξεβουλώσετε τα σιφώνια του σπιτιού με ξύδι και άλλα 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βουλωμένο σιφόνι είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να σας συμβούν την πιο ακατάλληλη στιγμή στο σπίτι σας. Παράλληλα, δείτε πως θα κάνετε τη λεκάνη κάτασπρη με φυσικό τρόπο.

Το πιθανότερο είναι τουλάχιστον μία με δύο φορές το χρόνο να αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα είτε στον νεροχύτη, στο νιπτήρα, είτε στη μπανιέρα.

Αν θέλετε να αποφύγετε τον υδραυλικό, είναι καλύτερα να γνωρίζετε κάποιους έξυπνους άμεσους τρόπους για να λύσετε το ζήτημα, χωρίς χρήματα και ταλαιπωρία.

Ένας τέτοιος τρόπος είναι με ξύδι, λεμόνι και αλάτι.

Πρόκειται για το απόλυτο ισχυρό τρίο καθαρισμού του σιφονιού σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε και το αλάτι σκέτο, αλλά πιο αποτελεσματικός θα είναι ο συνδυασμός του με τα άλλα δύο συστατικά.

  • Θα χρειαστείτε ίσες ποσότητες αλατιού και ξυδιού (1 φλιτζάνι από το καθένα).
  • Ρίξτε και τα δύο συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα, ύστερα προσθέστε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στο μείγμα και ανακατέψτε. Να θυμάστε ότι δεν θέλουμε μια στερεή αλοιφή. Χρειάζεται να ρέει μέσα στο σωλήνα.
  • Προσθέστε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού αν χρειαστεί.
  • Ρίξτε το μίγμα στο σιφόνι και αφήστε το για 15 – 30 λεπτά, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος.
  • Ύστερα, ρίξτε ένα φλιτζάνι ζεστού νερού. Το λεμόνι μάλιστα θα δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας.

σιφώνι

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share