Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καθάρισε σωστά το πλυντήριο πιάτων - Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις!

Πες αντίο στις άσχημες μυρωδιές

23 Σεπτεμβρίου 2021 15:46
Καθάρισε σωστά το πλυντήριο πιάτων - Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πλυντήριο πιάτων είναι μία από τις οικιακές συσκευές που δουλεύει πολύ σκληρά, αλλά σε ό,τι αφορά τη συντήρηση, συχνά παραμελείται. Με το ζεστό σαπουνόνερο να τρέχει μέσα του πολλές φορές την εβδομάδα, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι ένα πλυντήριο πιάτων κάνει μία από τις πιο βρώμικες δουλειές.

Αν γνωρίζεις πώς να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων όχι μόνο θα το βοηθήσεις να λειτουργήσει αποτελεσματικά, αλλά επίσης θα αποτρέψεις την εξάπλωση βακτηρίων, μυκήτων και οσμών.

Τι χρειάζεσαι

  • Πετσέτα
  • Σαπούνι για πλυντήριο πιάτων
  • 200 γρ. (περίπου) λευκό ξύδι

Ακολούθησε αυτά τα βήματα τουλάχιστον μια φορά το μήνα

Σκούπισε το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων χρησιμοποιώντας ένα υγρό απορρυπαντικό για να αφαιρέσεις τυχόν ακαθαρσίες ή τρόφιμα μέσα στο πλυντήριο πιάτων ή στο εσωτερικό μέρος της πόρτας.
Γέμισε το δοχείο απορρυπαντικού με σαπούνι πλυσίματος πιάτων.

Για να αφαιρέσεις λευκές κηλίδες και οσμές, βάλε την επιλογή Self Clean με το πλυντήριο πιάτων άδειο και χωρίς απορρυπαντικό μέχρι να ξεπλυθεί. Στη συνέχεια, σταμάτησε το και βάλε ένα φλιτζάνι άσπρου ξιδιού. Κλείσε το πλυντήριο και άσε τον κύκλο να τελειώσει. Αν τα μοντέλο σου δεν έχει την επιλογή Self Clean, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιλογή Normal.

Καθάρισε τα φίλτρα μία φορά το μήνα και έλεγξε τα ακροφύσια εάν παρατηρήσεις αλλαγή στην απόδοση της πλύσης. Χρησιμοποίησε μια μαλακή βούρτσα και νερό για να αφαιρέσεις τυχόν παγιδευμένα σωματίδια. Κατά την αφαίρεση και την επανεγκατάσταση του φίλτρου και του ακροφυσίου, βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει το εγχειρίδιο χρήσης.

Καθάρισε σωστά το πλυντήριο πιάτων

Βάζει πιπέρι στo πλυντήριο! Το κόλπο που θα σας ξετρελάνει

Βάζει πιπέρι στo πλυντήριο γιατί; Το κόλπο που θα σας ξετρελάνει! Έχετε παρατηρήσει πως τα χρώματα των ρούχων σας ξεθωριάζουν πολύ εύκολα; Ενώ, αν το πλυντήριό σας είναι γεμάτο επικίνδυνη μούχλα, αφαιρέστε την εύκολα με αυτό το πανέξυπνο κόλπο.

Μήπως έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε συνέχεια χρωμοπαγίδες και θέλετε να βρείτε ένα απλό οικονομικό κόλπο για να προστατεύετε τα ρούχα σας; Η λύση βρίσκεται στο πιπέρι και σήμερα θα σας δείξουμε πώς να το χρησιμοποιήσετε στο πλύσιμο των ρούχων σας.

Τι θα χρειαστείτε; Για αυτό το κόλπο το μόνο που χρειάζεστε είναι απλό μαύρο πιπέρι.

Προσθέστε 1 κ.σ. πιπέρι στη θήκη του πλυντηρίου που βάζετε το απορρυπαντικό και προσθέστε κανονικά το απορρυπαντικό που θα προσθέτατε για μια κανονική πλύση.

Πλύντε κανονικά τα ρούχα σας με κρύο νερό και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα χρώματα ρούχων όπως θα κάνατε αν βάζατε μια χρωμοπαγίδα μέσα στο πλυντήριο.

Πώς λειτουργεί το πιπέρι

Η τριβή του πιπεριού με τα υπολείμματα του σαπουνιού (που κολλάνε στα ρούχα και προκαλούν ξεθώριασμα) έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται αυτά από τα ρούχα.

Από την άλλη μεριά το κρύο νερό απομακρύνει τα υπολείμματα αλλά και τους κόκκους πιπεριού με αποτέλεσμα τα ρούχα σας να καθαρίζουν εύκολα και χωρίς να ξεθωριάζουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share