Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μαγειρική σόδα: 5+1 χρήσεις για καθαρό μπάνιο

Ο σύμμαχος της καθαριότητας

31 Αυγούστου 2021 14:35
Μαγειρική σόδα: 5+1 χρήσεις για καθαρό μπάνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα σε σκόνη είναι τέλεια στον καθαρισμό, στο γυάλισμα και στην εξαφάνιση οσμών. Ο χώρος του μπάνιου συγκεντρώνει εύκολα εστίες μικροβίων και δυσάρεστες οσμές και χρειάζεται τακτικό καθάρισμα ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση βρωμιάς και η εμφάνιση μούχλας.

Η μαγειρική σόδα σε σκόνη είναι τέλεια στον καθαρισμό, στο γυάλισμα και στην εξαφάνιση οσμών. Αποτελεί λοιπόν τον σύμμαχο σου ώστε να απομακρύνεις με φυσικό τρόπο τα άλατα από τις επιφάνειες του μπάνιου σου. Ακόμη, θα καλύψει τις μυρωδιές και θα εξαφανίσει τους επίμονους λεκέδες χωρίς τρίψιμο.

Δοκίμασε την στις παρακάτω περιπτώσεις και θα δεις απίστευτο αποτέλεσμα!

  • Αστραφτερή μπανιέρα-ντουζιέρα

Μπορείς να απομακρύνεις υπολείμματα σαπουνιού και αλάτων αν σε μια μικρή λεκάνη αναμείξεις τρία μέρη σόδας με ένα μέρος ζεστό νερό και μια κούπα λεμονιού. Βούτηξε ένα σφουγγαράκι στο μείγμα και τρίψε την επιφάνεια της μπανιέρας. Άφησε το να δράσει για λίγη ώρα και έπειτα ξέπλυνε με άφθονο νερό.

  • Καθαρή λεκάνη τουαλέτας

Φτιάξε ένα σπρέι με μισή κούπα νερό, μισή κούπα λευκό ξύδι και μισή κούπα σόδα. Ψέκασε το εσωτερικό της λεκάνης και τρίψε τοπικά με το βουρτσάκι. Άφησε το να δράσει χωρίς να τραβήξεις καζανάκι. Ακόμη, αν αφήσεις τη σόδα να δράσει όλο το βράδυ, το οξύ της θα διώξει το πουρί της λεκάνης. Επανέλαβέ το μερικά βράδια ακόμη και θα εξαφανιστεί εντελώς!

Επίσης με το ξύδι θα διώξετε τη μούχλα και τα άλατα από τη ντουζιέρα σας.

Μαγειρική σόδα: 5+1 χρήσεις για καθαρό μπάνιο

  • Πλακάκια που αστράφτουν

Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια μαζεύουν βρωμιά που είναι δύσκολο να απομακρύνεις. Δημιούργησε λοιπόν μια πάστα με 3 κουταλιές σόδα και μια κουταλιά νερό και τρίψε με μια οδοντόβουρτσα τους αρμούς ώστε να απομακρύνεις τους επίμονους λεκέδες. Ακόμη, σε ένα μπολάκι βάλε μισή κούπα λεμόνι, μισή κούπα υγρό πιάτων και τέσσερις κουταλιές σόδα και οι επιφάνειες θα λάμψουν αμέσως.

  • Κουρτίνα σας καινούργια

Η άκρη της κουρτίνας μαυρίζει από την υγρασία και την μούχλα και φαίνεται βρώμικη και παλιά; Η λύση είναι μία! Βάλε την κουρτίνα στο πλυντήριο ρούχων και αντικατέστησε το απορρυπαντικό με σόδα και το μαλακτικό με λευκό ξύδι. Πρόσθεσε δύο πετσέτες μπάνιου στον κάδο πλυντηρίου για ασφάλεια και επέλεξε ένα ελαφρύ πρόγραμμα, γύρω στους 30-40 βαθμούς.

  • Αντίο στα άλατα

Για να απομακρύνεις τα άλατα από τη βρύση του νιπτήρα και το τηλέφωνο του ντους, βάλε σε ένα μπουκάλι μισό φλιτζάνι ξύδι και μισό φλιτζάνι σόδα. Ψέκασε τις επιφάνειες και άφησε το για αρκετή ώρα. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και σκούπισε τες με ένα στεγνό πανάκι.

  • Στην αποχέτευση

Θέλεις έναν φυσικό και οικολογικό τρόπο για το φράξιμο και τις οσμές από τα σιφόνια της τουαλέτας; Βάλε μια κούπα μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και έπειτα ρίξε ζεστό ξύδι και βραστό νερό. Προσοχή μόνο μην τα ρίξεις απότομα γιατί από την αντίδραση θα δημιουργηθούν αφροί και αναθυμιάσεις!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share