ΑΡΧΙΚΗ LIFE RETROMANIA

«Ξαλάφρωσα, αγαλλίασε η ψυχή μου»: Το έγκλημα εκδίκησης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο! Σκότωσε τον φονιά του γιου 

«Ξαλάφρωσα, αγαλλίασε η ψυχή μου»: Το έγκλημα εκδίκησης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο! Σκότωσε τον φονιά του γιου 
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Όλα ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου του 1988 όταν ο Γιάννης Παπαδόσηφος σκότωσε τον φονιά του γιού του, Γιάννη Βενιεράκη μέσα στην αίθουσα του Εφετείου Πειραιά.

Στις 7 Αυγούστου 19883 ο 27χρονος Μανόλης Παπαδόσηφος συναντά σε μια καφετέρια του Ρεθύμνου τον γνωστό του Γιάννη Βενιεράκη, για να συζητήσουν για ένα προσωπικό τους θέμα.

Δείτε επίσης: Η ανατριχιαστική υπόθεση δολοφονίας του Κωστή Πολύζου: Όταν η οικογένειά του έγινε εφιάλτης

Οι δύο άνδρες ανεβαίνουν στο πατάρι του καταστήματος και λίγα λεπτά μετά ο 37χρονος Βενιεράκης βγάζει το πιστόλι του και σκοτώνει τον Παπαδόσηφο, πυροβολώντας τον τρείς φορές στο στήθος.

Αιτία της στυγνής δολοφονίας φέρεται να είναι η αντιπαλότητα για μια γυναίκα. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι ο Βενιεράκης είχε εξοργιστεί επειδή ο Παπαδόσηφος είχε συμβουλεύσει μια κοπέλα που είχε σχέση με τον 37χρονο, να είναι προσεκτική μαζί του.

Ο δολοφόνος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται πρωτόδικα στο Ηράκλειο, σε ισόβια. Θα ασκήσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί πέντε χρόνια μετά το φονικό και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 1988, στο Εφετείο Πειραιά.

Η δολοφονία μέσα στην αίθουσα του Εφετείου

Η δεύτερη δίκη αποφασίστηκε να γίνει εκτός Κρήτης, υπό τον φόβο των Αρχών για αντίποινα από τους συγγενείς του Παπαδόσηφου, φόβος που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Το μεσημέρι της 20ης Δεκεμβρίου κι ενώ η διαδικασία ελάμβανε χώρα κανονικά με την κατάθεση των μαρτύρων, ο Γιάννης Παπαδόσηφος σηκώνεται από τη θέση του και προχωράει αργά προς το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ξαφνικά ρίχνει ένα σάλτο και βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Βενιεράκη. Στη στιγμή, βγάζει ένα πιστόλι που κουβαλούσε κρυφά και τον πυροβολεί πέντε φορές.

Τα τελευταία λόγια του 37χρονου, ο οποίος ξεψυχάει ελάχιστες στιγμές αργότερα, ήταν “Έφαες με μπλιό!”.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Παπαδόσηφος, πριν σκοτώσει τον Βενιεράκη, φώναξε προς τους δικαστές: “Σεις μωρέ δεν είστε άξιοι να κρίνετε τον φονιά”, ενώ αφού πήρε εκδίκηση για τον θάνατο του παιδιού του, φέρεται να είπε: “Τώρα λευτερώθηκα! Δικάστε με σε θάνατο να τελειώνω.

Το όπλο με το οποίο ο Παπαδόσηφος σκότωσε τον Βενιεράκη ήταν ένα λούνγκερ, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, το είχε πάρει από τους Γερμανούς, μαζί με τον πατέρα του, κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης.

Εκείνη την ημέρα, το είχε αφήσει οπλισμένο και απασφαλισμένο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ενός φίλου του, έξω από τα Δικαστήρια.

Την πρώτη φορά που μπήκε στο Εφετείο, πέρασε από τον έλεγχο των αστυνομικών, καθώς δεν το κουβαλούσε μαζί του. Ο Παπαδόσηφος μπήκε και βγήκε από το Εφετείο άλλες δύο φορές. Την τελευταία, πρόσεξε ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν του έκαναν έλεγχο.

Ο Παπαδόσηφος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, με την ποινή του μειώνεται και τελικά να κάθεται στη φυλακή μόνο πέντε χρόνια. Αφού αποφυλακίστηκε επέστρεψε στο Ρέθυμνο, όπου και έζησε ειρηνικά μέχρι το τέλος της ζωής του.

Πέθανε την άνοιξη του 2012, σε ηλικία 87 ετών. Μέχρι και την τελευταία του πνοή, δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την πράξη του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν “ο Βενιεράκης ζούσε, θα τον ξανασκότωνε”.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου