Μαγειρική σόδα με λεμόνι: Ποια θανατηφόρα ασθένεια εξαφανίζει

Κάνει θαύματα!
Ποια θανατηφόρα ασθένεια καταστρέφει αν πιείτε λεμόνι με μαγειρική σόδα; Και όμως είναι γεγονός. Τα λεμόνια έχουν την δύναμη να θεραπεύσουν τον καρκίνο, δεδομένου ότι έχει δοκιμαστεί σε όλους τους τύπους καρκίνου. Προσθέτοντας μαγειρική σόδα το κάνει ακόμα πιο ισχυρό, γιατί η μαγειρική σόδα φέρνει pH σε κανονικό επίπεδο.
Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων ισχυρίζεται ότι σε 20 εργαστηριακά πειράματα, που διεξάγονται από το 1970 μέχρι πρόσφατα, απέδειξε ότι: Το λεμόνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα σε 12 τύπους καρκίνου
Λεμόνι με μαγειρική σόδα: Η συνταγή
Προσθέστε ένα ή δύο κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανακατεύετε σε λίγο την σόδα, μέχρι περίπου 1/8 του κουταλιού του γλυκού. Κρατήστε την προσθήκη λίγο κάθε φορά μέχρι το σφυρίγματος να επιβραδύνει.
Υπάρχει επίσης και ένας άλλος συνδυασμός: 1/2 λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 350 γρ νερού.
Γιαούρτι με μέλι: Έρευνα αποκαλύπτει τα απροσδόκητα οφέλη στο έντερο
Αν σας αρέσει να απολαμβάνετε ένα μπολ γιαουρτιού για πρωινό, η προσθήκη μελιού δεν το κάνει απλώς πιο γευστικό, αλλά μπορεί επίσης να ενισχύσει τα οφέλη του για το έντερο. Σύμφωνα με δύο πρόσφατες μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, το μέλι μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση και ενίσχυση των προβιοτικών που περιέχει το γιαούρτι. Η ερευνήτρια Hannah Holscher, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, ανέφερε ότι οι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν για τον συνδυασμό γιαουρτιού και μελιού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη μεσογειακή διατροφή, και θέλησαν να εξετάσουν την επίδρασή του στο μικροβίωμα του εντέρου.
Το ελληνικό γιαούρτι, όπως και άλλα είδη γιαουρτιού, περιέχει προβιοτικά βακτήρια όπως το Bifidobacterium animalis, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος, στη ρύθμιση της εντερικής λειτουργίας, αλλά και στη βελτίωση της διάθεσης και των γνωστικών λειτουργιών.
Σύμφωνα με την Holscher, τα ένζυμα του πεπτικού συστήματος είναι απαραίτητα για τη διάσπαση των τροφών και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, αλλά παράλληλα μειώνουν τη βιωσιμότητα των βακτηρίων – κάτι που είναι θετικό όταν αφορά παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά ανεπιθύμητο όταν επηρεάζει τα ωφέλιμα προβιοτικά. Γι’ αυτό, οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν αν το μέλι μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για τα προβιοτικά.
Πώς το μέλι βοηθά τα προβιοτικά να επιβιώσουν
Σε ένα πρώτο πείραμα, οι επιστήμονες εξέτασαν την επίδραση τεσσάρων διαφορετικών τύπων μελιού (αλφάλφα, buckwheat, τριφύλλι και άνθος πορτοκαλιάς) στην αντοχή του B. animalis κατά τη διαδικασία της πέψης. Τοποθέτησαν τα βακτήρια σε συνθήκες που προσομοίαζαν το περιβάλλον του πεπτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών υγρών και των πεπτικών ενζύμων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, ενώ η επιβίωση των προβιοτικών δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της πέψης (στο σάλιο και το στομαχικό οξύ), το γιαούρτι με μέλι – ειδικά η ποικιλία από τριφύλλι – αύξησε σημαντικά την αντοχή των προβιοτικών κατά το εντερικό στάδιο της πέψης. Για να επαληθεύσουν τα ευρήματά τους, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια κλινική δοκιμή με 66 υγιείς ενήλικες. Οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν δύο διαφορετικά είδη γιαουρτιού για δύο εβδομάδες – το ένα περιείχε μέλι τριφυλλιού και το άλλο ήταν παστεριωμένο και θερμικά επεξεργασμένο.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα κοπράνων, αξιολόγησαν τη συχνότητα των κενώσεων, αλλά και τη διάθεση και τη γνωστική λειτουργία των συμμετεχόντων μέσω ερωτηματολογίων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μέλι βοήθησε τα προβιοτικά του γιαουρτιού να επιβιώσουν στο έντερο, επιβεβαιώνοντας έτσι τα ευρήματα της εργαστηριακής μελέτης. Ωστόσο, δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου ή στις ψυχολογικές μετρήσεις, πιθανότατα επειδή οι συμμετέχοντες ήταν ήδη υγιείς.
Σε μια πρόσθετη δοκιμή με 36 άτομα, οι ερευνητές συνέκριναν το γιαούρτι με μέλι, το γιαούρτι με ζάχαρη και ένα σκέτο γιαούρτι. Ο συνδυασμός γιαουρτιού με μέλι διατήρησε τα περισσότερα προβιοτικά βακτήρια, αν και δεν παρατηρήθηκαν άλλες σημαντικές μεταβολές στην υγεία των συμμετεχόντων.
Η Holscher τόνισε ότι παρόλο που το μέλι είναι ωφέλιμο για τα προβιοτικά, αποτελεί επίσης μια πηγή πρόσθετης ζάχαρης. Γι’ αυτό, συνέστησε μέτρο στην κατανάλωσή του, ενώ πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους απόλαυσης, όπως η προσθήκη ξηρών καρπών και φρούτων στο γιαούρτι, ώστε να αυξηθεί και η πρόσληψη φυτικών ινών.