Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Λύνει τα χέρια η μαγειρική σόδα: Μια θεραπεία με μέλι που δίνει τέλος και στην πιο δύσκολη ασθένεια!

Δώστε βάση!

28 Μαρτίου 2024 14:04
Λύνει τα χέρια η μαγειρική σόδα: Μια θεραπεία με μέλι που δίνει τέλος και στην πιο δύσκολη ασθένεια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρία κουταλάκια του γλυκού μαγειρικής σόδας και μελιού την ημέρα για ένα μήνα είναι αρκετά για αυτή τη σπιτική θεραπεία. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει και τα οφέλη της μαγειρικής σόδας αλλά και τι θα συμβεί αν το παρακάνετε.

Η ιδέα της ανάμειξης της μαγειρικής σόδας με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι μπορεί να φαίνεται παράξενη, γιατί, όπως εξηγεί το Healthy Life Tricks, τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη, αλλά η ζάχαρη εδώ λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.

Επί την ευκαιρία, διαβάστε: Μαγειρική σόδα και τα οφέλη στην άθληση

Τα καρκινικά κύτταρα δεν χρησιμοποιούν τη ζάχαρη για να αναπτυχθούν, διότι η σόδα τα εξουδετερώνει. Το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου δεν απορροφάται από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία, σε σύγκριση με τα υγιή κύτταρα, καταναλώνουν 15 φορές περισσότερη γλυκόζη.

Συστατικά:

Μαγειρική σόδα
Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Μια θεραπεία με μαγειρική σόδα και μέλι που δίνει τέλος και στην πιο δύσκολη ασθένεια

Διαδικασία:

Αναμείξτε ένα μέρος της μαγειρικής σόδας με τρία μέρη σιρόπι σφενδάμου ή μέλι. Στη συνέχεια, ζεστάνετε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Χρήση:

Τρία κουταλάκια του γλυκού ημερησίως, κατανεμημένα ομοιόμορφα μέσα στην ημέρα, κατά προτίμηση μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Κάντε αυτή τη θεραπεία για ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να αποφεύγετε το κρέας, τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.

Εύκολη και λαχταριστή: Τσαλακωτή τυρόπιτα με μαγειρική σόδα και φέτα έτοιμη σε 5'

Τσαλακωτή τυρόπιτα με σόδα σαν πατσαβουρόπιτα με φέτα. Λαχταριστή συνταγή που δεν έχετε παρά να την φτιάξετε σήμερα κιόλας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα σαν κείκ.

Είναι η καλύτερη ιδέα για σνακ στο σχολείο, για lunch box στο σπίτι, αλλά και για ένα εύκολο γεύμα στο σπίτι!

Yλικά

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
1 φλιτζ. γάλα
1 τεμάχιο σόδα (αναψυκτικό 330 ml)
3 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. ανθότυρο
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία. Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Το πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ. Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου). Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.
Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα. Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα. Χτυπάμε τα αβγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.
Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μείγμα. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 45 λεπτά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share