Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επίπεδη κοιλιά σε χρόνο dt με την «θαυματουργή» δίαιτα - Χάστε έως και 3 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα

Άμεσα αποτελέσματα!

30 Μαΐου 2023 13:18
Επίπεδη κοιλιά σε χρόνο dt με την «θαυματουργή» δίαιτα - Χάστε έως και 3 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα
unsplash.com
Από Ανθή Κουρεντζή

Η ώρα των διακοπών έφτασε και εσύ θες να αγγίξεις τον στόχο για το beach body όσο το δυνατόν πιο πολύ. Και για αυτό σου έχουμε εδώ την πιο express διατροφή για να ξεφουσκώσεις. Ακολούθησε το παρακάτω διατροφολόγιο για μία εβδομάδα και τα αποτελέσματα θα σε αποζημιώσουν. Με την ευκαιρία, δείτε την αποτοξινωτική δίαιτα που θα σας χαρίσει κορμάρα σε 15 ημέρες.

Πρωινό

1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

2 φρυγανιές ολικής αλέσεως με μέλι

ή

1 αβγό βραστό

Δεκατιανό

1 μπάρα δημητριακών

ή

1 ροδάκινο

ή

1 βανίλια

Μεσημεριανό

Κοτόπουλο ψητό με μπρόκολο(ή βραστά κολοκυθάκια), 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

ή

Ψάρι με βρασμένα παντζάρια , 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

ή

Λαδερό (π.χ φασολάκια) και αγγούρι

ή

Μοσχάρι ψητό με βραστά χόρτα

Επίπεδη κοιλιά σε χρόνο dt με την «θαυματουργή» δίαιτα - Χάστε έως και 3 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα
unsplash.com

Απογευματινό

1 φέτα πεπόνι ή καρπούζι

ή

8 ανάλατα αμύγδαλα

ή

6-8 κεράσια

Βραδινό

1 αβγό βραστό, σαλάτα με μαρούλι και καρότο

ή

Τοστ με 1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα τυρί light

ή

1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 1 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως

Η «παγίδα» της δίαιτας: Γιατί τρώμε υγιεινά και δεν χάνουμε βάρος; - Όλη η αλήθεια για τα φρούτα

Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αλλά και φυτικές ίνες, οι οποίες προκαλούν παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού, τα φρούτα δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή είτε ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη διατροφή μας είτε να χάσουμε βάρος. Μάλιστα, τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν τα καθιστά επίσης μια ικανοποιητική επιλογή όταν έχουμε λιγούρα για γλυκό στη δίαιτα. Με την ευκαιρία, δείτε το σωτήριο λαχανικό που θα σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε.

Μπορούμε να τρώμε όσα φρούτα θέλουμε και να αδυνατίζουμε;

Ο διαδεδομένος διατροφικός μύθος ότι πρέπει να αποφεύγουμε τα φρούτα στη δίαιτα επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κανείς δεν πάχυνε επειδή έτρωγε φρούτα ή λαχανικά. Αντιθέτως, όταν αντικαθιστούμε τα γλυκά με φρούτα, μπορούμε να γλιτώσουμε σημαντικό αριθμό θερμίδων και παράλληλα να μείνουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν τα δεύτερα.

Ωστόσο, δεν ξεχνάμε ότι για να καταφέρουμε να χάσουμε βάρος, θα πρέπει να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφή μας, εξασφαλίζοντας θερμιδικό έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τρώμε φρούτα σε ανεξέλεγκτη ποσότητα και να περιμένουμε να χάσουμε βάρος. Όπως είναι λογικό, χρειάζεται μέτρο στις ποσότητες που καταναλώνουμε.

Η «παγίδα» της δίαιτας: Γιατί τρώμε υγιεινά και δεν χάνουμε βάρος; - Όλη η αλήθεια για τα φρούτα

Σε ποια μορφή να τα προτιμήσουμε;

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε θερμίδες, τα αποξηραμένα φρούτα θα πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, αφού 3 μικρά αποξηραμένα δαμάσκηνα ή σύκα ή 4 κομμάτια αποξηραμένα βερίκοκα αντιστοιχούν θερμιδικά σε ένα μέτριο φρούτο.

Οι φρέσκοι χυμοί φρούτων προσφέρουν στον οργανισμό μας πληθώρα απαραίτητων συστατικών, όπως υδατάνθρακες, μέταλλα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε, καλό είναι να τους καταναλώνουμε με μέτρο και να μην υποτιμάμε τις θερμίδες τους. Κατά μέσο όρο ένα ποτήρι χυμού μπορεί να έχει γύρω στις 150 θερμίδες, ενώ παράλληλα δεν περιέχει τις φυτικές ίνες του φρούτου, οι οποίες επιφέρουν το αίσθημα κορεσμού.

Δεδομένου ότι ένα ποτήρι με φυσικό χυμό πορτοκαλιού περιέχει τόση ζάχαρη όση υπάρχει σε τουλάχιστον δύο ολόκληρα πορτοκάλια, είναι καλύτερο να προτιμάμε ολόκληρα τα φρούτα και όχι τον χυμό τους.

Τα smoothies αποτελούν μια μέση λύση, μεταξύ φρούτων και χυμών, αφού αν ρίξουμε ολόκληρο το φρούτο στο μπλέντερ είναι καλύτερα από το να πιούμε μόνο τον χυμό του.

Δίαιτα το καλοκαίρι: 4+1 λάθη που κάνουν όλοι για να χάσουν βάρος

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν δίαιτα και αλλαγές στη διατροφή τους ή στον τρόπο ζωής τους για να επιτύχουν ορισμένους στόχους υγείας. Με την ευκαιρία, δείτε τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής για να χάσετε κιλά.

Υπάρχουν όμως κάποιες κοινές παγίδες που πρέπει να γνωρίζετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος αυτή την εποχή του χρόνου.

Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής ή απώλειας βάρους, υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς, ρεαλιστές και υγιείς.

Κόβετε πάρα πολλές θερμίδες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείτε πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή σας είναι: «Είναι αυτό ασφαλές;». Αν κόβετε πάρα πολλές θερμίδες, δεν είναι.

Το να είστε υπερβολικά περιοριστικοί δεν είναι μόνο επικίνδυνο, είναι επίσης μη βιώσιμο. Χρειαζόμαστε καύσιμα για να λειτουργήσουμε. Κι αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να τηρήσουν τις νέες δίαιτες.

Μην περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό την πρόσληψη θερμίδων αν δεν γνωρίζετε πόσες θερμίδες χρειάζεται πραγματικά το σώμα σας. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν τις θερμίδες και σκέφτονται: «α, ο φίλος μου τρώει 1000 θερμίδες την ημέρα, άρα πρέπει να κάνω κι εγώ το ίδιο». Η θερμιδική πρόσληψη όμως πρέπει να αντιστοιχεί στο δικό σας βάρος.

Δίαιτα το καλοκαίρι: 4+1 λάθη που κάνουν όλοι για να χάσουν βάρος

Δεν λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες ή νερό

Οι φυτικές ίνες και η ενυδάτωση αποτελούν βασικό μέρος κάθε δίαιτας. Αλλά οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν να επικεντρωθούν σε αυτούς τους δύο παράγοντες. Όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, είναι πιο εύκολο να αφυδατωθείτε και η πέψη μπορεί να επιβραδυνθεί.

Οι φυτικές ίνες και το νερό είναι τρόποι για να βοηθήσετε την πέψη σας και να επιταχύνετε τα πράγματα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στη διαχείριση του βάρους, γι αυτό μην ξεχνάτε να τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα.

Παραλείπετε τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά

Πρέπει να τρώτε πρωτεΐνες και λιπαρά για να τροφοδοτείτε το σώμα σας. Οπότε είναι σημαντικό να μην τα περιορίσετε υπερβολικά. Κατά μέσο όρο, το λίπος αποτελεί περίπου το 20 έως 35% των θερμιδικών σας αναγκών.

Οι υγιεινές πηγές λίπους περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, σπόρους, αβοκάντο, ελαιόλαδο και ψάρια. Η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης θα πρέπει να είναι περίπου 1,2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό του βάρους σας.

Περιορίζετε δραστικά τη λήψη υδατανθράκων

Ένα άλλο κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν γρήγορα βάρος είναι να παραλείπουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων, δηλαδή τους υδατάνθρακες. Οι δίαιτες χαμηλών ή μηδενικών υδατανθράκων για την απώλεια βάρους έχουν γίνει δημοφιλείς.

Έτσι, οι άνθρωποι συχνά φοβούνται τους υδατάνθρακες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι υδατάνθρακες είναι κακοί. Είναι η κύρια πηγή ενέργειας και τους χρειαζόμαστε για καύσιμα. Δεν είναι πάντα το ψωμί και τα μπισκότα. Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι και οι πιο υγιεινές επιλογές περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως ή όσπρια.

Θέτετε μη ρεαλιστικούς στόχους

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι όποιες αλλαγές είναι ρεαλιστικές για τον τρόπο ζωής σας. Σκεφτείτε ποια είναι τα όριά σας και πώς είναι η καθημερινότητά σας. Εάν είστε πολυάσχολος γονέας που μαγειρεύει για την οικογένειά σας, για παράδειγμα, μπορεί να μην θέλετε να επιλέξετε μια δίαιτα που απαιτεί να τρώτε ξεχωριστά γεύματα.

Σκεφτείτε τι θα είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Είναι σημαντικό να εξετάσετε τον καλύτερο τρόπο για να ενσωματώσετε μια αλλαγή διατροφής στη ρουτίνα σας, ώστε να λειτουργεί καλά για εσάς.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share