Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καμία δίαιτα: Εντάξτε αυτό το λαχανικό στην διατροφή σας και θα δείτε τις θερμίδες να «λιώνουν» στο τσακ μπαμ

Πείτε αντίο στο περιττό πάχος με τον απόλυτο διατροφικό σας «σύμμαχο»

15 Μαΐου 2023 12:43
Καμία δίαιτα: Εντάξτε αυτό το λαχανικό στην διατροφή σας και θα δείτε τις θερμίδες να «λιώνουν» στο τσακ μπαμ
Από Ανθή Κουρεντζή

Είναι γνωστή η σπουδαιότητα της κατανάλωσης λαχανικών και φρούτων μέσα στην ημέρα σε όλες τις ηλικίες.

Κι αυτό γιατί αυτές οι τροφές αποτελούν μια πολύ καλή πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που πρέπει να λαμβάνουμε σε συνδυασμό με άλλες τροφές. Με την ευκαιρία, δείτε 5 συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στην απώλεια βάρους.

Μέσα στα διάφορα οφέλη που έχουν τα λαχανικά, υπάρχει ένα που βοηθάει στην καύση των θερμίδων. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς και με έρευνες το σέλινο είναι αυτό το λαχανικό το οποίο έχει την ιδιότητα να οδηγεί σε καύση έως και διπλάσιων θερμίδων από αυτές που παρέχει και το λαχανικό στο οποίο υπρισχύει είναι το μπρόκολο.

Καμία δίαιτα: Εντάξτε αυτό το λαχανικό στην διατροφή σας και θα δείτε τις θερμίδες να «λιώνουν» στο τσακ μπαμ

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ένα άτομο που κατανάλωσε σέλινο παίρνοντας 53 θερμίδες, έκαψε περισσότερες χάρη σε αυτό. Επιπλέον, μελέτες σχετικές με τα οφέλη που προσφέρει το σέλινο, έδειξαν ότι η πολτοποίηση του λαχανικού επιτρέπει να διασπαστούν οι φυτικές του ίνες και να απελευθερωθούν τα θρεπτικά συστατικά του, με αποτέλεσμα το συκώτι να εργάζεται πιο εντατικά, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερες καύσεις.Εκτός από τα παραπάνω, το σέλινο έχει επίσης αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, επομένως συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.

Δεν είναι μόνο το γάλα: 2+1 τροφές που έχουν περισσότερ ασβέστιο - Με το 3ο θα μείνετε άφωνοι

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι η μόνη πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό. Με την ευκαιρία, δείτε τις ιδανικές ώρες μέσα στην ημέρα για να τρώτε αν θέλετε να αδυνατίσετε.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών και των οστών και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το μέταλλο αυτό εμπλέκεται επίσης στη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και στη ρύθμιση της πήξης του αίματος, στη μεταφορά σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος και στον έλεγχο των παλμών της καρδιάς.

Ωστόσο υπάρχουν εναλλακτικές τροφές ασβεστίου εάν δεν θέλετε να πιείτε γάλα.

Δεν είναι μόνο το γάλα: 2+1 τροφές που έχουν περισσότερ ασβέστιο  - Με το 3ο θα μείνετε άφωνοι

  • Σολομός

Μία μερίδα φρέσκου σολομού 180 γρ. παρέχει 340 mg ασβεστίου. Το γευστικό ψάρι είναι επίσης εξαιρετική πηγή υγιεινών Ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D.

  • Βρώμη

Ένα φλιτζάνι βρώμη παρέχει 400 mg ασβεστίου. Απολαμβάνοντας τη βρώμη ως πρωινό σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα, θα συμπληρώσετε από το πρώτο κιόλας γεύμα της ημέρας το 70% των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο. Παράλληλα, χάρη στη σημαντική ποσότητα φυτικών ινών που περιέχει, η βρώμη θα κρατήσει την πείνα μακριά για πολλές ώρες.

  • Σαρδέλες

Μια μερίδα μόλις 90 γραμμαρίων παρέχει 370 mg ασβεστίου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share