Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Ανατρεπτικό» κόλπο για να τρώτε όσα μακαρόνια θέλετε χωρίς να παίρνετε κιλό!

Κι όμως γίνεται!

25 Αυγούστου 2022 17:48
«Ανατρεπτικό» κόλπο για να τρώτε όσα μακαρόνια θέλετε χωρίς να παίρνετε κιλό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η στωική φιλοσοφία προτάσσει να αποδεχόμαστε αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Μέσα σε αυτά είναι μερικές από τις πιο μεγάλες αδικίες της ζωής: πως οτιδήποτε πάρα πολύ νόστιμο παχαίνει και, συνήθως, δεν είναι καθόλου υγιεινό.

Τα μακαρόνια, μπορεί να μην είναι ανθυγιιεινή τροφή, αλλά σε καθημερινή βάση ή μεγάλες ποσότητες παχαίνουν. Κι αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο κρίμα γιατί, όπως έχουμε πει, πρόκειται για ένα από τα πιο feelgood, comfort και απολαυστικά φαγητά του σύμπαντος. Παράλληλα, δείτε 6 έξυπνους τρόπους να το χρησιμοποιήσετε.

Όμως ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Να απολαύσουμε τα μακαρόνια χωρίς να δίνουμε δεκάρα για τις θερμίδες τους. Για να σας πούμε πως γίνεται αυτό, χρειάζεται πρώτα να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα τους. Οποιοσδήποτε απλός υδατάνθρακας -λευκό ψωμί, ρύζι,λευκά μακαρόνια, πατάτες κ.α.- μπορεί να γίνει η αιτία να δούμε τον αριθμό ση ζυγαριά να ανεβαίνει.

Αυτό γιατί ο οργανισμός τον μετατρέπει σε γλυκόζη, πράγμα που προκαλεί μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα η οποία, συνήθως, χορταίνει προσωρινά και μας κάνει να θέλουμε να φάμε κι άλλο μετά από λίγο.

μακαρονια-κιλα-25-8

Κόψτε αμέσως αυτή τη συνήθεια: Μην ξαναβάλετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια!

«Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε» λέει Ιταλός σεφ. Τα μακαρόνια αποτελούν λατρεμένο έδεσμα.

Απλά και γρήγορα στο μαγείρεμα, μπορούν να αποτελέσουν το κυρίως πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό. Καλά όλα αυτά, όμως, αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν να μαγειρεύουν σωστά μια απλή μακαρονάδα; Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά κατά το βράσιμο των μακαρονιών.

Ο Ιταλός σεφ Φάμπιο Βιβιάνι δίνει οδηγίες για το σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών, εστιάζοντας στο μεγαλύτερο λάθος που συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι.

«Το πιο ανόητο πράγμα που έχω ακούσει για το μαγείρεμα των μακαρονιών είναι πως πρέπει να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν. Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε.

Γιατί θα πρέπει να είστε εκεί και να ανακατεύετε τα ζυμαρικά, κάτι που έτσι κι αλλιώς βοηθά στο να μην κολλήσουν. Αν είναι να βάλετε τα μακαρόνια στο νερό και να πάτε να παίξετε ποδόσφαιρο ή να κάνετε μπάνιο, είναι φυσιολογικό να κολλήσουν. Μην σπαταλάτε όμως άσκοπα καλό ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Απλά να τα ανακατεύετε, μην είστε τεμπέληδες», λέει χαρακτηριστικά ο 40χρονος σεφ.

Όσο για το αλάτι στα ζυμαρικά, ο σεφ Βιβιάνι, τονίζει: «Το αλάτι είναι εντάξει. Μπορείτε να ρίξετε αλάτι στα ζυμαρικά, από τη στιγμή που δεν τα συνοδεύετε με πολύ πικάντικη ή πολύ αλμυρή σάλτσα. Για παράδειγμα, αν σκοπεύεις να ρίξεις μια σάλτσα τεσσάρων τυριών, τότε δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι γιατί η ίδια η σάλτσα είναι πολύ αλμυρή. Το αλάτι είναι απαραίτητο για τα ζυμαρικά, αλλά με μέτρο».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share