Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μία κουταλιά κανέλας την ημέρα και θα δείτε το θαύμα στο σώμα σας - Το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν

Γρήγορο αδυνάτισμα χωρίς κόπο

3 Ιουνίου 2022 15:42
Μία κουταλιά κανέλας την ημέρα  και θα δείτε το θαύμα στο σώμα σας - Το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μελέτες έχουν δείξει ότι συμπεριλαμβάνοντας μια κουταλιά κανέλας στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Με την ευκαιρία, δείτε το scrub κανέλας που θα σας απαλλάξει από τη κυτταρίτιδα.

Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας, σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Οφέλη για την υγεία

Η κανέλα είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και ίνες. Έχει χρησιμοποιηθεί από τους μεσαιωνικούς χρόνους για να θεραπεύσει τη διάρροια, τη δυσπεψία και το φούσκωμα. Επιπλέον, βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, του σχηματισμού έλκους στομάχου και βοηθά στη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μαζί με τα κακά επίπεδα χοληστερόλης (LDL) ενώ δεν έχει καμία επίδραση στην καλή χοληστερόλη (HDL). Ως εκ τούτου, είναι επωφελής τόσο για τους ασθενείς με διαβήτη καρδιάς και τύπου 2. Δεδομένου ότι η κανέλα είναι γλυκιά στη γεύση ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκά τρόφιμα που γενικά δεν επιτρέπονται στους διαβητικούς.

Κανέλα και απώλεια βάρους

Η κανέλα έχει ρυθμιστική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα. «Μιμείται» τη βιολογική δραστηριότητα της ινσουλίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης. Δεδομένου ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους από το σώμα, η κανέλα βοηθά στην πρόληψη αυτής της αυξημένης αποθήκευσης λίπους και σας επιτρέπει να χάσετε βάρος. Επιπλέον, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο η ζάχαρη μεταβολίζεται από το σώμα και εμποδίζει τη μετατροπή του μεταβολιζόμενου σακχάρου σε λίπος. Η κανέλα καθυστερεί επίσης τη διέλευση των τροφίμων από το στομάχι στο έντερο. Ως εκ τούτου, αισθάνεστε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τρώτε λιγότερο. Αυτό σας βοηθά να χάσετε βάρος. Η κανέλα βοηθά επίσης το σώμα να επεξεργάζεται τους υδατάνθρακες πιο αποτελεσματικά και αυτό βοηθά να χάσετε μερικά κιλά. Μελέτες δείχνουν ότι το κοιλιακό λίπος είναι πιο ευαίσθητο στις επιδράσεις της κανέλας από το λίπος από άλλα μέρη του σώματος.

Τρόποι ενσωμάτωσης της κανέλας στην καθημερινή σας διατροφή

Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα σε τσάι βοτάνων για να πάρετε ένα φλιτζάνι υγιεινό και νόστιμο τσάι. Εναλλακτικά, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε δημητριακά πρωινού ή πλιγούρι βρώμης ή προσθέστε την στον πρωινό σας καφέ. Η προσθήκη κανέλας σε τρόφιμα όπως οι πίτες (μηλόπιτες ή πίτες από ροδάκινο) ενισχύει τη γεύση τους. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε χυμούς φρούτων και μηλίτες για τον ίδιο σκοπό. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε κάψουλες κανέλας ως ευκολότερη εναλλακτική λύση στα παραπάνω.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κανέλα που χρησιμοποιείτε είναι φρέσκια. Ωστόσο, η κανέλα μόνο δεν μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος μόνιμα. Για βέλτιστα αποτελέσματα είναι σημαντικό να τρώτε μια ακολουθείτε μια υγιεινή δίαιτα και να ασκείστε τακτικά. Ενσωματώνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα στην καθημερινή διατροφή σας μπορεί σίγουρα να μειώσει την όρεξή σας και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και ακόμη και στρώματα λίπους γύρω από την κοιλιά σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share