Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι θα φτιάξεις το δικό σου μαλακτικό στο σπίτι - Θα το λατρέψεις

Για τέλεια μαλλιά

31 Μαρτίου 2022 07:58
Έτσι θα φτιάξεις το δικό σου μαλακτικό στο σπίτι - Θα το λατρέψεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλες οι γυναίκες δίνουν μεγάλη προσοχή στα μαλλιά τους και ψάχνουν να βρουν ανάμεσα στα χιλιάδες προϊόντα του εμπορίου, ποια είναι τα κατάλληλα για αυτές... ποια θα τους χαρίσουν τα πιο λαμπερά και μεταξένια... μαλλιά.

Ωστόσο, πολλές φορές τα προϊόντα του εμπορίου είναι πολύ ακριβά ή επιβλαβή για τα μαλλιά. Τι θα έλεγες λοιπόν αν μπορούσες να φτιάξεις ένα δικό σου προϊόν για τα μαλλιά χρησιμοποιώντας αγνά φυσικά υλικά που έχεις στο σπίτι;

Παρακάτω θα ανακαλύψεις πως να φτιάξεις το δικό σου μαλακτικό με μηλόξυδο. Με την ευκαιρία ανακάλυψε το απόλυτο μυστικό για τα πιο λαμπερά μαλλιά.

Δεν περιέχει χημικές ουσίες ή άλλα συνθετικά πρόσθετα και προορίζεται για όλους τους τύπους μαλλιών.

Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο παρακάτω βίντεο

Το απόλυτο κόλπο των γιαγιάδων για να βάψετε κόκκινα τα μαλλιά σας με κανέλα!

Η κανέλα όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δεν χρησιμοποιείτε μόνο για να δώσει άρωμα και γεύση στα γλυκά και τα φαγητά μας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου και για τα μαλλιά, είτε για να γίνουν λαμπερά είτε για να αποκτήσουν ένα πιο κόκκινο χρώμα.

Η κανέλα λοιπόν, ανοίγει το χρώμα των μαλλιών, δίνει όμορφες κόκκινες κυρίως ανταύγειες ενώ αφήνει ένα υπέροχο άρωμα.

Εφαρμογή

  • Αναμειγνύετε ίση ποσότητα κανέλας με μαλακτικό μαλλιών, λούζεστε και στη συνέχεια σε βρεγμένα μαλλιά απλώνετε το μείγμα.
  • Τρίβετε καλά τα μαλλιά και τα βουρτσίζετε για να πάει παντού και το αφήνετε δύο – τρεις ώρες.
  • Μπορείτε εναλλακτικά να το απλώσετε βράδυ και να λουστείτε το πρωί, καθώς η κανέλα όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα έχει.
  • Επαναλάβετε ανάλογα το ξάνοιγμα που θέλετε στο χρώμα.

κανελα-μαλλια

Θαυματουργό γιαούρτι: Γιατί είναι καλό να το βάζετε στο πρόσωπο και τα μαλλιά σας

Έχουμε ανακαλύψει όλα εκείνα τα «μαγικά» προϊόντα στην κουζίνα που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στις ρουτίνες ομορφιάς μας και μάλιστα με άκρως αποτελεσματικό τρόπο.

Ένα από αυτό και το γιαούρτι, τα συστατικά του οποίου αποδεικνύονται ευεργετικά τόσο για την επιδερμίδα, όσο και για τα μαλλιά μας. Δείτε παρακάτω τέσσερις απίστευτες χρήσεις του και συμπεριλάβετέ το στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Καταπολεμά την ακμή

Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας ένα κρεμώδες γιαούρτι και στη συνέχεια ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά. Τα οφέλη ομορφιάς του γιαουρτιού περιλαμβάνουν φυσικές αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που καθαρίζουν βαθιά την επιδερμίδα, μειώνοντας την ακμή.

Ενυδατώνει το δέρμα

Αναζωογονήστε τη θαμπή επιδερμίδα σας εφαρμόζοντας ένα παχύ στρώμα γιαουρτιού πάνω σε ελαφρώς υγρό δέρμα. Ξεπλύνετε μετά από 10 λεπτά. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που βοηθά στην ομαλή απολέπιση και ενυδάτωση του δέρματος.

Αντιμετωπίζει τον αποχρωματισμό

κανελα-μαλλια

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, αφήστε το στο δέρμα σας για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Το γιαούρτι έχει ήπιες λευκαντικές δυνάμεις που μπορούν να απαλύνουν τον αποχρωματισμό όταν χρησιμοποιείται τακτικά.

Ιδανικό και για την πιτυρίδα

Κάντε μασάζ με γιαούρτι στο τριχωτό της κεφαλής σας και ξεπλύνετε με ζεστό νερό μετά από 15 λεπτά. Το φυσικό γαλακτικό οξύ θα ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής και θα απολεπίσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, θεραπεύοντας έτσι την πιτυρίδα και αποκαθιστώντας την ομορφιά των μαλλιών σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share