Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υποφέρετε από πόνους; Αυτά είναι τα 2 μπαχαρικά που τους «εξαφανίζουν»

Δοκιμάστε το φαρμακείο της φύσης

28 Φεβρουαρίου 2022 15:05
Υποφέρετε από πόνους; Αυτά είναι τα 2 μπαχαρικά που τους «εξαφανίζουν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πόνος είναι μια δυσάρεστη κατάσταση από την οποία όλοι θέλουν να απαλλαγούν το ταχύτερο. Ωστόσο, πριν καταφύγετε στα φάρμακα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια από το φαρμακείο της φύσης και να ανακουφιστείτε μέχρι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Δείτε επίσης: Το μπαχαρικό που πρέπει να προσθέτετε καθημερινά στον καφέ σας

Για παράδειγμα, υπάρχουν δύο μπαχαρικά τα οποία βοηθούν να ανακουφιστείτε από συγκεκριμένους πόνους.

Ποια είναι αυτά;

μπαχαρικά πόνοι

1. Μαύρο πιπέρι

Βοηθά στις αρθρίτιδες, στον πόνο στο στομάχι και στα πεπτικά προβλήματα. Το μαύρο πιπέρι αποτελεί φάρμακο της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε ενώσεις με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η πιπερίνη, το ενεργό συστατικό του πιπεριού, αναστέλλει τη φλεγμονή στους χόνδρους και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

2. Τζίντζερ

Βοηθά στην καταπολέμηση των πονοκεφάλων ενώ έρευνα έδειξε ότι βοήθησε σε άτομα που υπέφεραν από πολύ συχνές ημικρανίες. Χρησιμοποιήστε φρέσκο τζίντζερ ή σκόνη στη μαγειρική και θα εκπλαγείτε από τη γεύση που θα πάρουν τα φαγητά σας. Μπορείτε επίσης να πιείτε τσάι τζίντζερ, το οποίο θα φτιάξετε ρίχνοντας βραστό νερό σε 3 λεπτές φέτες φρέσκου τζίντζερ. Αφήστε το 10 λεπτά και προσθέστε λίγο μέλι. Ωστόσο μην παίρνετε τζίντζερ εάν έχετε πρόβλημα με την πήξη του αίματος ή λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Κότσι στα πόδια: Πώς να το προλάβετε - 3 τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Το να καταλάβετε πως έχετε κότσι είναι αρκετά απλό. Το μόνο που χρει;aζεται να κάνετε είναι απλά να κοιτάξετε τα πόδια σας. Συνήθως εκτός από την αλλαγή στην εμφάνιση υπάρχει και μια έντονη αίσθηση πόνου.

Διαφορετικές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να εμφανιστούν κότσια λόγω:

  • κληρονομικών παραγόντων
  • τρόπου περπατήματος
  • ψηλών τακουνιών
  • τραυματισμών στα πόδια
  • νευρομυϊκών διαταραχών
  • γενετής παραμορφώσεων

Δείτε επίσης: Σκασμένες φτέρνες; Αυτό είναι το φυσικό scrub που θα τις ενυδατώσει

Πώς να το προλάβετε

  • Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες Α και C, ασβέστιο και βιταμίνη D για να ενισχύσετε τα οστά σας.
  • Τα ψηλά τακούνια και τα μυτερά παπούτσια κάνουν τα κότσια να αναπτύσσονται ευκολότερα, επειδή εκθέτουντο πόδι και το μεγάλλο του δάχτυλο σε περισσότερη πίεση.
  • Η χρήση διαχωριστών των δαχτύλων του ποδιού βοηθάει στη διόρθωση της κατεύθυνσης των δαχτύλων σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Δείτε έναν ειδικό για να σας προτείνει ένα επίθεμα με μαλακό και λείο υλικό, προκειμένου να μειωθεί ο πόνος που προκαλούν τα κότσια και να αποτραπεί η τριβή τους πάνω στα παπούτσια σας.
  • Θα πρέπει να αποφεύγετε τα στενά παπούτσια και να επιλέγετε εκείνα που επιτρέπουν στο πόδι σας να κινείται.
  • Μπορείτε να αγοράσετε ειδικούς νάρθηκες για κότσια, οι οποίοι βοηθούν στη διόρθωση της παραμόρφωσης στο οστό και αποτρέπουν την επιδείνωσή της, προκειμένου να αποφύγετε το χειρουργείο.
  • Διατηρείτε ένα ισορροπημένο βάρος για να αποφύγετε την παχυσαρκία, ένα πρόβλημα που προκαλεί κότσια.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι το χειρουργείο. Αν όμως θέλετε να αποφύγετε την επέμβαση τότε σας έχουμε ορισμένες συμβουλές για να μπορέσετε να ανακουφιστείς η και να ανατρέψεις την παραμόρφωση αυτή.

Επιθέματα και επίδεσμοι

Ως πρώτο βήμα θα πρέπει να βάλετε επιθέματα στα κότσια. Οι επίδεσμοι βοηθούν να κρατηθεί το πόδι σε κανονική θέση και μειώνουν την πίεση και τον πόνο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share