Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σκασμένες φτέρνες; Αυτό είναι το φυσικό scrub που θα τις ενυδατώσει

Απίστευτο αποτελέσμα!

13 Ιανουαρίου 2022 12:27
Σκασμένες φτέρνες; Αυτό είναι το φυσικό scrub που θα τις ενυδατώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τις γυναίκες και παρ'όλο που τις καθαρίζουν συχνά, η ξηρότητα επιμένει. Οι παράγοντες είναι πολλοί, από θέματα υγείας μέχρι τη ποιότητα των υποδημάτων.

Αν οι κρέμες του εμπορίου δεν είναι αποτελεσματικές, δοκιμάστε ένα φυσικό scrub με γιαούρτι και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε!

Προετοιμασία

  • Ανακάτεψε ½ φλιτζάνι τριμμένο καρύδι με περίπου 1 φλιτζάνι γιαούρτι.
  • Τρίψε αυτό το μείγμα στα πόδια σου για να ανακουφίσεις τα πόδια σου από τους κάλους και τα μπαλώματα, αλλά και για να βελτιώσεις την υφή του δέρματος σου.

Το γιαούρτι είναι ένα φυσικό ενυδατικό, ενώ η υφή του τριμμένου καρυδιού θα απαλύνει τα πέλματα των ποδιών σου.

γιαούρτι-σκραμπ

Βάλτε τέλος στη δυσκοιλιότητα με αυτές τις 8 τροφές

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, καθώς υπολογίζεται ότι δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από αυτήν σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, δείτε πως το γιαούρτι βοηθά στη δυσκοιλιότητα.

Παρότι δεν θεωρείται πάθηση, πρόκειται για μία κατάσταση που προκαλεί δυσφορία και δυσάρεστα συναισθήματα στους πάσχοντες.

Συχνά συνδέεται και με άλλες παθήσεις ενώ τις περισσότερες φορές σχετίζεται με μη παθολογικούς παράγοντες όπως το άγχος, η διατροφή και ο τρόπος ζωής μας.

Μολονότι τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας να είναι παροδικά, υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από τη δυσλειτουργία αυτή του εντέρου.

Εάν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, το πρώτο που πρέπει να αλλάξετε είναι η διατροφή σας, καθώς παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, μην παραλείψετε να εντάξετε στο καθημερινό διατροφολόγιό σας τις παρακάτω τροφές:

1. Δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι ένα από τα διασημότερα τρόφιμα κατά της δυσκοιλιότητας.

Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν το έντερο να επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία.

Επίσης, περιέχουν σορβιτόλη και άλλα φυσικά σάκχαρα που λειτουργούν ως καθαρτικά για τον οργανισμό.

2. Βρώμη

Μία ακόμη πολύτιμη πηγή φυτικών ινών είναι και η βρώμη.

Το δημητριακό αυτό βοηθά στην πέψη και την ομαλή δίοδο της τροφής από το στομάχι στο έντερο, ενώ παράλληλα συμβάλλει και στη δημιουργία μαλακών κοπράνων, τα οποία μπορούν ευκολότερα να αποβληθούν από τον οργανισμό.

3. Γιαούρτι

Πολλά γιαούρτια είναι εμπλουτισμένα με πρεβιοτικά, τα οποία βοηθούν στη αποκατάσταση των καλών βακτηρίων που ζουν στο έντερο.

Επομένως μπορεί να βοηθήσουν όχι μόνο στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος συνολικά.

4. Φασόλια

Τα φασόλια περιέχουν μία μορφή αμύλου η οποία βοηθά στην ταχύτερη και γρηγορότερη μετάβαση της τροφής από το στομάχι στο έντερο αλλά και έχει δράση όμοια με ήπιο καθαρτικό.

Και μολονότι έχουν συνδεθεί με δυσάρεστα συμπτώματα όπως το πρήξιμο στην κοιλιά και τα αέρια, μακροπρόθεσμα τα φασόλια έχουν ευεργετικές επιδράσεις στο πεπτικό μας σύστημα.

δυσκοιλιότητα

5. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε σίδηρο και μαγνήσιο.

Ειδικότερα το μαγνήσιο βοηθά στις εντερικές συσπάσεις ενώ λειτουργεί και σαν «μαγνήτης» για το νερό του οργανισμού, συμβάλλοντας στην καλύτερη ενυδάτωση του εντέρου.

6. Πορτοκάλια

Μία ακόμη τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες είναι και το πορτοκάλι.

Επιπλέον, μελέτες έδειξαν ότι τα εσπεριδοειδή περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία έχουν καθαρτική δράση για τον οργανισμό.

7. Μήλα

Τα μήλα είναι φρούτα που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα καθώς έχουν παρόμοια δράση με τα ακτινίδια.

Με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σορβιτόλη, είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

8. Νερό

Η σωστή ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Αυτό διότι ένα ενυδατωμένο έντερο διευκολύνει τη διέλευση των κοπράνων ενώ τα τελευταία έχουν τη σωστή σύσταση ώστε να μπορούν να αποβάλλονται εύκολα από τον οργανισμό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share