Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το απίστευτο κόλπο με την ντομάτα για την επαναφορά του ξανθού χρώματος στα μαλλιά σας

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

17 Φεβρουαρίου 2022 14:21
Το απίστευτο κόλπο με την ντομάτα για την επαναφορά του ξανθού χρώματος στα μαλλιά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν πρόκειται για διάφορα κόλπα μαλλιών που επαναφέρουν το θαμπό χρώμα, αποκαθιστούν την λάμψη ή εγγυώνται λεία αποτελέσματα οι πρώτες ύλες που βρίσκουμε στην κουζίνα, συνήθως, κάνουν θαύματα.

Όπως και το κόλπο με την ντομάτα που επαναφέρει το υπέροχο ξανθό χρώμα στα μαλλιά σας, όταν αυτό για κάποιους λόγους (όπως η πισίνα ή η θάλασσα) έχει αποκτήσει πράσινους ή γκρι τόνους. Μπορεί να ακούγεται κάπως… τρελό, ωστόσο, πρόκειται για ένα κόλπο άκρως αποτελεσματικό.

Δείτε επίσης: Τα δύο μυστικά για να διατηρούνται φρέσκες οι ντομάτες

σάλτσα ντομάτας μαλλιά

Αν, λοιπόν, έχετε ξανθά μαλλιά και έχετε παρατηρήσει περίεργους χρωματικούς τόνους σε αυτά απαλλαγείτε από αυτούς χρησιμοποιώντας λίγο χυμό ντομάτας. Η επιστημονική πλευρά αυτής της μεθόδου εξηγείται από το ότι το κόκκινο χρώμα στο χυμό ντομάτας εξουδετερώνει το πράσινο ή το γκρι, δίνοντας και πάλι την επιθυμητή ένταση στα ξανθά μαλλιά σας.

Αφήστε τα μαλλιά σας για περίπου 20 λεπτά στο χυμό ντομάτας και έπειτα λουστείτε κανονικά, όπως θα κάνατε σε κάθε άλλη περίπτωση. Εάν είναι απαραίτητο επαναλάβετε ακόμη μία φορά στο επόμενο λούσιμο.

Έβαλε μία κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν της πριν λουστεί και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό

Μπορεί τη ζάχαρη να την έχουμε συνηθίσει μέσα στα γλυκά μας ή στον καφέ μας ή σε διάφορες συνταγές για να νοστιμήνουν, αλλά στα μαλλιά;; Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ούτε για αστείο δεν θα σκεφτόντουσαν να βάλουν ζάχαρη στα μαλλιά τους, ωστόσο μία κουταλιά ζάχαρη μέσα στο σαμπουάν, μπορεί να κάνει θαύματα.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η προσθήκη ζάχαρης μετατρέπει το σαμπουάν από απλό καθαριστικό σε πανίσχυρο απολεπιστικό και αυτό είναι το μυστικό: Η απολέπιση. Με την ευκαιρία δες εδώ πως το αυγό μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να μπορέσει το δέρμα να «αναπνεύσει», να λάμψει και για να βοηθήσεις τις κρέμες σου να λειτουργήσουν σωστά.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο δέρμα του κεφαλιού σου. Τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στο κεφάλι σου και τα υπολείμματα προϊόντων που μένουν επάνω στην τρίχα, δεν επιτρέπουν στο σαμπουάν, το conditioner, τη μάσκα και τα λάδια που βάζεις να εισχωρήσουν και να κάνουν αυτό που πρέπει. Βάζοντας λοιπόν λίγη ζάχαρη στο σαμπουάν σου και μετατρέποντάς το σε απολεπιστικό κάνεις την απολέπιση που χρειάζεσαι και όλα είναι τέλεια με τον κόσμο και τα μαλλιά σου.

Πρόσεχε όμως! Μην το κάνεις παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα… Δεν χρειάζεται.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share