Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Το αντικαρκινικό λαχανικό που δυναμώνει εγκέφαλο και όραση και οι περισσότεροι δεν το αγαπάμε

Θα το εντάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη στο ημερήσιο διαιτολόγιό σου!

17 Ιανουαρίου 2022 19:03
Το αντικαρκινικό λαχανικό που δυναμώνει εγκέφαλο και όραση και οι περισσότεροι δεν το αγαπάμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από όλα τα φυλλώδη πράσινα, το σπανάκι είναι ένα από τα πιο πολύπλευρα. Μπορείτε να το προσθέσετε στις σαλάτες σας ή ακόμα και στα smoothie ενώ συχνά αποτελεί «κρυφό» συστατικό λαχταριστών αλμυρών brownies. Παράλληλα, δείτε ποιές είναι οι τροφές που βάζουν τέλος στη δυσκοιλίοτητα.

Το σπανάκι έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία.

Σπανάκι για δυνατό εγκέφαλο

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει το σπανάκι, το καθιστούν βασικό υποψήφιο για την προστασία του εγκεφάλου, ιδιαίτερα κατά την γήρανση. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του ρυθμού γνωστικής εξασθένισης μεταξύ ηλικιωμένων που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες πράσινων φυλλωδών λαχανικών.


Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα άτομα που έτρωγαν μία έως δύο μερίδες φυλλώδη χόρτα καθημερινά είχαν τις ίδιες γνωστικές ικανότητες ενός ατόμου 11 ετών νεότερο από εκείνους που δεν κατανάλωναν φυλλώδη χόρτα, όπως το σπανάκι.

σπανάκι

Μειώνει το κίνδυνο του καρκίνου

Εκτός από πολλές βιταμίνες και μέταλλα, παρέχει αντιοξειδωτικά που συνδέονται με την αντιφλεγμονώδη δράση και την προστασία από ασθένειες. Σε αυτά περιλαμβάνονται η καμπεφερόλη, ένα φλαβονοειδές που φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, καθώς και να επιβραδύνει την ανάπτυξη και την εξάπλωσή του.

Ένα άλλο, που ονομάζεται κουερσετίνη, έχει συνδεθεί με πιθανές προστατευτικές επιδράσεις στη μνήμη, καθώς και με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

Πώς θα το αυξήσουμε;

Οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε περίπου ένα φλυτζάνι πράσινου φυλλώδους λαχανικού, όπως το σπανάκι την ημέρα. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η τοποθέτηση μιας χούφτας σπανάκι σε ένα πιάτο για να δημιουργήσετε ένα «στρώμα» για οτιδήποτε καταναλώσετε.

Για ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο, βάλτε το σπανάκι στο πιάτο σας με μια απλή βινεγκρέτ φτιαγμένη από ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα Ντιζόν και ξηρό ιταλικό βότανο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share