Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση ΕΟΦ: Ανακαλούνται συμπληρώματα διατροφής - Περιείχαν καρκινογόνο ουσία

Μεγάλη προσοχή

15 Νοεμβρίου 2021 14:44
Προειδοποίηση ΕΟΦ: Ανακαλούνται συμπληρώματα διατροφής - Περιείχαν καρκινογόνο ουσία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες από συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν την καρκινογόνο ουσία, αιθυλενοξείδιο. Επίσης, πριν λίγες ημέρες είχε ανακαλέσει φάρμακο για την αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με διαδοχικές ανακοινώσεις του, ο ΕΟΦ προχώρησε:

  • Στην ανάκληση των παρτίδων 1051577, 1068321, 1057655 και 1036083 του συμπληρώματος διατροφής Urticalcin (της εταιρείας A.Vogel SA, Ελβετίας), διότι χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία A.Vogel AG, Ελβετίας στην επιχείρηση HEALTHCODE ΙΚΕ.
  • Στην ανάκληση των παρτίδων 190220 και 041221 του συμπληρώματος διατροφής REDOX HARDCORE 90 caps (της εταιρείας SDF SA, Πολωνίας), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία SDF SA, Πολωνίας σε επιχειρήσεις.
  • Στην ανάκληση της παρτίδας 6APE001 του συμπληρώματος διατροφής OstroVit Appetite control 60 caps (της εταιρείας Fitness Trading Robert szulborski, Πολωνίας), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Fitness Trading Robert szulborski, Πολωνίας στην επιχείρηση ΜΑΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ.

Ανακαλούνται συμπληρώματα διατροφής από τον ΕΟΦ

  • Στην ανάκληση των παρτίδων 1109378, 1112213 και 1112321 του συμπληρώματος διατροφής BIG BANG (mango, orange) (της εταιρείας Bio Tech USA Kft, Ουγγαρίας), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία Bio Tech USA Kft, Ουγγαρίας σε επιχειρήσεις.

ΕΟΦ: Ανακαλεί πασίγνωστο φάρμακο για το κάπνισμα

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί πασίγνωστο φάρμακο της Pfizer για τη διακοπή του καπνίσματός.

Στην ανακοινωση του ο ΕΟΦ αναφέρει τα εξής:

«Την ανάκληση των παρτίδων του Πίνακα Ι του φαρμακευτικού προϊόντος Champix, λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής πρόσληψης για την ουσία N-νιτροζο-βαρενικλίνη (NNV), το οποίο καθορίστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά μετά τον καθορισμό του ορίου των 18.5 ppm NNV. Η εταιρεία Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν»

Ας σημειωθεί ότι η βαρενικλίνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη διακοπή του καπνίσματος. Οι πιο συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν ναυτία, αϋπνία, ανώμαλα όνειρα, πονοκέφαλο και ρινοφαρυγγίτιδα.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share