Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απόκτησε μεταξένια πόδια με...μπανάνα! - Απίστευτο κόλπο

Για την ακρίβεια φλούδα μπανάνας!

2 Νοεμβρίου 2021 14:15
Απόκτησε μεταξένια πόδια με...μπανάνα! - Απίστευτο κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μπανάνα όπως ξέρετε κάνει καλό. Βοηθά το σώμα μας, μας δίνει ενέργεια και είναι και ένα πολύ καλό λίπασμα για τα φυτά μας. Ξέρατε, όμως, ότι έχει άλλη μια χρήση για να μας κάνει να νιώθουμε ομορφότερες;

Φυσικά, από την φροντίδα μας δεν παραλείπουμε τα πόδια μας καθώς στις περισσότερες σκάνε οι φτέρνες, με αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό. Για να μην χαλάσουμε, όμως, όλα τα λεφτά μας σε προϊόντα, υπάρχει λύση που έρχεται κατευθείαν από την κουζίνα μας.

Μπανάνες, για την ακρίβεια η φλούδα της μπανάνας.

Η φλούδα της μπανάνας είναι γεμάτη αμινοξέα και ένα σωρό βιταμίνες, όπως Α, Β, C και E, που καταπραΰνουν και μαλακώνουν το δέρμα. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις χυμό γάλα με μπανάνα και μέλι - Δίνει απίστευτη ενέργεια!

Τι κάνουμε:

  • Παίρνουμε τη φλούδα και την τρίβουμε σε όλο μας το πέλμα. Ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε μετά από μερικές ημέρες.
  • Μέσα σε λίγες μέρες τα πόδια μας είναι μεταξένια χάρη στη φλούδα της μπανάνας.

Απόκτησε μεταξένια πόδια με...μπανάνα! - Απίστευτο κόλπο

Κόβει το πάνω μέρος της μπανάνας και βάζει μέσα ένα καλαμάκι. Θα μείνετε άφωνοι μόλις μάθετε τον λόγο!

Τι θα συμβεί αν μέσα σε μια μπανάνα, βάλετε ένα καλαμάκι; Ένα τρομερό κόλπο που θα σας αφήσει άφωνους.

Είναι ένα υγιεινό σνακ, είναι πολύ εύκολο στην κατανάλωσή του και μάλιστα αν τρώτε μια μπανάνα κάθε μέρα θα δείτε αλλαγή στο σώμα σας.

Οι περισσότεροι πετάνε τις φλούδες αυτές, αν και αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο θα το σκέφτεστε δύο φορές πριν το κάνετε. Όπως θα δείτε, οι φλούδες της μπανάνας είναι πολύ χρήσιμες σε πολλά διαφορετικά πράγματα στο σπίτι…

Λευκαίνουν τα δόντια

Το κάλιο που περιέχουν βοηθούν στο να ασπρίσουν τα δόντια μας. Επιλέξτε μια ώριμη μπανάνα, προκειμένου να έχει τα βέλτιστα επίπεδα καλίου.

φλούδα μπανάνας

Ανοίξτε μία μπανάνα και τρίψτε τα δόντια σας με το εσωτερικό του φλοιού για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να είναι πλήρως επικαλυμμένα με πάστα μπανάνας. Αφήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας για να φύγουν τα υπολείμματα.

Γεμιστές μπανάνες

Κόψτε ένα μικρό κομμάτι στην άκρη της μπανάνας και βάλτε ένα καλαμάκι στο κομμάτι που τρώγεται. Στην συνέχεια, τραβήξτε το καλαμάκι με σκοπό να βγάλετε σιγά σιγά την μπανάνα.

μπανάνα

Η πίεση θα κάνει τη μπανάνα που είναι μέσα στο καλαμάκι να φύγει, αφήνοντας ένα κενό.Μετά, μπορείτε να το γεμίσετε με μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού, μέλι ή ότι άλλο θέλετε!

Βερνίκι παπουτσιών

Απλά πάρτε τη φλούδα και τρίψτε με το εσωτερικό της τα παπούτσια και στη συνέχεια γυαλίστε τα με ένα μαλακό πανί.

παπούτσι μπανάνα

Η μπανάνα είναι γεμάτη κάλιο, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα φυσικά της έλαια, να βοηθήσει το παπούτσι σας να διαρκέσει περισσότερο.

Γυαλίστε τα ασημικά σας

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε τη φλούδα μίας μπανάνας και λίγο νερό και να τρίψετε τα ασημικά σας. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα και στεγνώστε τα με ένα καθαρό πανί.

tips καθαρισμού

Ενάντια στην ακμή

Μπορείτε να τρίψετε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας στο πρόσωπό σας στα σημεία που αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής για περίπου 10 λεπτά και να βοηθήσετε στη θεραπεία της.

μπανάνα πρόσωπο

Καλό θα ήταν να μην ξεπλυθείτε αμέσως, ώστε να αφήσετε τα θρεπτικά της συστατικά να συνεχίσουν να λειτουργούν πάνω στο δέρμα σας.

Στην λίπανση των φυτών

Βάλτε μερικές φλούδες σε ένα δοχείο και γεμίστε το με νερό. Οι φλούδες θα εμπλουτίσουν το νερό με θρεπτικά και όταν το ρίξετε στα φυτά σας θα λειτουργήσει σαν λίπασμα.

λίπασμα

Σιγουρέψτε πως οι φλούδες θα είναι εντελώς καλυμμένες με νερό και πως θα απομακρύνετε τις παλιές φλούδες για να μην μουχλιάσουν. Το ιδανικό φυσικά είναι να χρησιμοποιούμε οργανικές μπανάνες, που δεν είναι ψεκασμένες με τοξικά χημικά!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share