Κίνδυνος θάνατος: Οι 13+1 τροφές γεμάτες αλλεργίες που απειλούν τη ζωή σας
Μεγάλη προσοχή!
Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν τις δικές τους αλλεργίες σε ορισμένα τρόφιμα, άλλες πιο ελαφριές κι άλλες πιο σοβαρές, με έναν νέο νόμο να δείχνει, ότι αρκετές από αυτές, που μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας, βρίσκονται στην καθημερινότητά μας.
Ο νέος αυτός νόμος, που ήρθε στη Βρετανία, ζητά από τις εταιρίες που προπαρασκευάζουν τρόφιμα, να εκδίδουν μια επιπλέον ετικέτα, η οποία θα δείχνει το ποιες είναι οι 14 κύριες τροφές, που προκαλούν αλλεργίες, με άλλες υπερτροφές να μας βοηθούν να μην αρρωστήσουμε ποτέ.
Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και ο νόμος εκδόθηκε λίγο μεγά το θάνατο της 15χρονης Νατάσα Έντναν-Λεϊπερχάουζ, η οποία έχασε τη ζωή της, επειδή το σάντουιτς που έφαγε στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου είχε σουσάμι, στο οποίο και ήταν αλλεργική.
Παρότι, μάλιστα, ο πατέρας της προσπάθησε να τη σώσει με δύο δόσεις φαρμάκων, εντούτοις κατέληξε σε νοσοκομείο στη Γαλλία. Με αφορμή αυτή την υπόθεση, πάντως, εκδόθηκε και ο «νόμος της Νατάσας», όπως τον αποκαλούν στη Βρετανία.
Ποιες τροφές προσέχουμε για αλλεργία
Οι 14 πιο αλλεργιογόνες τροφές, λοιπόν, που πρέπει να επισημαίνονται, είναι οι εξής:
- Σέλερι
- Δημητριακά με γλουτένη
- Μαλακόστρακα, όπως τα καβούρια και ο αστακός
- Αβγά
- Ψάρια
- Λούπινα
- Γάλα
- Οστρακοειδή, όπως μύδια και όστρακα
- Μουστάρδα
- Ξηροί καρποί από δέντρα, όπως τα αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, κάσιους, φυστίκια διαφόρων ειδών
- Φυστίκια
- Σουσάμι
- Σόγια
- Αποξηραμένα φρούτα