Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Χοντροί του κόσμου ενωθείτε: Μπορείτε να σταματήσετε τη δίαιτα αρκεί... να γυμνάζεστε!

Αδέρφια κερδάμε!

21 Σεπτεμβρίου 2021 14:16
Χοντροί του κόσμου ενωθείτε: Μπορείτε να σταματήσετε τη δίαιτα αρκεί... να γυμνάζεστε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια είδηση, που θα μπορούσε να φέρει την ευτυχία σε όσους έχουν περισσότερα κιλά, έρχεται από νέα έρευνα, η οποία επί της ουσίας να λέει πως μπορούμε να είμαστε «χοντροί, αλλά και γυμνασμένοι», χωρίς απαραίτητα να κάνουμε δίαιτα.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με έρευνες, που αναλύθηκαν πρόσφατα, η προσπάθεια μας να μείνουμε υγιείς είναι πολύ πιο πιθανό να γίνει πραγματικότητα, αν αποφασίσουμε να γυμναστούμε, από το να κάνουμε απλά καλή διατροφή.

Οι ίδιες έρευνες, που έχουν γίνει σε «βάθος» 40 ετών, δείχνουν πως παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι επιχειρούν να χάσουν κιλά, τα ποσοστά πασυχαρκίας δεν έχουν μειωθεί, οπότε το πρόβλημα ίσως να μην εντοπίζεται στη διατροφή, αλλά περισσότερο στην άσκηση, αν και είναι κοινή γνώση πως η διατροφή είναι το πιο σπουδαίο στην καθημερινότητά μας, αν και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια δίαιτα για να χάσετε τα κιλά του καλοκαιριού.

Γυμναστική για υπέρβαρους

Πώς μπορούμε να είμαστε υπέρβαροι... αλλά υγιείς;

Ο καθηγητής Γκλεν Γκέσερ από την Αριζόνα πιστεύει, επίσης, ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι υγείας εντοπίζονται σε ανθρώπους, που χάνουν κιλά με δίαιτα και, ύστερα, τα παίρνουν ξανά, επαναλαμβάνοντας τον κύκλο. Θεωρεί, μάλιστα, ότι πολλά προβλήματα υγείας σχετιζόμενα με την παχυσαρκία οφείλονται περισσότερο στην ελάχιστη φυσική άσκηση παρά στο ίδιο το πρόβλημα.

Απεναντίας, όμως, η άποψη πως δεν μπορεί να έχει κάποιος περισσότερα κιλά και, παράλληλα, να είναι καλά γυμνασμένος, αναιρείται. Μπορεί να υπάρχει έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, σύμφωνα με το οποίο οι μεταβολικά υγιείς αλλά παχύσαρκοι είχαν 22% περισσότερες πιθανότητες θανάτου από αυτούς με κανονικό βάρος, μαζί με παρομοίως αυξημένες πιθανότητες για καρδιαγγειακά νοσήματα και όχι μόνο, αλλά ο καθηγητής Γκέσερ επιμένει.

«Είναι μεγάλη πρόκληση για τα προγράμματα άσκησης να μην επικεντρώνονται στην απώλεια βάρους, διατηρώντας το ως πρώτο κριτήριο. Όλα τα σώματα μπορούν να είναι υγιή, αρκεί να γυμναζόμαστε σωστά», είναι η άποψή του, θεωρώντας το θέμα του σωματικού βάρους περισσότερο ως απότοκο του lifestyle.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share