Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς η στάση του σώματος σας όταν κοιμάστε επηρεάζει την υγεία σας

Δώστε βάση!

21 Σεπτεμβρίου 2021 13:12
Πώς η στάση του σώματος σας όταν κοιμάστε επηρεάζει την υγεία σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά μέσο όρο, ξοδεύουμε 25 χρόνια της ζωής μας στον ύπνο. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή η σωστή ανάπαυση είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική ευημερία μας.

Ο καλός ύπνος έχει πολλά οφέλη – όχι μόνο αναζωογονεί το σώμα, αλλά βοηθά και τον εγκέφαλο να λειτουργεί άριστα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος, οπότε είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε σωστά τον χρόνο που κοιμόμαστε. Παρακάτω θα βρείτε την ανάλυση των στάσεων ύπνου για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την σωστή για εσάς.

Πώς η στάση του σώματος σας όταν κοιμάστε επηρεάζει την υγεία σας

Ο ύπνος ανάσκελα με τα χέρια στα πλάγια, θεωρείται η καλύτερη στάση ύπνου. Αυτή η στάση είναι παρόμοια με τη στάση Σαβάσανα στη γιόγκα. Είναι γνωστή ως θέση στρατιώτη και είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Πλεονεκτήματα: Ιδανική θέση για να στηρίξετε τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό και τα χέρια. Βοηθά στη βελτίωση της συνολικής στάσης. Μειώνει την παλινδρόμηση του οξέος. Βοηθάει στη διατήρηση του σχήματος του στή8ους. Θεραπεύει την αϋπνία. Μειώνει τις πιθανότητες πονοκεφάλων. Αποτρέπει τις ρυτίδες του προσώπου.

Μειονεκτήματα: Καθώς η βαρύτητα τραβάει τη γλώσσα, αυτή η στάση μπορεί να επιδεινώσει το ροχαλητό στους ανθρώπους που πάσχουν από άπνοια ύπνου. Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το έμβρυο. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στην μέση. Λύσεις: Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα χωρίς μαξιλάρι. Θα κρατήσει το σώμα σας σε ουδέτερη θέση και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ροχαλητού. Τοποθετήστε ένα μεγάλο μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα σας για να σας βοηθήσει στην υποστήριξη της φυσικής καμπύλης της μέσης σας.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Έχετε σάλια στο μαξιλάρι σας όταν ξυπνάτε; Είστε πολύ τυχεροί και θα σας εξηγήσουμε το γιατί

Πώς η στάση του σώματος σας όταν κοιμάστε επηρεάζει την υγεία σας

Σε αυτή τη θέση, το άτομο κοιμάται ανάσκελα, έχοντας τα χέρια του πάνω, δεξιά και αριστερά του κεφαλιού. Πλεονεκτήματα: Ιδανική θέση για να ξεκουραστεί η σπονδυλική στήλη και ο λαιμός. Θεραπεύει την αϋπνία. Μειώνει τις πιθανότητες πονοκεφάλων. Βοηθάει στη μείωση της παλινδρόμησης του οξέος, καθώς το κεφάλι είναι ανυψωμένο και το στομάχι είναι σε χαμηλότερη θέση και έτσι οι ουσίες από το στομάχι δεν μπορούν να εισέλθουν ξανά στον οισοφάγο. Αποτρέπει τις ρυτίδες του προσώπου και τα εξανθήματα του δέρματος. Μειονεκτήματα: Καθώς η βαρύτητα τραβάει τη γλώσσα, αυτή η στάση μπορεί να επιδεινώσει το ροχαλητό στους ανθρώπους που πάσχουν από άπνοια ύπνου. Η περίεργη θέση των χεριών μπορεί να ασκήσει πίεση στα νεύρα του ώμου, προκαλώντας πόνο. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στην μέση. Λύση: Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μαξιλάρι ενώ κοιμάστε σε αυτή τη στάση για να αφήσετε το κεφάλι, το λαιμό και τη σπονδυλική σας στήλη να ξεκουραστούν σε φυσική θέση.

Πώς η στάση του σώματος σας όταν κοιμάστε επηρεάζει την υγεία σας

Ενώ κοιμάστε σε αυτή τη στάση, το σώμα σας βρίσκεται στο πλάι με τα δύο χέρια τοποθετημένα προς τα κάτω σε μια ευθεία γραμμή. Συνιστάται να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά για να ξεκουράζετε καλύτερα τα ζωτικά σας όργανα. Πλεονεκτήματα: Ιδανική θέση ύπνου για τη σπονδυλική στήλη καθώς λαμβάνει πλήρη στήριξη στη φυσική της καμπύλη. Αποτρέπει τον πόνο της πλάτης και του αυχένα. Μειώνει την άπνοια ύπνου και το ροχαλητό. Αυτή είναι η καλύτερη θέση ύπνου για τις έγκυες γυναίκες. Μειονεκτήματα: Καθώς το άνω πόδι σας δεν έχει αρκετή υποστήριξη, οι πιθανότητες είναι υψηλές ώστε να εμφανίσετε πόνο στην μέση ή στο ισχίο. Ο ύπνος στο πλάι μπορεί να οδηγήσει στη γήρανση του δέρματος, στις ρυτίδες του προσώπου και στη χαλάρωση του στή8ους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα. Λύσεις: Επειδή αυτή η στάση μπορεί να προκαλέσει πόνο στο λαιμό λόγω της ακατάλληλης στήριξης του, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μαξιλάρι. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στους μηρούς σας για να στηρίξετε το άνω πόδι σας.

Θέση στο πλάι με τα χέρια δίπλα στο πρόσωπο

Πώς η στάση του σώματος σας όταν κοιμάστε επηρεάζει την υγεία σας

Αυτή είναι η θέση ύπνου στο πλάι με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα, τα χέρια μαζεμένα, και το κεφάλι ελαφρώς προς τα μπροστά. Συνιστάται να κοιμάστε στην αριστερή σας πλευρά για να ξεκουράζονται καλύτερα τα ζωτικά σας όργανα. Πλεονεκτήματα: Αποτρέπει τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη. Ξαπλωμένοι στην αριστερή πλευρά μπορεί να μειώσει την παλινδρόμηση του οξέος. Βοηθάει στη μείωση της άπνοιας του ύπνου και του ροχαλητού. Κατευνάζει την καούρα. Επιτρέπει στον οργανισμό να καθαρίζει τα απόβλητα από τον εγκέφαλο πιο αποτελεσματικά και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαταραχών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται σε αυτή τη θέση είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην άνεση που αισθάνεται το σώμα. Μειονεκτήματα: Περιορίζει τη σωστή ροή αίματος και ασκεί πίεση στα νεύρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο στους ώμους και στους βραχίονες. Η συμπίεση των νεύρων μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά όργανα όπως το στομάχι, το ήπαρ και τους πνεύμονες. Μπορεί να συμβάλλει στην χαλάρωση του στή8ους και την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Λύσεις: Χρησιμοποιείτε μια σατέν μαξιλαροθήκη για να μειώσετε τις πιθανότητες των ρυτίδων του προσώπου. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας για να στηρίξετε το άνω πόδι σας.

Πώς η στάση του σώματος σας όταν κοιμάστε επηρεάζει την υγεία σας

Η εμβρυακή θέση είναι όταν ξαπλώνετε στο πλάι με τα γόνατά σας στραμμένα προς το στή8ος σας και το κεφάλι σας να γέρνει λίγο προς τα κάτω. Είναι η πιο δημοφιλής θέση ύπνου μεταξύ των γυναικών – πάνω από το 41% ​​των ερωτηθέντων ισχυρίζονται ότι προτιμούν αυτή τη στάση. Συνιστάται να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά για να ξεκουράζονται καλύτερα τα ζωτικά σας όργανα. Πλεονεκτήματα: Μειώνει σημαντικά το ροχαλητό. Μία από τις προτιμώμενες θέσεις για τις έγκυες γυναίκες. Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παλινδρόμησης οξέος. Μειονεκτήματα: Αν κουλουριαστείτε πολύ, αυτό μπορεί να βλάψει το λαιμό και την πλάτη σας προκαλώντας πόνο. Αυτή η θέση, όπως και άλλες πλευρικές θέσεις ύπνου, μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες στο δέρμα και να χαλαρώσουν το στή8ος. Λύσεις: Χρησιμοποιήστε ένα σκληρό μαξιλάρι για να στηρίξετε το κεφάλι σας. Συνιστάται οι άνθρωποι που κοιμούνται σε αυτή τη θέση να γυρνάνε πλευρό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πώς η στάση του σώματος σας όταν κοιμάστε επηρεάζει την υγεία σας

Το να κοιμάστε μπρούμητα δεν είναι η καλύτερη θέση για τον ύπνο, και οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν να κοιμάστε σε κάποια άλλη θέση. Πλεονεκτήματα: Σε ορισμένες περιπτώσεις, βρέθηκε ότι μειώνει το ροχαλητό. Μειονεκτήματα: Δημιουργεί ένταση στη σπονδυλική στήλη και προκαλεί πόνο στον αυχένα και στην μέση. Δεδομένου ότι η κυκλοφορία του αίματος αποκόπτεται από το πρόσωπο, οδηγεί στην ανάπτυξη των ρυτίδων. Δίνει αφύσικη πίεση στα εσωτερικά όργανα. Λύση: Δοκιμάστε να κοιμάστε προς το πλάι τοποθετώντας ένα μαξιλάρι ανάμεσα στο στομάχι σας και το στρώμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share