Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Αποκάλυψη ογκολόγου: Ασθενείς με καρκίνο του εντέρου "έδειξαν" την τροφή που είναι επικίνδυνη

Μεγάλη προσοχή...

30 Ιουλίου 2021 10:29
Αποκάλυψη ογκολόγου: Ασθενείς με καρκίνο του εντέρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ογκολόγος και ο χειρούργος Ιβάν Καράσεφ, επιβεβαιώνει πως μία διατροφή πλούσια σε κόκκινο κρέας συνδέεται με σοβαρούς κινδύνους για καρκίνο του παχέος εντέρου. Επίσης, ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη καρκίνου, αλλά είναι και ένα είδος καρκίνο το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αλλά είναι σημαντικό να ανακαλύψετε τα συμπτώματα σε πρώιμο στάδιο.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ανάλυση δειγμάτων DNA φυσιολογικού ιστού και ιστού όγκου, που ελήφθησαν από 900 ασθενείς, την οποία έκαναν Αμερικανοί ερευνητές μετά την ανάλυση στοιχείων για τη διατροφή των ατόμων αρκετά χρόνια πριν την ογκολογική διάγνωση.

Σύμφωνα με τον Καράσεφ, η ζημιά του DNA ήταν πολύ πιο συνήθης σε άτομα που έτρωγαν πολύ κόκκινο κρέας σε κάθε μορφή, παρότι η κατανάλωση πουλερικών και ψαριών δεν είχε κάποια σχέση.

Ασθενείς με καρκίνο του εντέρου 'έδειξαν' την τροφή που είναι επικίνδυνη

Πρόσθεσε ότι άτομα με υψηλότερο επίπεδο ζημιάς στο DNA, είχαν 47% περισσότερες πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου απότι ασθενείς χωρίς τέτοια σημαντική ζημιά.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο διαδεδομένους και δεν είναι μόνο η διατροφή αλλά και ο τρόπος ζωής που συμβάλλει στην ανάπτυξή του. Επομένως, συνίσταται στον καθένα να κάνει κολονοσκόπηση όταν συμπληρώνει τα 45 του έτη» κατέληξε.

Καρκίνος: Αυτά είναι τα συμπτώματα που αγνοούν οι περισσότερες γυναίκες

Καρκίνος: Υπάρχουν κάποιες συνηθισμένες ενοχλήσεις, οι οποίες, ωστόσο, χρειάζονται τη διάγνωση του ειδικού. Μπορεί να μην συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για κάποιες μικρές ενοχλήσεις που έχετε, αλλά καλού κακού δεν χάνεται τίποτα να κάνετε μία επίσκεψη στο γιατρό σας.

Μία καινούργια έρευνα του Αντικαρκινικού Κέντρου της Μεγάλης Βρετανίας δείχνει ότι μόνο 2% των ασθενών σκέφτονται ότι ο καρκίνος μπορεί να βρίσκεται πίσω από ένα «ύποπτο» πρόβλημα υγείας.

Παρακάτω αναλύονται τα 10 πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να συνδέονται με τον καρκίνο, ώστε να ξέρετε πότε να ζητάμε τη γνώμη του γιατρό.

Οι περισσότεροι βήχες δεν είναι καρκίνος, όμως ένας επίμονος πρέπει να εκτιμηθεί από κάποιον ειδικό για να αποκλειστεί τυχόν πρόβλημα στους πνεύμονες. Παράλληλα δείτε και ποιο φρούτο εξοντώνει τον καρκίνο και μας το κρύβουν.

Πριν καταχωρήσετε τον επίμονο βήχα σαν ένα ακόμη σημάδι της εποχής της γρίπης, ίσως πρέπει να του ρίξετε μία δεύτερη ματιά. Όταν οι συνήθειες του εντέρου σας αλλάζουν, οι κενώσεις έχουν διαφορετική μορφή ή έχουν αίμα πρέπει να απευθυνθείτε στον γαστρεντερολόγο. Εκείνος θα εκτιμήσει την κατάσταση και ίσως ζητήσει κολονοσκόπηση.

Καρκίνος: Αυτά είναι τα συμπτώματα που αγνοούν οι περισσότερες γυναίκες

Μερικά από τα συμπτώματα

Οι περισσότεροι πόνοι δεν είναι ένδειξη καρκίνου, αλλά ένας επίμονος ανεξήγητος πόνος πρέπει να ελεγχθεί. Μία καινούργια ελιάς ή μία που έχει αλλάξει εικόνα, πρέπει να εκτιμάται από το δερματολόγο.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τον επισκεπτόσαστε μία φορά το χρόνο, ώστε να φωτογραφίζει και να παρακολουθεί όλες μας τις ελιές. Όταν υπάρχει επίμονη δυσκολία στην κατάποση και αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο, τροποποιείται τη διατροφή σας και τρώτε πιο μαλακές τροφές.

Δεν σκέφτεστε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνδέεται με δύο είδη καρκίνων: της τραχείας και του οισοφάγου. Ένα ανεξήγητο εξόγκωμα στο στήθος, μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως μία κύστη, μπορεί όμως και να πρόκειται για κάτι πιο ύποπτο. Ο γυναικολόγος θα σας πει τι πρέπει να κάνετε. Αν χάνετε βάρος χωρίς καμία προσπάθεια, πρέπει να το πείτε στο γιατρό σας.

Όταν η ξαφνική αιμορραγία δεν σχετίζεται με την περίοδο, πρέπει να πάτε στο γυναικολόγο. Αν το αίμα προέρχεται από τον πρωκτό, απευθυνθείτε στο γαστρεντερολόγο. Αν έχετε μία πληγή που είναι ακόμη ανοιχτή μετά από τρεις εβδομάδες, πρέπει να πάτε στο γιατρό.

Τέτοιου είδους πληγές ίσως σχετίζονται με καρκινώματα. Τέλος, αν υπάρχει αίμα στα ούρα, πρέπει πρώτα να αποκλείσετε την πιθανότητα ουρολοίμωξης και στη συνέχεια να αποκλείσετε τον κίνδυνο του καρκίνου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share