Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

110 χρονών άνδρας αποκαλύπτει τις 5 τροφές που του χάρισαν μακροζωία - «Είμαστε ότι τρώμε» (Video)

Η ελληνική σούπερ τροφή για αντιγήρανση και μακροζωία

1 Ιουλίου 2021 21:13
110 χρονών άνδρας αποκαλύπτει τις 5 τροφές που του χάρισαν μακροζωία - «Είμαστε ότι τρώμε» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άνδρας έσβησε τα 110 κεράκια στην τούρτα και μοιράστηκε τα μυστικά της μακροζωίας που του έμαθε ο πατέρας και η προσωπική του εμπειρία. Ενώ, όσο και εάν ακούγεται σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, είναι μια πραγματικότητα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε καταφέρει να ζούμε μέχρι τα 130 χρόνια, δείτε εδώ πως.

Ο ηλικιωμένος, που δείχνει πολύ νεότερος από την πραγματική του ηλικία, έμαθε από μικρός να τρέφεται με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Ο πατέρας του, γιατρός στο επάγγελμα, έζησε μέχρι τα 98!

Ο LaPallo αποκαλύπτει στο βίντεο ποιες είναι οι 5 τροφές που καταναλώνει και του έχουν χαρίσει ευεξία και μακροζωία.

Δείτε το βίντεο:

Η ελληνική σούπερ τροφή για αντιγήρανση και μακροζωία

Η ελληνική σούπερ τροφή για αντιγήρανση και μακροζωία. Μία τέτοια τροφή είναι η αποξηραμένη σταφίδα που παράγεται στην Ελλάδα εδώ και αιώνες και στο παρελθόν οι κάτοικοι για να τιμήσουν τα οφέλη της, γιόρταζαν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες το χρόνο. Ενώ, δείτε ποια είναι είναι αυτή η πάμφθηνη τροφή που απομακρύνει τον καρκίνο.

Γλυκιά, νόστιμη ελληνική και φημισμένη, η κορινθιακή σταφίδα είναι η πιο γνωστή ποικιλία μαύρης σταφίδας. Καλλιεργείται σε περιοχές της Βόρειας και της Δυτικής Πελοποννήσου, καθώς και στη Ζάκυνθο.

Με μορφή ρυτιδώδη, είναι το δροσερό σταφύλι στην αποξηραμένη του μορφή. Η Ελλάδα, στηρίζοντας την οικονομία της για πολλά χρόνια στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, παρέμεινε αγροτική καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα με βασικά προϊόντα τα δημητριακά και τη σταφίδα.

Το 1871, νέοι μικροϊδιοκτήτες γης στράφηκαν προς την καλλιέργεια σταφίδας ενώ η παραγωγή της κορινθιακής ποικιλίας εκτινάχθηκε στα ύψη με εξαγωγές γύρω στα 1877. Είναι η περίοδος που τα γαλλικά αμπέλια έπαθαν την ασθένεια της φυλλοξήρας, γεγονός που καθυστέρησε τη λεγόμενη “σταφιδική κρίση” που ακολούθησε το 1893.

Κατά το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 20ού αιώνα, το “σταφιδικό ζήτημα” άρχισε να χάνει την οξύτητά του για πολλούς λόγους. Ήταν όμως ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός στην Ελλάδα μετά από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

Tροφή για αντιγήρανση και μακροζωία

Σήμερα, η κορινθιακή ή μαύρη σταφίδα θεωρείται παγκοσμίως μοναδικό προϊόν και στην Ελλάδα παράγεται σε ποσοστό άνω του 80%. Η τροφή αυτή, θεωρείται πλέον ευρέως ως τονωτική, χαρίζει ενέργεια και δρα κατά της γήρανσης. Διάσημη από την αρχαιότητα τελευταία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Περιέχει πλήθος από αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Έχει αντικαρκινική δράση ενώ ακόμα και τα κουκούτσια, όταν αυτά υπάρχουν, συνεισφέρουν στο αντιοξειδωτικό της περιεχόμενο.

Σαφώς λοιπόν αποτελεί και ένα εξαιρετικό σνακ ακόμα και για όσους γυμνάζονται αφού είναι πολύ καλή πηγή ενέργειας. Δίκαια την αποκαλούν και “Ελληνική σούπερ τροφή”, εφόσον διαπιστωμένα περιέχει συστατικά που βρίσκουμε στις λεγόμενες “υπερτροφές”.

Επίσης, αποδεδειγμένα χορταίνει, οπότε βοηθά στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων. Οι επιστήμονες προτείνουν να βάλουμε τη σταφίδα στην καθημερινή μας διατροφή, καταναλώνοντας τη ως μία από τις τρεις μερίδες φρούτων που πρέπει να έχουμε στο ημερήσιο διαιτολόγιο μας.

Πλην της αντικαρκινικής δράσης η σταφίδα υποβοηθά στην αποκατάσταση και επισκευή κατεστραμμένου DNA, στην ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος αφού μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα αλλά και στην πρόληψη παχυσαρκίας αφού ενισχύει το μεταβολισμό και τις καύσεις.

Που τη χρησιμοποιούμε; Σε γλυκά ή φαγητά θα τη χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε μια διακριτική γλυκιά πινελιά στις συνταγές μας. Σε κέικ, πίτες, τάρτες αλλά και σε ψητά καθώς και γεμίσεις κρεατικών ή πουλερικών. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις τροφίμων που η αντιοξειδωτική τους συμπεριφορά κατά το μαγείρεμα-ψήσιμο παραμένει σταθερή ή σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνεται κιόλας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share