Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

15 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια - Κάθε πότε πρέπει να ψεκάζουμε;

Βάλτε τέλος στον εφιάλτη!

1 Ιουλίου 2021 07:38
15 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια - Κάθε πότε πρέπει να ψεκάζουμε;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υψηλή θερμοκρασία ευνοεί την αναπαραγωγή και την κυκλοφορία των κουνουπιών.

Τα τσιμπήματά τους όμως κρύβουν κινδύνους για την υγεία, καθώς μέσω αυτών είναι πιθανό να μεταδοθούν ιδιαίτερα σοβαρές νόσοι, όπως είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία, η εγκεφαλίτιδα και ο κίτρινος πυρετός.

Δείτε στο video που ακολουθεί 15 φυσικούς τρόπους που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια.

Κουνούπια στο σπίτι: Κάθε πότε πρέπει να ψεκάζουμε

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί ήρθαν τα κουνούπια στο σπίτι, στον κήπο και σε πολλά ακόμη σημεία. Όσο ανοίγει ο καιρός και καλοκαιριάζει, τόσα περισσότερα κουνούπια εμφανίζονται.
Πριν καλέσετε κάποιον για να ψεκάσει θα πρέπει να ξέρετε πώς τα λιμνάζοντα νερά αποτελούν κατά βάση την κύρια πηγή από όπου αναπτύσσονται οι προνύμφες των κουνουπιών.

Πολλές φορές στους κήπους συγκεντρώνεται νερό, που μπορεί να προέρχεται από τη βροχή ή από το πότισμα των φυτών.

Ο ψεκασμός για κουνούπια αποτελεί την καλύτερη λύση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κουνουπιών σε εξωτερικό χώρο.

Η κατάλληλη εποχή για την απεντόμωση είναι η περίοδος της άνοιξης.

Ένας έμπειρος επαγγελματίας θα μπορέσει να εντοπίσει τις εστίες γέννησης και ανάπτυξης των κουνουπιών. Ο ίδιος θα ψεκάσει δημιουργώντας ένα μη βιώσιμο περιβάλλον για τα κουνούπια στον κήπο.

Είναι απαραίτητο να ψεκάσει μετά από ένα μήνα ξανά.

Επίσης θα πρέπει να ποτίζονται τα φυτά νωρίς το πρωί και όχι το βράδυ.

Κουνούπια τέλος: Ψεκάζει μ' αυτό το μείγμα και μετά από 2 ώρες εξαφανίζονται!

Κουνούπια: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα που μας επιτρέπουν να εξαφανίσουμε τα έντομα, αλλά συνήθως αυτά περιέχουν πολλά χημικά και στο τέλος μπορεί να είναι επιβλαβή και ρυπογόνα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτά τα προϊόντα και να απομακρύνετε τα κουνούπια από το σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε τεράστια χρηματικά ποσά.

Μερικοί άνθρωποι μετά από ένα τσίμπημα παρουσιάζουν κάποιο ήπιο ερεθισμό ή ακόμη και πρήξιμο ή έντονη φλεγμονή, αλλά μετά τη χρήση αυτής τη συνταγής τα κουνούπια θα φύγουν μια και καλή από το σπίτι σας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα που μας επιτρέπουν να εξαφανίσουμε τα έντομα, αλλά συνήθως αυτά περιέχουν πολλά χημικά και στο τέλος μπορεί να είναι επιβλαβή και ρυπογόνα.

Δείτε με την ευκαιρία κι αυτό: Το απίστευτο κόλπο με τον ανεμιστήρα, για να εξοντώνετε τα κουνούπια – Δείτε τι κάνει! - Τι πρέπει να κάνετε για να μην σας «τρώνε» τα τσιμπήματα (Βίντεο)

Κουνούπια τέλος: Ψεκάζει μ' αυτό το μείγμα και μετά από 2 ώρες εξαφανίζονται!

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλυτζάνι φυσικό φυτικό έλαιο
  • 1/2 φλυτζάνι σαμπουάν.
  • 1/2 φλυτζάνι φυσικό ξύδι με συγκέντρωση 9%.

Παρασκευή:

Σε ένα δοχείο ανακατέψτε όλα τα υλικά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε στο χώρο όπου θέλετε να απομακρύνετε τα κουνούπια! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας, στον κήπο ή στο δέρμα σας ως απωθητικό.

Τι δεν ξέρατε για τα κουνούπια:

Τα κουνούπια αποτελούν μέρος της ίδιας ομάδας με τις μύγες, έχουν ένα ενιαίο ζεύγος πτερυγίων, μακρύ και λεπτά πόδια, μία κεφαλή με μια εξαιρετική προβοσκίδα. Το σώμα και τα φτερά τους είναι καλυμμένα με μικρές κλίμακες με κάποια συνέχεια , και ο όγκος των μεγάλων κουνουπιών κυμαίνεται από 3-9 mm.

Αντίθετα, τα θηλυκά κουνούπια τρέφονται συχνά με αίμα , ώστε να παράγουν τα αυγά τους. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι τα ενήλικα κουνούπια , αρσενικά και θηλυκά, επίσης τρέφονται από το νέκταρ των λουλουδιών. Οι προνύμφες τρέφονται με διάφορα υλικά, ανάλογα με το είδος.

Τα περισσότερα καταναλώνουν οργανικά υπολείμματα και τα μικρά τους υδρόβιους οργανισμούς. Ωστόσο, ορισμένα είδη είναι αρπακτικά και τρέφονται με άλλα κουνούπια . Τα ενήλικα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή, ακόμα και σε περιοχές με πολλά σύννεφα, επειδή το φως του ήλιου δεν τους ευχαριστεί δεδομένου ότι μπορούν να στεγνώσουν και να πεθάνουν.

Αν και είναι δύσκολο να δείτε τις διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών κουνουπιών , μπορούμε να βρούμε κάποια ενήλικα αρσενικά κουνούπια, που δεν τρέφονται με αίμα , αλλά τα θηλυκά το κάνουν. Αν και υπάρχουν κάποια ενήλικα θηλυκά κουνούπια που δεν καταναλώνουν καθόλου αίμα, τρέφονται μόνο με το νέκταρ από τα φυτά και άλλα σάκχαρα, όπως και τα αρσενικά!

Κουνούπια: Ζούμε σε ένα περιβάλλον, στο οποίο υπάρχουν όλα τα είδη. Μερικά από αυτά τα είδη ζουν αρκετά μακριά μας, ενώ με άλλα ερχόμαστε σε συνεχή επαφή και αυτό είναι πολύ ενοχλητικό. Μερικά από αυτά τα ενοχλητικά είδη που ερχόμαστε σε συνεχή επαφή είναι τα κουνούπια και οι κατσαρίδες.

Τα ενοχλητικά κουνούπια βρίσκονται παντού και εκτός από το γεγονός οτι είναι ενοχλητικά, αποτελούν και κίνδυνο για την υγεία μας , επειδή είναι φορείς άπειρων ασθενειών οι οποίες οφείλονται στην επαφή τους με το ανθρώπινο αίμα και σε άλλα σωματίδια από τους δρόμους ή άλλων περιοχών με κακές συνθήκες υγείας. Ωστόσο, η απομάκρυνση τους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Εμείς, βρήκαμε όμως μια ισχυρή σπιτική συνταγή, η οποία θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά έντονα σε χρόνο μηδέν.

Κουνούπια και κατσαρίδες τέλος

Παρόλου που υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα στην αγορά που μας υπόσχονται φοβερά αποτελέσματα στην απομάκρυνση των εντόνων, αυτά περιέχουν πολλά χημικά που είναι επιβλαβή για την υγεία μας, έτσι αυτή η φυσική θεραπεία είναι η καλύτερη επιλογή.

Για την προετοιμασία αυτής της φυσικής λύσης θα χρειαστείτε:

  • 1/2 Φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
  • 1/2 φλιτζάνι σαμπουάν
  • 1/2 φλιτζάνι βιολογικό ξύδι (αυτό πρέπει να είναι σε συγκέντρωση 9%).

Παρασκευή:

  • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά πολύ καλά ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, βάλτε το ομοιόμορφο μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού , έτσι ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να ψεκάσετε όλες τις τοποθεσίες όπου κρύβονται αυτά τα ενοχλητικά κουνούπια ή έντομα και να τα κάνετε να εξαφανιστούν.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λύση σε όποιο χώρο θέλετε χωρίς ενδοιασμούς καθώς η συνταγή αυτή είναι εντελώς φυσική. Εκτός από τους διάφορους χώρους του σπιτιού σας ακόμη και το κήπο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα και στο δέρμα σας , λειτουργώντας ως ένα φυσικό απωθητικό!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share