Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δίαιτα: 7+1 τροφές που ποτέ δεν πρέπει να λείπουν - Τα κόλπα για να μην κάνετε παρασπονδίες

Έτσι θα κάνετε... κορμί λαμπάδα

20 Ιουνίου 2021 09:42
Δίαιτα: 7+1 τροφές που ποτέ δεν πρέπει να λείπουν - Τα κόλπα για να μην κάνετε παρασπονδίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι έχει έρθει και ίσως θα θέλατε να προσέξετε τη σιλουέτα σας, εν όψει της παραλίας, αποφασίζοντας ενδεχομένως να κάνετε δίαιτα.

Αρκετές είναι οι τροφές, που προσφέρονται για αυτό το σκοπό, αλλά ορισμένες είναι απαραίτητες, προκειμένου η δίαιτά σας να πετύχει, με ένα ρόφημα επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

Αβγό

Πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, ένα αβγό την ημέρα τα περιττά κιλά κάνει πέρα. Από τη μία, αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που σε βοηθάει να μην τρως συχνά μεγάλες μερίδες. Από την άλλη, αν πήρες την απόφαση να επισκεφτείς το γυμναστήριο σου τώρα που άνοιξε ξανά, η τροφή αυτή θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι και θα θρέψει τους μύες σου.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης

Μεσημεριανό χωρίς ζυμαρικά γίνεται; Ξέρεις την απάντηση. Όπως και το ότι οι λευκοί υδατάνθρακες πρέπει να μείνουν στην άκρη. Για να γλιτώσεις από το ενοχλητικό φούσκωμα και να απολαύσεις τη μερίδα σου χωρίς τύψεις. Η ολική άλεση μπαίνει στο παιχνίδι και εσύ χορταίνεις με λιγότερες θερμίδες. Προτίμησε να τα συνοδεύσεις με τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή αρακά.

Μπανάνα

Είναι πάντα στην κουζίνα σου. Καιρός να μπει και στο lunch box σου. Μπορείς να την πάρεις παντού μαζί σου και να απολαύσεις το πιο χορταστικό δεκατιανό που μπορείς να φανταστείς. Και άσε το μαγνήσιο και το κάλιο να αλλάξουν το σώμα σου και να διαλύσουν την κατακράτηση υγρών.

Μαύρη Σοκολάτα

Ένα γλυκάκι δεν θα βάλεις; Ο ουρανίσκος σου θα το ζητήσει και – πίστεψε με! – αν δεν του το προσφέρεις, η απόφαση αυτή μελλοντικά θα σου γυρίσει boomerang. Τι θα έλεγες για λίγη μαύρη σοκολάτα; Λιγότερες θερμίδες, περισσότερα αντιοξειδωτικά και όλα πάνε καλά.

Τόνος

Τον χρησιμοποιείς ως βασικό συστατικό στη σαλάτα σου ή απολαμβάνεις το φιλέτο του με λίγα ψητά λαχανικά. Χορταίνεις. Και στις δύο περιπτώσεις. Με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά στοιχεία. Τι άλλο θέλεις;

Πράσινα λαχανικά

Kale, σπανάκι, λάχανο. Μερικά από τα καλύτερα πράσινα λαχανικά για την σαλάτα και τη σιλουέτα σου. Οι φυτικές ίνες εισβάλλουν στη διατροφή σου και κάπως έτσι ο αριθμός στη ζυγαριά πέφτει.

Στήθος κοτόπουλου

Κλασικό, αγαπημένο και απαραίτητο. Αν δεν το συνοδεύσεις με πατάτες ή μία παχυντική σος – δίαιτα δεν κάνουμε είπαμε; -, τότε ετοιμάσου να χορτάσεις με λίγες θερμίδες και πολλή πρωτεΐνη.

Μούρα

Είναι στην εποχή τους. Είναι νόστιμα, έχουν χρώμα και λίγες θερμίδες. Πλούσια σε βιταμίνες, αλλά και σίδηρο, τα μούρα δεν μπορούν να λείπουν από το μπολάκι και τη διατροφή σου.

Δίαιτα τροφές

Πώς θα αποφύγετε τις παρασπονδίες

  • Για να μην παρεκκλίνετε από τη δίαιτά σας ακόμη και αν σας πιάσει κρίση… βουλιμίας, το μυστικό είναι να γεμίσετε το ψυγείο σας μόνο με μη παχυντικά τρόφιμα. Θέλετε κάτι τραγανό; Pοκανίστε ένα καρότο ή ένα ραπανάκι. Eπιθυμείτε κάτι κρεμώδες; Kαταφύγετε σε ένα άπαχο γιαούρτι.
  • Πίνετε νερό κάθε φορά που πεινάτε και δεν έχει έρθει η ώρα για το επόμενο σνακ ή γεύμα.
  • Κατά τη διάρκεια της δίαιτας, εκτός από νερό, μπορείτε να πίνετε σόδα, μέντα, τίλιο, χαμομήλι, κρύα ή ζεστά.
  • Αν ο καφές σάς είναι απαραίτητος, μην τον στερηθείτε. Mπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα κουταλάκι ζάχαρη, που παρέχει 20 θερμίδες. Aν τον συνοδεύσετε με ένα μήλο ή ένα ποτήρι δροσερό νερό, θα ενισχύσετε το άρωμά του.
  • Αν πάντα σας άρεσε να τσιμπολογάτε στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, μπορείτε να το κάνετε και τώρα, αρκεί να τσιμπολογάτε λίγα ωμά λαχανικά ή φρέσκα φρούτα.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share