Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Κυτταρίτιδα ΤΕΛΟΣ: 7 άκρως αποτελεσματικοί τρόποι για να σφίξουν τα μπούτια σας!

Λίγες ασκήσεις για άμεσα αποτελέσματα

15 Ιουνίου 2021 12:24
Κυτταρίτιδα ΤΕΛΟΣ: 7 άκρως αποτελεσματικοί τρόποι για να σφίξουν τα μπούτια σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H κυτταρίτιδα είναι κάτι που το έχουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά καμία δε τη θέλει. Αναμφίβολα στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να την καταπολεμήσετε είναι η άσκηση. Επίσης, αυτό το φυτό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της κυτταρίτιδας!

Η μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας πρέπει να έχει ως στόχο την απώλεια λίπους και την ενδυνάμωση των μυών μέσω στοχευμένων ασκήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η απλή δίαιτα ή οι καρδιαγγειακές ασκήσεις δε θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας περισσότερο.

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία της κυτταρίτιδας, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με «λακκάκια» και «λακουβίτσες» που μοιάζει με το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού».

Οι παρακάτω ασκήσεις επικεντρώνονται στην μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας και εγγυώνται ορατά αποτελέσματα σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή.

Προβολές

Ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και ισιώστε το σώμα. Μετά τεντώστε τα χέρια σας μπροστά και κάντε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι. Στην συνέχεια λυγίστε το δεξί πόδι στο γόνατο και καθίστε πάνω του. Βεβαιωθείτε ότι μεταφέρετε όλο το βάρος σας σε αυτό το πόδι. Σηκωθείτε σιγά σιγά.

Μετά μετακινήστε το βάρος του σώματος σας στο άλλο πόδι. Κάντε 10-15 προβολές σε κάθε πλευρά.

Προβολές

Γέφυρα

Ιδανικά χρησιμοποιήστε μια ελαστική μπάλα. Πρέπει να κάνετε αυτή την κίνηση ενώ είστε ξαπλωμένοι. Κρατήστε τα χέρια παράλληλα με το σώμα. Μετά σηκώστε προς τα πάνω τον πισινό σας. Βάλτε μια ελαστική μπάλα ανάμεσα στα πόδια σας ενώ λυγίζετε τα γόνατα. Πιέστε την μπάλα όσο μπορείτε ανάμεσα στα γόνατα και προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή την στάση για 30-60 δευτερόλεπτα. Πρέπει να επαναλάβετε την άσκηση 5 φορές.

Γέφυρα

Άσκηση με ανύψωση ποδιού

Ξαπλώστε στην δεξιά πλευρά σας και γείρτε πάνω στον πήχη σας. Σηκώστε το αριστερό πόδι 10-30 εκατοστά από το έδαφος και κρατήστε το σε αυτή την στάση για 5 δευτερόλεπτα. Μετά χαμηλώστε το αργά. Επαναλάβετε την άσκηση και για το δεξί πόδι. Κάντε 2 σετ των 12 επαναλήψεων για κάθε πλευρά.

Άσκηση με ελαστική λωρίδα

Γι’ αυτή την άσκηση θα χρειαστείτε μια ελαστική λωρίδα. Τοποθετήστε την λωρίδα στο μέσο της κνήμης και ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Στην συνέχεια μετακινηθείτε προς το πλάι και προσπαθήστε να κρατήσετε αντίσταση με την λωρίδα ενώ σηκώνετε το πόδι. Επιστρέψτε στην αρχική στάση. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές για κάθε πόδι.

Άσκηση με βαράκι

Πάρτε ένα βαράκι και σταθείτε όρθιοι με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Εισπνεύστε και αρχίστε να χαμηλώνετε το σώμα λυγίζοντας τα γόνατα. Συνεχίστε να χαμηλώνετε μέχρι οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Μετά σηκωθείτε προς τα πάνω και εκπνεύστε. Κάντε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

Ψαλίδι

Κρατώντας τα χέρια στο έδαφος, ξαπλώστε ανάσκελα. Σηκώστε τα πόδια σε ύψος περίπου 30 εκατοστών και ανοιγοκλείστε τα σε κίνηση ψαλιδιού. Ξεκινήστε κουνώντας το κάθε πόδι πάνω-κάτω τουλάχιστον 10 φορές. Μην κάνετε διαλείμματα. Πρέπει αν μπορείτε να κάνετε 3 σετ χωρίς να ακουμπήσετε τα πόδια σας κάτω.

Καθίσματα

Ανοίξτε τα πόδια στο ύψος των ώμων σας και αρχίστε να κατεβαίνετε προς τα κάτω, λυγίζοντας τα πόδια στο ύψος των γονάτων και τραβώντας προς τα πίσω τον κόκκυγα. Κατεβείτε όσο πιο κάτω μπορείτε, προσπαθώντας η πλάτη σας να είναι ίσια και έπειτα σηκωθείτε με τον ίδιο τρόπο, αργά. Επαναλάβετε την άσκηση για 60 δευτερόλεπτα.

7 τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Το 80% έως 90% των γυναικών μπορεί να εμφανίσουν κυτταρίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή τους, ωστόσο ο ευκολότερος τρόπος για την καταπολέμηση του «δέρματος φλούδας πορτοκαλιού» είναι να επενδύσετε σε μια θρεπτική και υγιεινή διατροφή που θα ωφελήσει ολόκληρο το σώμα σας και την υγείας σας.

Πεπόνι, μαύρη σοκολάτα, σαφράν, μύρτιλα, πιπεριά καγιέν, σκόρδο και κινόα είναι μερικά από αυτά που καταπολεμούν την κυτταρίτιδι. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως βοηθούν στην απομάκρυνσή της.

Παράλληλα δείτε πως με ξύδι μηλίτη και ελαιόλαδο μπορείτε να απομακρύνεται την κυτταρίτιδα.

Πεπόνι

Το πεπόνι έχει περίπου 91% νερό και έχει διουρητικό αποτέλεσμα. Ο χυμός του μπορεί να μειώσει τα λακκάκια στους μηρούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Σε 40 υγιείς γυναίκες ηλικίας 31 έως 50 ετών χορηγήθηκε εκχύλισμα χυμού πεπονιού για 56 ημέρες και έχασαν σημαντική ποσότητα κυτταρίτιδας σε αυτήν την περιοχή.

Το πεπόνι δεν περιέχει λίπος ή χοληστερόλη και μπορεί να βοηθήσει στην ικανοποίηση της επιθυμίας για κάτι γλυκό.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που ενεργοποιούν τη διάσπαση του λίπους που προκαλεί την κυτταρίτιδα.

Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα και ενεργοποιεί τη ροή του αίματος, βοηθώντας στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Σαφράν

Το σαφράν έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να περιορίσουν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων.

Αυξάνει επίσης τον μυϊκό τόνο κάτω από το δέρμα και εξαλείφει τα λακκάκια στην επιδερμίδα. Ως αποτέλεσμα, έχετε πιο ομαλό δέρμα.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικού γνωστή ως ανθοκυανίνη. Η κατανάλωση τους αποτρέπει τη μετατροπή των λιπών σε χοληστερόλη.

Βελτιώνουν τη λεμφική ροή και εξαλείφουν τις τοξίνες που προάγουν την κυτταρίτιδα. Ενισχύουν την κυτταρική ανανέωση και συμβάλλουν στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Πιπεριά καγιέν

Η πιπεριά καγιέν ενεργοποιεί τους μηχανισμούς καύσης λίπους του σώματος. Εξαλείφει τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε λιπώδη κύτταρα κάτω από το δέρμα και προκαλούν κυτταρίτιδα.

Μπορεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση υγιούς ιστού που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο. Περιέχει βιταμίνη Β6 που βοηθά στην αποκατάσταση και την τόνωση του συνδετικού ιστού.

Σκόρδο

Το σκόρδο αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και συμβάλλει επίσης στη περιποίηση του δέρματος και την μείωση της κυτταρίτιδας.

Μια δίαιτα πλούσια σε σκόρδο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να καθαριστεί από τοξίνες που προκαλούν τη «φλούδα πορτοκαλιού».

Κινόα

Το Κινόα βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της κυτταρίτιδας καθώς καίει το υπερβολικό λίπος στο σώμα . Τα μεταλλικά στοιχεία του ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, τονώνουν το δέρμα και βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share