Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Κατάθλιψη: Αυτές τις τροφές δεν πρέπει να καταναλώνουμε

Δέκα τροφές που δεν κάνουν καλό

9 Απριλίου 2021 11:12
Κατάθλιψη: Αυτές τις τροφές δεν πρέπει να καταναλώνουμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν κάποιες τροφές, οι οποίες επηρεάζουν την κατάθλιψη και γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να μην τις καταναλώνουμε.

Τα συστατικά που περιέχουν αυτές οι τροφές επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να προκαλούν απότομες εναλλαγές διάθεσης και επιδεινώνουν τα συμπτώματά της. Παράλληλα, διαβάστε ποιες τροφές καταπολεμούν την κατάθλιψη.

Δείτε ποιες τροφές επηρεάζουν την κατάθλιψη

Τροφές - Αυτές επηρεάζουν την κατάθλιψη

1. Κέτσαπ

Η κέτσαπ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Συγκεκριμένα περιέχει τέσσερα γραμμάρια ζάχαρης ανά κουταλιά γεγονός που την καθιστά "βόμβα" για άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.

2. Λευκό ψωμί

Το λευκό ψωμί πρέπει δεν πρέπει να καταναλώνεται, διότι φτιάχνεται από επεξεργασμένο λευκό αλεύρι με αποτέλεσμα η κατανάλωση του να ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό έχει σαν συνέπεια να ενεργοποιείται απότομα η παραγωγή ινσουλίνης στο αίμα. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει θεωρηθεί ότι επιδεινώνει την κατάθλιψη.

3. Dressing

Τα dressings του εμπορίου καλό είναι να αποφεύγονται καθώς περιέχουν ζάχαρη αλλά και ασπαρτάμη, ένα τεχνητό γλυκαντικό που έχει συνδεθεί με την επιδείνωση της κατάθλιψης.

4. Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά δεν περιέχουν καθόλου θρεπτικά συστατικά αλλά τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που ευθύνονται για την επιδείνωση της κατάθλιψης. Αντί να πιείτε ένα αναψυκτικό προτιμήστε ανθρακούχο νερό με δύο φέτες λεμόνι.

5. Αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου αλλά και την ψυχολογία σε περίπτωση που καταναλώνεται χωρίς μέτρο. Συνήθως όσοι πάσχουν από κατάθλιψη θεωρούν ότι το ποτό μπορεί να βελτιώσει την διάθεση, αν και μετά νιώθουν συνήθως χειρότερα από πριν.

6. Ντόνατς

Τα ντόνατς μπορεί να είναι γευστικά, όμως περιέχουν πολλά λιπαρά, μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και λευκό αλεύρι, συστατικά που προκαλούν στον οργανισμό βιολογικές αντιδράσεις που επηρεάζουν αρνητικά στην ψυχολογία.

7. Χυμός φρούτων

Ο χυμός φρούτων ανεβάζει απότομα την γλυκόζη στο αίμα, ενώ η ενέργεια που δίνει δεν κρατάει πολύ. Εκτός από τις φυτικές ίνες που περιέχουν, οι χυμοί ουσιαστικά είναι νερό με ζάχαρη που δεν θα σας ξεδιψάσουν αντιθέτως θα αφήσουν ένα έντονο αίσθημα πείνας -και δίψας- που θα σας δημιουργήσει έντονες αυξομειώσεις στην ψυχολογία.

8. Ενεργειακά ποτά

Τα ενεργειακά ποτά, προκαλούν έντονο καρδιακό ρυθμό και διαταράσσουν τον ύπνο εξαιτίας της καφεΐνης, της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που περιέχουν. Ο συνδυασμός καφεΐνης και ζάχαρης θεωρείται δηλητήριο για όσους παλεύουν με την κατάθλιψη.

9. Αναψυκτικά διαίτης

Τα αναψυκτικά διαίτης, περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που ενοχοποιούνται για την επιδείνωση της νόσου.

10. Γλάσο

Το γλάσο περιέχει ζάχαρη και λιπαρά που υπάρχουν επίσης στα τηγανητά, την πίτσα, το κέικ, τα μπισκότα και τα κράκερ. Πέρα από την επιδείνωση της κατάθλιψης, η ζάχαρη και τα λιπαρά ευθύνονται μεταξύ άλλων και για πολλές καρδιακές παθήσεις. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε «καλά λιπαρά» όπως είναι τα ψάρια, οι ελιές, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο που θα βελτιώσουν την γραμμή και την ψυχολογία σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share