Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5 τροφές που "κόβουν" μαχαίρι την όρεξη!

"Κλείστε" την πόρτα στις περιττές θερμίδες!

1 Απριλίου 2021 11:19
5 τροφές που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, μετά το τρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, θα σας παρουσιάσει 5 τροφές που "κόβουν" άμεσα την όρεξη! Ποιες είναι;

Οι παρακάτω γευστικές προτάσεις που θα σας παρουσιάσουμε, χορταίνουν κρατώντας γεμάτο το στομάχι για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μετά την κατανάλωσή τους!

Τροφές - Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Βραστά αυγά

Τα θρεπτικά στοιχεία και οι πρωτεΐνες των βραστών αυγών είναι ικανές να κατευνάσουν την πείνα και να βελτιώσουν τη δίαιτά σας. Καλό είναι να τρώτε περισσότερο το ασπράδι των αυγών, δεδομένου ότι έχει μόνο 16 θερμίδες και καθόλου χοληστερόλη. Αντίθετα, οι κρόκοι αυγών περιέχουν υψηλές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης, με αποτέλεσμα να πρέπει να τους καταναλώνετε με μέτρο.

Αμύγδαλα

Πιείτε δυο ποτήρια νερό και καταναλώστε μια χούφτα ξηρών καρπών π.χ. 6 καρύδια, 12 αμύγδαλα ή 20 φιστίκια. Μέσα σε 20 λεπτά, θα νιώσετε ότι έχει "σβηστεί" η πείνα σας και ότι έχει περιοριστεί η όρεξή σας.

τρόφιμα που κόβουν την όρεξη

Τα αμύγδαλα περιέχουν το αμινοξύ φαινυλαλανίνη που σηματοδοτεί στην απελευθέρωση της CCK, ορμόνης υπεύθυνης για την επιβράδυνση της πέψης. Πρόκειται για ένα σνακ που διαθέτει μόνο 10 γρ. λίπους και μειώνει την όρεξη σε λιγότερο από μισή ώρα.

Popcorn

Τα ανάλατα και χωρίς βούτυρο popcorn είναι ικανά να γεμίσουν το στομάχι σας, ενώ παράλληλα διαθέτουν ελάχιστες θερμίδες. Μην έχετε στο μυαλό σας ότι τα popcorn είναι παχυντικά, καθώς ο τρόπος που θα τα μαγειρέψετε παίζει καθοριστικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, με δυο - τρεις χούφτες popcorn μπορείτε να ξεγελάσετε με τον καλύτερο τρόπο την πείνα σας.

Γάλα σόγιας

τροφές που βοηθούν στη μείωση της όρεξης

Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στο γάλα σόγιας, το καθιστούν μια από τις top λύσεις για να κρατήσετε "χορτάτο" το στομάχι σας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο "American Journal of Clinical Nutrition" διαπίστωσε ότι η δίαιτα με πολλές πρωτεΐνες καταπολεμά το αίσθημα της πείνας και οδηγεί στην κατανάλωση περίπου 441 λιγότερων θερμίδων σε σχέση με όσους επιλέγουν άλλα είδη δίαιτας.

Γαλοπούλα

Το κυρίαρχο συστατικό της γαλοπούλας είναι η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που εισέρχεται στον εγκέφαλο και στη συνέχεια μετατρέπεται σε σεροτονίνη. Η τελευταία προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού και δε σας αναγκάζει να ανοίγετε το ψυγείο κάθε είκοσι λεπτά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share