Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και δείτε πώς θα το καταλάβετε...

26 Μαρτίου 2021 17:41
Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νύχια: Μια νέα επιστημονική αποκάλυψη φέρνει νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας, πως τα νύχια μας μπορούν να μας προειδοποιήσουν, αν κινδυνεύουμε από τον καρκίνο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν μέσα από μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» ότι τα νύχια από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μαρτυρούν πόσο πιθανό είναι να εκδηλώσει κάποιος καρκίνο του πνεύμονα.

Μάλιστα ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί να προβλεφθεί πολλά χρόνια πριν από την εμφάνισή του. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 12 χρόνια 840 άντρες, ηλικίας άνω των 50 ετών. Σε αυτό το διάστημα οι 210 από αυτούς εκδήλωσαν καρκίνο του πνεύμονα. Παράλληλα δείτε και για ποιο λόγο ξεφλουδίζουν τα νύχια σας και πώς να τα αντιμετωπίσετε.

Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο

Η μέτρηση της νικοτίνης από τα νύχια των ποδιών είναι αξιόπιστη

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των ποδιών τους, είχαν υπερτριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους είχαν τα χαμηλότερα.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η μέτρηση της νικοτίνης από τα νύχια των ποδιών είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, καθώς, επειδή μεγαλώνουν με αργό ρυθμό, η περιεκτικότητά τους σε αυτή την ουσία είναι πολύ πιο σταθερή απ’ ό,τι στο αίμα ή στα ούρα.

Καρκίνος στόματος: 8 ανησυχητικά συμπτώματα

Καρκίνος στόματος: Ο καρκίνος που εμφανίζεται στην στοματική κοιλότητα έχει τριάντα μορφές. Όμως, η πιο συχνή περίπτωση έχει να κάνει με το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Ο στοματικός καρκίνος εντοπίζεται συχνότερα σαν ανώδυνο έλκος. Η συγκεκριμένη πληγή δεν κλείνει. Αντίθετα, μεγαλώνει.

Έτσι, δημιουργεί προβλήματα, μάσησης, ομιλίας και κατάπωσης. Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί και σαν λευκή πλάκα ή κόκκινη περιοχή. Μάλιστα, πολλές φορές η ανάπτυξή του ακολουθεί προκαρκινικές βλάβες. Παράλληλα δείτε και το ρόφημα που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα μέσα σε 42 ημέρες.

Τα συμπτώματα

  • Εξογκώματα στα χείλη, στα ούλα, ή σε άλλες περιοχές στο εσωτερικό του στόματος
  • Ανεξήγητη αιμορραγία στο στόμα και μούδιασμα
  • Έντονος πόνος σε οποιαδήποτε σημείο του προσώπου, του στόματος ή του λαιμού
  • Επίμονες πληγές στο πρόσωπο, στο λαιμό ή στο στόμα που αιμορραγούν και δεν επουλώνονται μέσα σε δυο εβδομάδες
  • Δυσκολία στο μάσημα ή στην κατάποση ή στην ομιλία
  • Βραχνάδα, πόνος στο λαιμό , ή οποιοδήποτε αλλαγή στη φωνή
  • Πόνος στο αυτί
  • Μεγάλη απώλεια βάρους

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share