Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έχετε σπυράκια στο πρόσωπο; Πώς να τα εξαφανίσετε με ένα… πορτοκάλι

Τρομερό κόλπο!

14 Φεβρουαρίου 2021 13:26
Έχετε σπυράκια στο πρόσωπο; Πώς να τα εξαφανίσετε με ένα… πορτοκάλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπυράκια: Μοιάζει απίστευτο αλλά αν έχετε σπυράκια στο πρόσωπο, υπάρχει πιθανότητα να μπορέσετε να τα εξαφανίσετε με ένα μόνο πορτοκάλι! Συνήθως ξυπνάτε ευτυχισμένες κάθε πρωί στο άκουσμα ότι ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για εσάς, αλλά αν σταθείτε μπροστά από το καθρέφτη και δείτε ένα κόκκινο πρησμένο σπυράκι στο πρόσωπό σας, τότε η διάθεση σας μπορεί να πέσει κατακόρυφα.

Αυτό μπορείτε να το αφήσετε έτσι όπως είναι ή να προσπαθήσετε να κάνετε μερικές εύκολες και σπιτικές θεραπείες προκειμένου να αφαιρέσετε τα σπυράκι σας, νωρίτερα. Ειδικοί υποστηρίζουν πως με φλούδα από πορτοκάλι, μπορεί να τα καταφέρετε και έχουμε βήμα βήμα την περίεργη τεχνική. Παράλληλα δείτε πώς να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από την χρήση μάσκας.

Εξαφανίστε τα σπυράκια σας με ένα πορτοκάλι

Ιδού πώς να καταπολεμήσετε τα σπυράκια στο πρόσωπο με ένα πορτοκάλι

  • Αρχικά πλύντε τα χέρια σας πριν αγγίξετε το δέρμα σας, δεδομένου ότι τα βρώμικα χέρια μπορούν να φέρουν σε επαφή τα βακτήρια με το δέρμα.
  • Στη συνέχεια, πλύντε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, καθώς αυτό βοηθά να διευρύνετε τους πόρους.
  • Τρίψτε απαλά την φλούδα πορτοκαλιού στην πληγείσα περιοχή.
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ξεχωριστές φλούδες πορτοκαλιού για κάθε σπυράκι. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει υψηλός κίνδυνος βακτηριακής λοίμωξης από τη μία περιοχή στην άλλη, αν χρησιμοποιείτε την ίδια φλούδα.
  • Αποσπάστε επίσης και λίγο χυμό πορτοκαλιού, μετά την αφαίρεση του φλοιού. Τώρα βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι στο χυμό πορτοκαλιού και εφαρμόστε το στα σπυράκια.
  • Αλλάξτε το βαμβάκι, επίσης, κατά την εφαρμογή του χυμού στα σπυράκια για να αποτρέψετε τη διάδοση βακτηριδίων.
  • Αφήστε το για 15-30 λεπτά. Τώρα πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, αυτό θα συρρικνώσει τους πόρους και θα εμποδίσει την περαιτέρω αποφράξη των πόρων.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share